Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Αναγκαία η τάξη και οι νέες υποδομές για το Παζάρι

Αναγκαία η τάξη και οι νέες υποδομές για το Παζάρι

0

Την πολιτική βούληση της δημοτικής αρχής για ένα νέο Κανονισμός λειτουργίας εξέφρασε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών έργων και υπηρεσιών Ι. Ζερενίδης

 

Άναρχη η υφιστάμενη κατάσταση– Σίδερα παντού πεταμένα όπου λάχει…τις καθημερινές – Κίνδυνος για πεζούς και αυτοκίνητα

 

 

Σκουριασμένα σίδερα ακουμπισμένα πρόχειρα σε τοίχους παρακείμενων κατοικιών, άλλα παρατημένα πάνω σε περιφράξεις, άλλα έχουν κάνει κατάληψη σε πεζοδρόμιο που περνούν καθημερινά περαστικοί και άλλα να χρησιμοποιούνται ως …ιδιωτικοί χώροι πάρκινγκ, είναι η καθημερινή εικόνα που αντικρίζουν οι ένοικοι των πολυκατοικιών με πρόσοψη στο παζάρι της πόλης μας αλλά και οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται μόνιμα εκεί. Μια εικόνα που υποβαθμίζει ακόμη περισσότερο το χώρο του παζαριού που παρότι έχει και μια αξιοσημείωτη ιστορική αναφορά τόσα χρόνια τώρα δεν έχει βρεθεί ο χρυσός κανόνας που θα εξασφαλίζει μια εύρυθμη λειτουργία μέσα από ένα πλαίσιο κανόνων που θα είναι σεβαστοί από όλους, διατηρώντας παράλληλα το φολκλόρ χρώμα του μόνο για το Σάββατο!

Μια άναρχη κατάσταση στο παζάρι – Σίδερα παντού πεταμένα όπου λάχει…τις καθημερινές

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε είναι αδιάψευστος μάρτυρας για την εικόνα που παρουσιάζει το παζάρι τις καθημερινές. Να σημειώσουμε ότι οι σιδερένιες κατασκευές στήνονται κάθε Παρασκευή για να τοποθετούν οι πάγκοι των μικροπωλητών και σύμφωνα με την συμβατική τους υποχρέωση κατά την χορήγηση των αδειών τους από τον δήμο πρέπει να ξεστήνονται το Σάββατο όταν τελειώνει το παζάρι καθώς ο χώρος χρησιμοποιείται ως πάρκινγκ αλλά και υπάρχουν και επαγγελματικοί χώροι ενώ έχει μεγάλη κυκλοφορία οχημάτων και πεζών. Τις εργασίες αυτές (στήσιμο – ξεστήσιμο) τα δύο σωματεία,  των παραγωγών και των επαγγελματιών πωλητών την έχουν αναθέσει σε κάποια άτομα. Ωστόσο παρότι ο δήμος έχει παραχωρήσει ένα χώρο σαν αποθήκη για να μεταφέρονται και να τοποθετούνται εκεί τα σίδερα αυτό δεν γίνεται με υπαιτιότητα αυτών που ανέλαβαν αυτή την εργασία αλλά και των σωματείων που θα έπρεπε να τους ελέγχουν.

Τα σωματεία έχουν αναθέσει σε άλλους το στήσιμο – ξεστήσιμο των σιδεριών

Αυτή η κατάσταση έχει προκαλέσει αντιδράσεις και διαμαρτυρίες με αποδέκτη κυρίως τον δήμο ενώ τίθενται και θέματα δημόσιας ασφάλειας για τυχόν ατυχήματα που μπορεί να προκαλέσουν τα σκουριασμένα σίδερα που είναι κυριολεκτικά πεταμένα εδώ κι εκεί. Ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων και υπηρεσιών και αρμόδιος για το παζάρι κ. Γιάννης Ζερενίδης δήλωσε γνώστης του προβλήματος και μάλιστα ανέφερε πως ο δήμος έχει κάνει παρατηρήσεις κατά το παρελθόν στα σωματεία: «Συμμορφώνονται για ένα διάστημα και μετά πάλι το ίδια», τονίζει ο κ. Ζερενίδης συμφωνώντας ότι  είναι ανεπίτρεπτη αυτή η κατάσταση και ότι υπάρχει κίνδυνος να προκληθούν ατυχήματα.

Νέος Κανονισμός λειτουργίες για το παζάρι – «Θα μπει τέλος στην αυθαιρεσία», λέει ο αντιδήμαρχος Γιάννης Ζερενίδης

Επιπρόσθετα θίγει  στην ολότητα τους τα προβλήματα με το παζάρι που δεν περιορίζονται στις Σιδηροκατασκευές.

Συγκεκριμένα ο κ. Ζερενίδης επισημαίνει: «Στο παζάρι υπάρχουν χρόνια προβλήματα και παθογένειες. Από το 2019 που αναλάβαμε είχαμε σκοπό να εκσυγχρονίσουμε το πλαίσιο λειτουργίας του παζαριού αλλά μεσολάβησαν τα δύο χρόνια πανδημίας όπου σχεδόν υπολειτουργούσε. Κάναμε όμως κάποιες παρεμβάσεις. Όπως : Απελευθερώσαμε από πωλητές την οδό Ύδρας προκειμένου να διευκολύνουμε την πυροσβεστική που ήταν χρόνιο αίτημα της. Είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε τάξη και ξεκινήσαμε με εσωτερικές μετακινήσεις, καταγραφή των κενών και των παράνομα κατειλημμένων θέσεων. Θα φέρουμε στο Δημοτικό συμβούλιο ένα νέο Κανονισμό λειτουργίας και θα αλλάξουν οι υποδομές . Θα φύγουν τα σίδερα και σκεφτόμαστε να τοποθετήσουμε νέα στέγαστρα κάτι σαν τέντες εξωτερικού χώρου νέου τύπου που θα αφαιρούνται εύκολα και θα γίνονται σαν σακίδια. Θα τα προμηθευτεί ο δήμος και θα τα χρεώνει σ’ όσους χορηγούνται άδειες. Επίσης θα μπει μια τάξη στις άδειες.  Θα είναι όλες ίδιων τετραγωνικών και όχι όπως τώρα. Μπορεί να υπάρξουν αντιδράσεις αλλά πρέπει επιτέλους στο παζάρι να υπάρχει μια σωστή οργάνωση και να λειτουργεί με κανόνες. Έχουν παρθεί παλιότερες αποφάσεις υπό την πίεση του πολιτικού κόστους και δημιούργησαν μια κατάσταση αυθαιρεσίας μέσα στο παζάρι. Αυτό πρέπει να σταματήσει. Επιβάλλεται να εκσυγχρονιστεί και να λειτουργήσει με κανόνες».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxathopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

H έκθεση του State Department «καίει» την κυβέρνηση για παραβίαση ανθρώπινων δικαιωμάτων

Σε 46 σελίδες και περίπου 10.000 λέξεις το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, κάνει και εκτενή αναφορά σε …