Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Η σπουδαιότητα των ψηφιακών δεξιοτήτων σε εκδήλωση της ΔΕΕΠ

Η σπουδαιότητα των ψηφιακών δεξιοτήτων σε εκδήλωση της ΔΕΕΠ

0

Οι ομιλητές Βασιλική Θεολόγη και Γεώργιος Παπαπροδρόμου επιχείρησαν να φέρουν σε επαφή το κοινό με τον ψηφιακό κόσμο εμμένοντας στους κινδύνους που επιφυλάσσει

Αναδείχθηκαν ζητήματα κυβερνοασφάλειας, τεχνητής νοημοσύνης και προστασίας της ιδιωτικότητας στο νέο ψηφιακό κόσμο

Σε συνέχεια των κοινωνικών δράσεων της Δ.Ε.Ε.Π. Ξάνθης, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17/12/2022 ανοιχτή εκδήλωση με θέμα «Ψηφιακές δεξιότητες: Το κλειδί για την προστασία μας από παράνομες δραστηριότητες τρίτων» στον Πολυχώρο «Οικία Μάνου Χατζιδάκι».

Παρόντες ήταν τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Ιωάννης Βεζυργιαννίδης και Σοφία Ψωμά, ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Β. Ελλάδος Γεώργιος Λυπηρίδης, ο Τομεάρχης Νέας Δημοκρατίας Ν. Ξάνθης, Βασίλης Πολιτειάδης, ο Υπεύθυνος Πολιτικού Σχεδιασμού της Ο.Ν.Ν.Ε.Δ., Δημήτριος Ράπτης, ο Πρόεδρος της Ο.Ν.Ν.Ε.Δ. Ξάνθης, Ιωάννης Καλτσάς και ο Υπεύθυνος Τομέα Κοινωνικής Πρόνοιας της Α.Μ.Θ., Πάτροκλος Γάντζος.

Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν η Διδάκτωρ Εγκληματολογίας της Νομικής Θράκης, Βασιλική Θεολόγη και ο Πρώην Διευθυντής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, Γεώργιος Παπαπροδρόμου.

Η κ. Θεολόγη ανέπτυξε τη θεματική «Έγκλημα και Αστυνόμευση στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης» και ο κ. Γ.Παπαπροδρόμου επικεντρώθηκε στην Κυβερνοασφάλεια και πώς αυτή έφτασε να αποτελεί μείζον ζητούμενο στην ζωή μας. Αρχικά, έκανε μνεία στην τεχνολογία και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που έχουν γνωρίσει μεγάλη διάδοση στη σημερινή εποχή. Στη συνέχεια, αφού παρουσίασε το Κυβερνοέγκλημα ως μια σοβαρή μορφή εγκληματικότητας, με αυξητική τάση, επικεντρώθηκε στο ζήτημα της Ιδιωτικότητας αναλύοντας ταυτόχρονα τις προσφερόμενες υπηρεσίες για την αντιμετώπιση του Κυβερνοεγκλήματος. Τέλος, επεσήμανε την αναγκαιότητα συνεργασίας δημοσίου-ιδιωτικού τομέα στο πλαίσιο της Ακαδημαϊκής Κοινότητας με σκοπό την κατοχύρωση περισσότερης ασφάλειας στον Κυβερνοχώρο.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης δόθηκαν αναμνηστικά στους ομιλητές και ευχαριστίες για την ανταπόκρισή τους. Τέλος, ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ξάνθης, Αλέξανδρος Νταμπουρατζής ευχαρίστησε όλους όσοι έδωσαν το παρών σε αυτή την ενδιαφέρουσα εκδήλωση.

Χρύσα Κιατίπη

chkiatipi@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εκτός ευρωεκλογών οι Σπαρτιάτες με απόφαση του Αρείου Πάγου

Τι θα γίνει με τις 12 έδρες που κατέχουν στη Βουλή Το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου αποφάσισε …