Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Η Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης παρουσιάζει την ταινία FLEE

Η Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης παρουσιάζει την ταινία FLEE

0

Η εξαιρετική ταινία κινούμενων σχεδίων του Jonas Poher Rasmussen θα προβληθεί στις 12 και 13 Δεκεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης

Η πολυβραβευμένη ταινία του Jonas Poher Rasmussen θα προβληθεί στις 12 και 13 Δεκεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης και ώρα 8:15μ.μ. και 9:30μ.μ. αντίστοιχα. Η συγκεκριμένη ταινία έγραψε Οσκαρική ιστορία, ως η πρώτη που κέρδισε υποψηφιότητα στις κατηγορίες Καλύτερου Ντοκιμαντέρ, Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας & Καλύτερης Ταινίας Animation, ενώ απέσπασε και το Ευρωπαϊκό Βραβείο Κινηματογράφου στις κατηγορίες Ντοκιμαντέρ και Αnimation.

Το FLEE είναι μια άκρως συγκινητική και πανανθρώπινη ιστορία, είναι η αληθινή ιστορία φυγής του Amin Nawabi (το όνομα δεν είναι αληθινό, η ιστορία όμως είναι) από το Αφγανιστάν σε μικρή ηλικία, για ένα ομηρικό ταξίδι προς την ελευθερία. Ο Amin τώρα είναι 36 ετών, κάτοικος της Δανίας, ακαδημαϊκός κι έτοιμος να παντρευτεί τον επί χρόνια σύντροφο του.

Έρχεται αντιμέτωπος για πρώτη φορά μετά από χρόνια με το γεμάτο πόνο παρελθόν του και εκμυστηρεύεται την ιστορία του. Μια ιστορία που έχει ομοιότητες με πολλών προσφύγων που κατάφεραν να αποκτήσουν μια καινούργια ζωή, αλλά που κουβαλούν πάντα μαζί τους το τραύμα.

Αυτή την «ομηρική» πορεία επιβίωσης μάς αφηγείται ο σκηνοθέτης Jonas Poher Rasmussen με το «Flee» επιλέγοντας ως όχημα το animation, τόσο για να να διατηρήσει την ανωνυμία του κεντρικού ήρωα του, όσο και για να πραγματοποιήσει μια καλλιτεχνική εξερεύνηση του εσωτερικού κόσμου του και των επιπτώσεων που μπορεί να έχει μια τέτοια τραυματική εμπειρία στον ψυχισμό του.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Βιβλιοπρόταση της Παρασκευής: «Η χαμένη άνοιξη» του Στρατή Τσίρκα

Ιούλιος 1965. Ο Αντρέας, δεκαοχτώ χρόνια πολιτικός πρόσφυγας, επιστρέφει επιτέλους στην πα…