Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Η Έκθεση Φωτογραφίας “Δημόσια & Ιδιωτικά” συνεχίζει έως τις 9 Δεκεμβρίου

Η Έκθεση Φωτογραφίας “Δημόσια & Ιδιωτικά” συνεχίζει έως τις 9 Δεκεμβρίου

0

Οι φωτογράφοι εντόπισαν στιγμές και όψεις, καταστάσεις και εκδηλώσεις της ατομικότητας στον δημόσιο χώρο

Η έκθεση φωτογραφίας που έκανε εγκαίνια το Σάββατο στις 3 Δεκεμβρίου συνεχίζει έως τις 9 Δεκεμβρίου στην αίθουσα Τέχνης «Ελευθερία» στη Δράμα.

«Η φωτογράφιση των προσωπικών στιγμών και του ιδιωτικού χώρου είναι τόσο παλιά όσο και η φωτογραφία. Με τίποτα όμως δεν συγκρίνεται η κατακλυσμική κοινοποίηση του ιδιωτικού βίου μέσα τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης την τελευταία εικοσαετία: τα εν οίκω έγιναν εν δήμω.  Οι φωτογράφοι της φωτογραφικής ομάδας της Δράμας έκαναν το αντίστροφο: εντόπισαν στιγμές και όψεις, καταστάσεις και εκδηλώσεις της ατομικότητας στον δημόσιο χώρο. Και έτσι, δείχνοντας την εξωτερική πραγματικότητα μας δείχνουν τον εσωτερικό εαυτό τους».

Η έκθεση έχει ενταχθεί, στο πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων της Ονειρούπολης 2022-23 με τη στήριξη του Δήμου Δράμας.

Η Φωτογραφική Ομάδα Δράμας ΕΦΟΔΟΣ ιδρύθηκε επίσημα τον Μάιο του 2013 από μια παρέα φίλων της φωτογραφίας. Έκτοτε, έχει μια σταθερή παρουσία στα καλλιτεχνικά δρώμενα της πόλης της Δράμας και αλλού.

Σκοπός του συλλόγου είναι α. η καλλιέργεια, προώθηση και διάδοση της φωτογραφικής τέχνης, β. η ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης της Δράμας και γ. η επικοινωνία των μελών της ομάδας με άλλους φορείς ή ομάδες που έχουν παρεμφερείς σκοπούς.

Για την υλοποίηση των παραπάνω η ΕΦΟΔΟΣ πραγματοποιεί όλα τα χρόνια της παρουσίας της α. τακτικές εβδομαδιαίες συναντήσεις, β. κύκλους μαθημάτων για νέα μέλη και διοργανώνει α. σεμινάρια, αφιερώματα, διαλέξεις και φωτογραφικές εξορμήσεις αλλά και εκθέσεις ατομικές και ομαδικές των μελών της, ενώ διαθέτει και μια αρκετά ενημερωμένη περί τα φωτογραφικά θέματα βιβλιοθήκη.

Η Φωτογραφική Ομάδα ΕΦΟΔΟΣ προβάλλει τις εργασίες των μελών της, καθώς και όλες τις δραστηριότητές της μέσα από την ιστοσελίδα της (www.efodos.gr ) και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (facebook, instagram).

Επιμέλεια Έκθεσης: Πάρις Πετρίδης

Ανοιχτά κάθε μέρα, από τις 6:00μ.μ. έως τις 8:00μ.μ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μηδενική ανοχή στην ενδοοικογενειακή βία

Το μήνυμα της εκδήλωσης του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης με ομιλητή τον δικαστή του ΕΔΑΔ Ιω…