Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Εντός του 2023 ο διαγωνισμός για την αρχιτεκτονική μελέτη της Δημοτικής Αγοράς

Εντός του 2023 ο διαγωνισμός για την αρχιτεκτονική μελέτη της Δημοτικής Αγοράς

0

Πολιτική αντιπαράθεση για την εφαρμογή του νόμου Θεοδωρικάκου στο δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης

Αποσύρθηκε το θέμα της αποδοχής παραιτήσεων και ορισμού μελών στο ΔΣ της ΔΕΥΑΞ

Την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου λίγο μετά τις 3μ.μ. έλαβε χώρα η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Ξάνθης με κύρια θέματα την εκμίσθωση ακινήτων στη δημοτική αγορά Ξάνθης, την έγκριση της 13ης αναμόρφωσης προϋπολογισμός έτους 2022, την αποδοχή παραιτήσεων και ορισμό μελών στο ΔΣ της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Ξάνθης και την αποδοχή παραίτησης και αντικατάσταση μέλους, στο ΔΣ της ΔΕΥΑΞ.

Κατά τη συζήτηση του πρώτου θέματος για την εκμίσθωση ακινήτων στη δημοτική αγορά έγινε γνωστό από το δήμαρχο Ξάνθης Μανώλη Τσέπελη ότι εντός του 2023 θα διεξαχθεί ο διεθνής διαγωνισμός για την αρχιτεκτονική μελέτη του εμβληματικού κτηρίου της δημοτικής αγοράς.

Το γεγονός ότι η Οικονομική Επιτροπή θα καταρτίσει τους όρους της μίσθωσης σήκωσε θύελλα αντιδράσεων από την αντιπολίτευση καθώς ο κ. Ανταμπούφης δήλωσε ότι η απόφαση αυτή είναι αντισυνταγματική καθώς με απόφαση του ΣτΕ έχει κηρυχθεί αντισυνταγματικός ο νόμος Θεοδωρικάκου για την κυβερνησιμότητα. Ως απάντηση ο αντιδήμαρχος κ. Φανουράκης απάντησε ότι «σεβόμαστε απολύτως τις αποφάσεις του ΣτΕ, παρόλαυτα ένας νόμος καταργείται με έναν άλλο νόμο και έως ότου υπάρξει κάποιος νέος νόμος, είμαστε υποχρεωμένοι να εφαρμόζουμε τον παρόντα νόμο».

Ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Ξάνθη για Όλους» κ. Μελισσόπουλος υπογράμμισε πως ο Δήμαρχος θα έπρεπε να είχε ασχοληθεί ήδη με το θέμα της Δημοτικής Αγοράς από την αρχή της θητείας και όχι στο τέλος αυτής. Ο δήμαρχος διαβεβαίωσε ότι «πρόθεση της δημοτικής αρχής είναι να γίνουν τέτοιες κινήσεις ώστε να μην ξαναασχοληθούμε με την δημοτική αγορά για 30 χρόνια. Καλύτερα να υπάρχει καθυστέρηση στα έργα παρά να γίνονται πρόχειρα».

Η έγκριση 13ης αναμόρφωσης προϋπολογισμός έτους 2022 προκάλεσε διαφωνίες από την πλευρά του κ. Ανταμπούφη, δημοτικού συμβούλου της παράταξης «Πολίτες για την Ξάνθη» καθώς δήλωσε από το βήμα ότι «δεν είναι δυνατόν να ψηφίσουμε υπέρ της αναμόρφωσης από τη στιγμή που είχαμε καταψηφίσει τον προϋπολογισμό στο σύνολο του». Αρνητικοί υπήρξαν και οι κ. Βογιατζής και κ. Μελισσόπουλος.

Καθώς το τρίτο θέμα ημερήσιας διάταξης αποσύρθηκε δια στόματος κ. Φανουράκη, το τέταρτο ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία. Ο κ. Βογιατζής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» προχώρησε σε ερώτηση όσον αφορά στην παραίτηση και αντικατάσταση μέλους, στο ΔΣ της ΔΕΥΑΞ: «στην εισήγηση αντικαθίσταται ο κ. Χατζούδης από τον κ. Κασίζογλου ο οποίος δεν είναι εκλεγμένος στις αρχαιρεσίες του σωματείου της ΔΕΥΑΞ το Μάρτιο του 2021. Για ποιο λόγο η αντικατάσταση έρχεται στο συμβούλιο στο τέλος του 2022 ενώ θα έπρεπε να είχε γίνε πρωτύτερα;», με τον κ. Φανουράκη να απαντά ότι το σωματείο έφερε την ανακοίνωση στη δημοτική αρχή τέλος Νοεμβρίου όπως αποδεικνύει και αριθμός πρωτοκόλλου.

Τελειώνοντας, ευχήθηκαν όλοι καλή πρωτοχρονιά και ανανέωσαν το ραντεβού τους τη νέα χρονιά.

Παύλος Μαραγκός
pmaragkos@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αν. Τσελεπή: «Με την ψήφο μας σε αυτές τις εκλογές πρέπει να πούμε ένα ηχηρό ΟΧΙ στην τρομακτική άνοδο της ακροδεξιάς»

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Αριστεράς παρουσίασε την υποψήφια ευρωβουλεύτρια, Αννέτα Τσελεπ…