Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ένα τουρνουά γεμάτο εμπειρίες

Ένα τουρνουά γεμάτο εμπειρίες

0

Στο U14 X-MAS TOURNAMET με την επωνυμία «Auto Net Parts 1st X-MAS U14» οι μικροί αθλητές του ΓΑΣ ΑΡΙΩΝ ΞΑΝΘΗΣ έπαιξαν σε ένα ηρωικό γήπεδο, στο παρκέ εκείνο όπου πάτησαν τα μπασκετικά παπούτσια ηρώων της καλαθοσφαίρισης, όπως του Γκάλη, του Γιαννάκη του Φιλίππου, του Μέμου Ιωάννου και τόσων άλλων σημαντικών καλαθοσφαιριστών!

Και μόνο αυτή η εμπειρία που βίωσαν τα παιδιά μας ήταν συγκλονιστική.

Κάτι επίσης που τους εντυπωσίασε και φάνηκε από τη χαρά και τις ιαχές τους, ήταν το μουσείο του Άρη, στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο.

Εκεί θαύμαζαν τις μπάλες που έκανε προπόνηση ο κάθε παίχτης, ο οποίος άφησε ιστορία στον Άρη, έχοντας πάνω της γραμμένο το όνομά του.

Είδαν τις στολές μα και τα παπούτσια τους.

Θαύμασαν τους 21 τίτλους-κύπελλα που κατέκτησαν σε ελληνικές και διεθνείς αγώνες καθώς και τον ίδιο τον αγώνα που διεξήχθη.

Παρατήρησαν τις διαφορές που υπέστησαν από χρονιά σε χρονιά, όπως ότι το

1983 στο γήπεδο δεν υπήρχε διαγράμμιση τρίποντου και το παρκέ ήταν πλαστικό ενώ το 1985 έγινε η διαγράμμιση.

Είδαν φωτογραφίες από τους 3 Πανευρωπαϊκούς.

Πολύ σημαντικό, κυρίως για μας τους Ξανθιώτες κι όχι μόνο, είναι ότι μέσα στο μουσείο εκτίθεται ένα επιβλητικό γλυπτό, του “δικού μας” αξιόλογου εικαστικού, Τριαντάφυλλου Βαΐτση, του οποίου η σκιά απεικονίζει τη μορφή του Νίκου Γκάλη καθώς περιστρέφε την μπάλα στο δεξί του δάχτυλο.

Ευχαριστούμε πολύ για την πολύ εμπεριστατωμένη ξενάγηση τον Γιάννη Γιαννούλη, μέλος της διοίκησης.

Ευχαριστούμε τους. ανθρώπους του Άρη τόσο για την άψογη φιλοξενία όσο και για τη συνδρομή τους ώστε να ολοκληρωθεί επιτυχώς αυτό το εξαιρετικά ενδιαφέρον τουρνουά!

Ευχαριστούμε τον προπονητή μας Γιάννη Θερμό, που συνόδευσε τους αθλητές μας, αφιλοκερδώς, σε μέρες που ο καθένας θέλει να βρίσκεται με την οικογένειά του.

Ευχαριστούμε και τους διαιτητές που εμψυχώνανε τους μικρούς μας αθλητές, γιατί είναι αλήθεια ότι είχαμε τους μικρότερους σε ηλικία απ’ όλες τις ομάδες!

Ένα γεγονός όμως μας στενοχώρησε, αυτό του τραυματισμού του παίκτη μας, Παναγιώτη Κίτσου. Του ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση!

Στο σημείο αυτό, πρέπει να ευχαριστήσουμε τους ανθρώπους του Ερυθρού Σταύρου που του παρείχαν τις πρώτες βοήθειες.

 

Η Πρόεδρος του ΓΑΣ ΑΡΙΩΝ ΞΑΝΘΗΣ

Αναστασία (Νατάσα) Μακρή

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρωτιές σε βόλεϊ και μπάσκετ για τα κορίτσια του 2ου Γυμνασίου

Την πρώτη θέση τους σχολικούς αγώνες βόλεϊ κατέκτησε η ομάδα των  κοριτσιών του 2ου Γυμνασ…