Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Επιχειρηματικότητα 280.000 ευρώ πρόστιμο σε κτηνοτροφική μονάδα της Ξάνθης για παράνομη λήψη επιδοτήσεων

280.000 ευρώ πρόστιμο σε κτηνοτροφική μονάδα της Ξάνθης για παράνομη λήψη επιδοτήσεων

0

Διαπιστώθηκε στους ελέγχους του ΣΔΟΕ

Μετά από εισαγγελική παραγγελία, ελέγχθηκε επιχείρηση της ΑΜΘ για την τήρηση των όρων εφαρμογής του Αναπτυξιακού Νόμου και προέκυψε λήψη τιμολογίων για μη αποδεκτές δαπάνες

«Λαβράκια» και στην περιοχή μας εντόπισαν οι έλεγχοι που διεξάγονται από ελεγκτές του ΣΔΟΕ για την προστασία των συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου και της Ε.Ε., την αντιμετώπιση της απάτης στον τομέα του Φ.Π.Α., την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καυσίμων, του παράνομου εμπορίου καπνικών και απομιμητικών προϊόντων και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, καθώς επίσης και για την εφαρμογή και τήρηση της κείμενης εργατικής νομοθεσίας.

Στο πλαίσιο ελέγχων που διενεργήθηκαν σχετικά με την τήρηση των όρων εφαρμογής του αναπτυξιακού νόμου 3299/2004, διαπιστώθηκε, μεταξύ άλλων, η ακόλουθη περίπτωση καταστρατήγησης:

-Κατόπιν Εισαγγελικής Παραγγελίας, ελέγχθηκε επιχείρηση με εγκατάσταση στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η οποία διαπιστώθηκε ότι έλαβε φορολογικά στοιχεία για μη αποδεκτές επιχορηγούμενες δαπάνες, ενώ δεν τήρησε και τους όρους υπαγωγής όσον αφορά τους απασχολούμενους εργαζόμενους. Συντάχθηκε και απεστάλη Πορισματική Αναφορά προς την αρμόδια Εισαγγελική Υπηρεσία, με προσδοκώμενο όφελος για το Ελληνικό Δημόσιο 1.620.865 ευρώ.

Στο πλαίσιο των ελέγχων επιδοτήσεων επιχορηγήσεων, μεταξύ άλλων, προέκυψε:

– Σε έλεγχο επιδότησης κτηνοτροφικής μονάδας στον Νομό Ξάνθης, διαπιστώθηκε η λήψη και χρησιμοποίηση εικονικών φορολογικών στοιχείων, αξίας 200.000 ευρώ. Το ύψος των προστίμων υπολογίζονται στο ποσό των 278.588 ευρώ. Ενημερώθηκαν με σχετικές εκθέσεις τόσο οι Δ.Ο.Υ. όσο και ο αρμόδιος φορέας για την επιστροφή των επιδοτήσεων.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επιχειρηματικότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Sunlight Group: Στην παραγωγή πρωτότυπης μπαταρίας 2ης ζωής

Στο ερευνητικό ευρωπαϊκό συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα Battery2Life συμμετέχει η εταιρεία …