Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Η Λαϊκή Συσπείρωση συντάσσεται με τον αγώνα των Παλιννοστούντων για την προστασία της πρώτης τους κατοικίας

Η Λαϊκή Συσπείρωση συντάσσεται με τον αγώνα των Παλιννοστούντων για την προστασία της πρώτης τους κατοικίας

0

«Το Ελληνικό Κράτος αντί να τους διασφαλίσει αξιοπρεπή κατοικία, τους οδήγησε στον τραπεζικό δανεισμό για να αντιμετωπίσουν τις στεγαστικές τους ανάγκες», αναφέρει η ανακοίνωση

Πρόταση ψηφίσματος παρέδωσε στο προεδρείο του περιφερειακού συμβουλίου ΑΜΘ η Λαϊκή Συσπείρωση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης μέσω ανακοίνωσης της για το θέμα των δίκαιων διεκδικήσεων της ευρύτερης περιοχής. Στην ανακοίνωση αναφέρεται η αμέριστη στήριξη των αιτημάτων των Παλιννοστούντων ώστε να μπορέσουν να διατηρήσουν την πρώτη τους κατοικία στην κατοχή τους και να εξαλείψει ο κίνδυνος των πλειστηριασμών.

Όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, το Ελληνικό Κράτος αντί να τους διασφαλίσει αξιοπρεπή κατοικία, παρά το γεγονός ότι διασφάλισε φθηνό και έμπειρο εργατικό δυναμικό αλλά και έναν πολιτισμικό πλούτο που μετέφεραν στις αποσκευές τους, τους οδήγησε στον τραπεζικό δανεισμό με την εγγύηση του Δημοσίου για να αντιμετωπίσουν τις στεγαστικές τους ανάγκες.

Η παράταξη προτείνει στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με το ψήφισμα, να στηρίξει το δικαίωμά των Παλιννοστούντων να κρατήσουν τα σπίτια τους και να απαιτήσει από την κυβέρνηση να μεριμνήσει ώστε να δοθεί λύση στο πρόβλημα με:

  • Διαγραφή τόκων και ανατοκισμών στα στεγαστικά Δάνεια που δόθηκαν στους Παλιννοστούντες Ομογενείς με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου.
  • Απομείωση κατά 50% των οφειλών που προκύπτουν μετά και τις διαγραφές τόκων και ανατοκισμών.
  • Το ετήσιο κόστος εξυπηρέτησης του ποσού που απομένει να μην υπερβαίνει το 10% του ετήσιου φορολογητέου ποσού.
  • Να πάψει οποιαδήποτε πράξη αναγκαστικής εκτέλεσης ή άλλο αναγκαστικό μέτρο εκ μέρους των πιστωτικών ιδρυμάτων αλλά και του Δημοσίου.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αν. Τσελεπή: «Με την ψήφο μας σε αυτές τις εκλογές πρέπει να πούμε ένα ηχηρό ΟΧΙ στην τρομακτική άνοδο της ακροδεξιάς»

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Αριστεράς παρουσίασε την υποψήφια ευρωβουλεύτρια, Αννέτα Τσελεπ…