Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εκπαιδευτικοί από το δημοτικό σχολείου Αβδήρων σε Ελσίνκι και Ταλίν

Εκπαιδευτικοί από το δημοτικό σχολείου Αβδήρων σε Ελσίνκι και Ταλίν

0

Συμμετοχή σε δράσεις και σεμινάρια για να γνωρίσουν τα καινοτόμα εκπαιδευτικά συστήματα της Φινλανδίας και της Εσθονίας

Το Δημοτικό Σχολείο Αβδήρων, στην προσπάθειά του να αποκτήσει έναν ευρωπαϊκό προσανατολισμό και να ανταποκριθεί στις σύγχρονες απαιτήσεις του 21ου αιώνα, από τον Οκτώβριο του 2022 μέχρι τον Μάρτιο του 2024 υλοποιεί σχέδιο κινητικότητας του προγράμματος ERASMUS+, με τίτλο «Καινοτόμες προσεγγίσεις μάθησης και διδασκαλίας με όραμα ένα σχολείο για όλους».

Την εβδομάδα 4-10/12/2022, οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας Αθανάσιος Αγοραστός, Αγγελική Βάβουρα και Ιωάννα Βελκοπούλου παρακολούθησαν σεμινάριο με θέμα «Education in Finland and Estonia – Original Best Practices Benchmarking course» που διοργάνωσε ο εκπαιδευτικός οργανισμός Euneos Oy και πραγματοποιήθηκε στο Ελσίνκι και το Ταλίν. Στο σεμινάριο συμμετείχαν και εκπαιδευτικοί από την Ιταλία, την Τουρκία, την Γερμανία, την Πορτογαλία και την Αγγλία.

Σκοπός του σεμιναρίου ήταν να γνωρίσουν οι εκπαιδευτικοί τα εκπαιδευτικά συστήματα της Φινλανδίας και της Εσθονίας, που θεωρούνται καινοτόμα. Τα αναλυτικά προγράμματα, οι δεξιότητες του 21ου αιώνα, οι συνδυαστικές δεξιότητες ψηφιακής τεχνολογίας, επικοινωνίας και συνεργασίας, οι αρχές της ενταξιακής εκπαίδευσης είναι κάποια από τα βασικά αντικείμενα με τα οποία ήρθαν σε επαφή. Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί είχαν επίσης την ευκαιρία να επισκεφτούν σχολεία των δύο χωρών και να παρατηρήσουν τις εκπαιδευτικές πρακτικές που εφαρμόζονται σε αυτά. Βασικός στόχος του σεμιναρίου, εκτός από τη γνωριμία και παρατήρηση των εκπαιδευτικών συστημάτων της Φιλανδίας και της Εσθονίας,  ήταν η ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών μεταξύ των εκπαιδευτικών όλων των χωρών που συμμετείχαν.

Τους επόμενους μήνες, στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος, οι εκπαιδευτικοί του σχολείου των Αβδήρων θα συμμετέχουν σε σεμινάριο με τίτλο « A European School for All Children» που θα πραγματοποιηθεί στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το Δ’ ΣΣ τίμησε τη «Μάχη των Οχυρών» παρουσιάζοντας το τιτάνιο έργο και το σθεναρό αγώνα

Πραγματοποιήθηκε επετειακή εκδήλωση με κατασκευαστικά στοιχεία για τα οχυρά, αλλά και τη σ…