Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ 42 δομές ειδικής εκπαίδευσης «ενώθηκαν» για την Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας, με πρωτοβουλία του ΕΕΕΚ Γενισέας

42 δομές ειδικής εκπαίδευσης «ενώθηκαν» για την Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας, με πρωτοβουλία του ΕΕΕΚ Γενισέας

0

Διαδικτυακή συνάντηση με σκοπό τη γνωριμία και την από κοινού αποστολή του μηνύματος ότι: «αυτά που μας ενώνουν είναι πολύ περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν!

Ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου η ιδιαίτερα πρωτότυπη εκδήλωση που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Ε.Ε.Ε.ΕΚ Ξάνθης. Επρόκειτο για την πρώτη πανελλήνια διαδικτυακή συνάντηση για τον εορτασμό της Παγκόσμια Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, με σκοπό τη γνωριμία και την έκφραση ενός κοινού μηνύματος για το σεβασμό της διαφορετικότητας, την ισότητα και την άρση των αποκλεισμών. Στη συνάντηση συμμετείχαν 46 σχολεία και σε αυτή χαιρέτισαν η Περιφερειακή Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  ΑΜΘ κα Κοσμίδου Μαριγούλα, η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης κα Σιδηροπούλου Μάλαμα και ο Συντονιστής Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης κ. Φλωρίδης Θεόδωρος. Τέλος,  παρουσιάστηκε το βίντεο – μήνυμα που δημιούργησαν 42 δομές ειδικής εκπαίδευσης από ολόκληρη την Ελλάδα και την Κύπρο.

Υπενθυμίζεται ότι, το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Ξάνθης προσκάλεσε όσα σχολεία το επιθυμούν να γιορτάσουν μαζί την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με αναπηρία στις 3 Δεκεμβρίου. Η ανταπόκριση ήταν μεγάλη και συγκινητική στην πανελλαδική δράση ευαισθητοποίησης «Αυτό που μας ενώνει 2022 – Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ».

Μαθήτριες, μαθητές και εκπαιδευτικοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώθηκαν σε μία πρωτότυπη συνεργασία. Με πολλή φαντασία, μεράκι και δημιουργικότητα στέλνουν το μήνυμα πως… τελικά, αυτά που ¨μας ενώνουν είναι πολύ περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν!

 

 

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ακριβότερα κατά 33% τα διόδια στην Εγνατία

Περίπου 5 ευρώ επιπλέον η διαδρομή Ξάνθη -Θεσσαλονίκη με επιστροφή – Στο τέλος της ε…