Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εκδήλωση για τα 50 χρόνια από την Ίδρυση του ΔΠΘ

Εκδήλωση για τα 50 χρόνια από την Ίδρυση του ΔΠΘ

0

Με θέμα την διεκδίκηση ίδρυσης του Πανεπιστημίου στη Θράκη

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στη Λέσχη Κομοτηναίων σήμερα στις 18:30-Θα συντονίσει ο Πρύτανης του Δ.Π.Θ. Καθηγητής Αλέξανδρος Πολυχρονίδης

Με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από το Συμπόσιο Εργασίας που πραγματοποιήθηκε στις 2 – 3 Δεκεμβρίου 1972, με συμμετοχή πανεπιστημιακών Καθηγητών και εκπροσώπων των φορέων της Ροδόπης, με σκοπό τον συντονισμό των προσπαθειών για τη διεκδίκηση ίδρυσης Πανεπιστημίου στη Θράκη, πραγματοποιείται εκδήλωση ανοιχτή στο κοινό, με θέμα: “ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΙΤEIΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜIΟΥ ΘΡAΚΗΣ-50 χρόνια από το Συμπόσιο Εργασίας της 2ας και 3ης Δεκεμβρίου 1972” σήμερα, Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 18:30 μ.μ. στη Λέσχη Κομοτηναίων (Σοφούλη και Δημοκρίτου).

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Πρύτανης του Δ.Π.Θ. Καθηγητής Αλέξανδρος Πολυχρονίδης. Η Καθηγήτρια Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη θα καταθέσει την προσωπική μαρτυρία της για τις προσπάθειες πανεπιστημιακών Καθηγητών για την ίδρυση Πανεπιστημίου στην Κομοτηνή, ενώ ο κ. Άρης Γ. Μανούδης θα αναφερθεί στο ιστορικό των προσπαθειών υποστήριξης, από τοπικούς παράγοντες, της ίδρυσης Πανεπιστημίου στη Θράκη και τον συντονισμό τους από τον Γεώργιο Μανούδη.

Οι Κοσμήτορες της Νομικής Σχολής Καθηγητής Μιχάλης Χρυσομάλλης, και της Πολυτεχνικής Σχολής Καθηγητής Βασίλειος Παπαδόπουλος, θα συνδέσουν το παρελθόν με το παρόν του Δ.Π.Θ.

Θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση όπου οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να καταθέσουν μνήμες από την εποχή των προσπαθειών των προσωπικοτήτων και των φορέων της περιοχής που συνέβαλαν στην ίδρυση του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου της Θράκης.

Θα ακολουθήσει δεξίωση, ευγενική προσφορά του Ιδρύματος Δημητρίου και Μαρίας Δελιβάνη.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κάλεσμα αλληλεγγύης και ανθρωπιστικής βοήθειας από τους Μητροπολίτες της Θράκης για τους πληγέντες από το σεισμό στην Τουρκία

Συγκεντρώνονται είδη πρώτης ανάγκης έως την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου   Έκκληση για αλλη…