Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα «Έβαλαν τα δυνατά τους» για τις γιορτές τα καταστήματα της Ξάνθης

«Έβαλαν τα δυνατά τους» για τις γιορτές τα καταστήματα της Ξάνθης

0

Χριστουγεννιάτικος «αέρας» στην παλιά πόλη και το εμπορικό κέντρο με τα στολίδια, τα φώτα και τις βιτρίνες καταστημάτων εστίασης και όχι μόνο

«Μαγικοί» οι βραδινοί περίπατοι στην Παλιά Πόλη

Τα γιορτινά της «φόρεσε» η Ξάνθη, κάτι άλλωστε που φαίνεται…και στις βιτρίνες των καταστημάτων! Τα αστραφτερά λαμπιόνια σε συνδυασμό με τα «φωτεινά» χρώματα στην είσοδο προοιωνίζουν Χριστούγεννα…

Από την άλλη πλευρά και ο κόσμος ανταποκρίνεται ένθερμα σε αυτό το «κάλεσμα», μιας και έχει ήδη ξεκινήσει τις «εξορμήσεις» στην αγορά, μα και στα υπόλοιπα μαγαζιά της πόλης προκειμένου να μπει στο κλίμα των γιορτών! Άλλωστε, αναντίρρητα μετά από δύο δύσκολα χρόνια λόγω πανδημίας, μικροί και μεγάλοι έχουν ανάγκη να «ξεδώσουν», να απολαύσουν τις βόλτες τους στο κέντρο, έναν ζεστό καφέ στη γιορτινή ατμόσφαιρα μίας καφετέριας, φαγητό/ ποτό με φίλους και συγγενείς!

 

Παράλληλα, ο «ανταγωνισμός» μεταξύ των καταστημάτων ως προς το χριστουγεννιάτικο διάκοσμο καλά… «κρατεί» δημιουργώντας ένα κλίμα «μαγείας» στο εμπορικό κέντρο και κυρίως στην παλιά πόλη, με τα φώτα, τα στολίδια και τους περίτεχνους συνδυασμούς.

Οι απογευματινές και βραδινές βόλτες είναι πλέον απόλαυση για τους ξανθιώτες και τους επισκέπτες, αφού κάθε γωνιά, κάθε σοκάκι επιφυλάσσει ζεστές χριστουγεννιάτικες εκπλήξεις.

Να σημειώσουμε δε, ότι και οι κάτοικοι στον παραδοσιακό οικισμό και όχι μόνο σπεύδουν να στείλουν το «πνεύμα των Χριστουγέννων» όχι μόνο «εντός των τειχών», αλλά και σε κάθε περαστικό με στολισμούς σε παράθυρα, πόρτες, μπαλκόνια και αυλές.

Χρύσα Κιατίπη
chkiatipi@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το Δ’ ΣΣ τίμησε τη «Μάχη των Οχυρών» παρουσιάζοντας το τιτάνιο έργο και το σθεναρό αγώνα

Πραγματοποιήθηκε επετειακή εκδήλωση με κατασκευαστικά στοιχεία για τα οχυρά, αλλά και τη σ…