Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ 1η συνάντηση μαθητών στο STEAMing the FUTURE

1η συνάντηση μαθητών στο STEAMing the FUTURE

0

Ξεκίνησε το πρόγραμμα με στόχο την ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων και των δεξιοτήτων κριτικής σκέψης μαθητών και μαθητριών 14-18 ετών

Με ιδιαίτερη δημιουργικότητα και όρεξη ξεκίνησε η πρώτη συνάντηση του προγράμματος STEAMing the Future από το Κολλέγιο Anatolia σε συνεργασία με το Xanthi TechLab και την υποστήριξη απο το Ίδρυμα Μποδοσάκη.

Μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου προσέγγισαν βιωματικά την επιστήμη και την τεχνολογία μπαίνοντας στον κόσμο του προγραμματισμού , του κώδικα και της 3d εκτύπωσης.

Το πρόγραμμα STEAMing the future στοχεύει στην ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων και των δεξιοτήτων κριτικής σκέψης μαθητών και μαθητριών 14-18 ετών. Επιπλέον, στοχεύει στην  προώθηση της ισότητας των φύλων στα επαγγέλματα STE(Α)M, δηλαδή στα επαγγέλματα που σχετίζονται με την Επιστήμη, την Τεχνολογία, τη Μηχανική και τα Μαθηματικά. Προκειμένου να αντιμετωπιστεί το συνεχιζόμενο χάσμα δεξιοτήτων στους τομείς STE(Α)M εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και προκειμένου να πετύχουμε τους στόχους που έχουν θέσει τα Ηνωμένα Έθνη για ένα βιώσιμο μέλλον, είναι πολύ σημαντική η αλλαγή της νοοτροπίας και των δύο φύλων.

Η 2η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 17-18 Δεκεμβρίου 2022 και ο επόμενος κύκλος θα ξεκινήσει με τη νέα χρονιά.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Νο mood(y’s)

Σίγουρα τα κυβερνητικά στελέχη έκαναν τον εύλογο συνειρμό. Η έκθεση της Moody’s που δημοσι…