Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία Χριστουγεννιάτικα μενού σε πολλά καταστήματα εστίασης της Ξάνθης

Χριστουγεννιάτικα μενού σε πολλά καταστήματα εστίασης της Ξάνθης

0

Κοστίζουν 25 -50 ευρώ κατ’ άτομο

 

Μετά από δύο χρόνια πανδημίας επανέρχονται τα ρεβεγιόν

 

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα και κορυφώνονται οι προετοιμασίες για την μεγάλη γιορτή της Άγιας Νύχτας, της Παραμονής Χριστουγέννων.

Δεν είναι πολύ μακρινές οι εποχές που οι προετοιμασίες συνδέονταν πρωτίστως με την …κυρά του σπιτιού και συμμετείχαν βοηθητικά και τα άλλα μέλη της οικογένειας ενώ η γιορτή λάμβανε χώρα στο σπίτι ή στο σπίτι κάποιου συγγενή ή φίλου, οι λεγόμενες βεγγέρες. Τα πράγματα έχουν αλλάξει όταν στις δεκαετίες της ευμάρειας, τέλη της δεκαετίας του’ 80 και ‘90 μπήκε στην ζωή μας το ρεβεγιόν. Γιορτές δηλαδή με μουσική και χριστουγεννιάτικο μενού που διοργανώνονταν σε χώρους εστίασης ή ξενοδοχείων.

Επανήλθαν τα ρεβεγιόν

Τα δυο χρόνια της πανδημίας ανέστειλαν τα ρεβεγιόν που πλέον επανέρχονται δυναμικά φέτος στην Ξάνθη. Όπως μας αναφέρει η πρόεδρος της ΟΕΒΕ Ξάνθης κα Μαίρη Τσιακίρογλου πολλά καταστήματα εστίασης και υγειονομικού ενδιαφέροντος διοργανώνουν φέτος ρεβεγιόν με ζωντανή μουσική και  χριστουγεννιάτικο μενού. Μάλιστα τα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατακλύζονται από το προσκλήσεις και πληροφορίες για τα πιάτα του Χριστουγεννιάτικου  μενού που προσφέρουν: «Επανήλθαμε σε μια κανονικότητα και πολλά καταστήματα εστίασης και υγειονομικού ενδιαφέροντος έχουν ετοιμάσει χριστουγεννιάτικο μενού και έχουν ζωντανή μουσική. Το μενού συνήθως απαρτίζεται από ορεκτικό κυρίως πιάτο και επιδόρπιο και κοστίζει από 25 – 50 ευρώ το άτομο. Είναι μια καλή επιλογή για να γιορτάσει την Παραμονή χωρίς την κούραση της προετοιμασίας. Είναι αρκετοί αυτοί που το επιλέγουν και μετά δύο χρόνια που ήμασταν κλειστά αναμένουμε να αυξηθεί το ενδιαφέρον», επισημαίνει η κα Τσιακίρογλου.

Σ’ ότι αφορά την εμπορική κίνηση στην αγορά η κα Τσιακίρογλου σημείωσε πως τις προηγούμενες μέρες ήταν κάπως μουδιασμένη και αναμένεται να κορυφωθεί η κίνηση τις επόμενες τρεις μέρες: «Σίγουρα ο στολισμό της πόλης και οι εκδηλώσεις βοηθούν την αγορά. Περιμένουμε να «ζεσταθεί» τις επόμενες μέρες». Τέλος η κα Τσιακίρογλου ανέφερε πως οι ανατιμήσεις στην εστίαση είναι παγιωμένες και επιβάλλονται από την αύξηση των πρώτων  υλών και της ενέργειας ωστόσο είναι στην δικαιοδοσία του κάθε επιχειρηματία πόσο θα κοστολογήσει τις υπηρεσίες του.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πάνω από πέντε χιλιάδες φακελάκια με σπόρους μοίρασαν οι «Σπορίτες» στην Ξάνθη

Σε μία προσπάθεια να επεκτείνουν τις δράσεις τους βρέθηκαν στο κέντρο της πόλης το απόγευμ…