Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ενέργεια Τρελαίνουν τα νοικοκυριά τα ups & downs της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης

Τρελαίνουν τα νοικοκυριά τα ups & downs της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης

0

Αγοράζουν 200 – 500 λίτρα – Ξανά ανοδικές οι τάσεις μετά την μείωση από την τιμή εκκίνησης

 

Άνοιξε χθες η πλατφόρμα myΘέρμανση για το επίδομα θέρμανσης – Αλλαγές για όσους πήραν καυσόξυλα

 

Έχοντας σύμμαχο τον καλό καιρό …συντηρητικά αγοράζουν οι Ξανθιώτες πετρέλαιο θέρμανσης περιμένοντας να …κάτσει η μπίλια σε μια τιμή μικρότερη από τον 1,40 το λίτρο που ήταν η τιμή εκκίνησης. Έτσι τις προηγούμενες μέρες που οι τιμές έπεσαν στο 1, 30 άρχισαν δειλά δειλά οι παραγγελίες στα Πρατήρια της Ξάνθης. Όμως φρέναραν απότομα όταν πάλι οι τιμές άρχισαν ανεβαίνουν.

Αστάθεια της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης – Στην «τσίτα»  οι καταναλωτές

Τα παραπάνω τερτίπια της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης και πως αυτά διαμορφώνουν την συμπεριφορά των καταναλωτών περιγράφει ο πρόεδρος των Πρατηριούχων Ξάνθης  κ. Χαραλαμπίδης: «Ο κόσμος γκρινιάζει …έχει τρελαθεί με τα πάνω κάτω στην τιμή του πετρελαίου. Ξεκίνησε με 1,40 έπεσε το 1,30 και τώρα πάλι άρχισε να ανεβαίνει στα 1,32. Και όπως φαίνεται αυτό θα γίνεται συνέχεια. Οι παραγγελίες είναι μικρές της τάξης των 200 – 300 έως και 500 λίτρων. Περιμένουν να πέσει η τιμή για να αγοράσουν αλλά αυτή πέφτει λίγο και μετά ξανανεβαίνει. Ευτυχώς είναι καλός ο καιρός κι αυτό βοηθάει πολύ. Εκτιμώ πως το μεγάλο πρόβλημα θα το έχουν τα νοικοκυριά τον Ιανουάριο. Τότε που θα σφίξουν τα κρύα. Ευτυχώς ξεκίνησε η διαδικασία για το επίδομα θέρμανσης. Είναι μια βοήθεια απαραίτητη», επισημαίνει ο κ. Χαραλαμπίδης.

Άνοιξε χθες η πλατφόρμα myΘέρμανση για το επίδομα θέρμανσης

Άνοιξε τη Δευτέρα το μεσημέρι η πλατφόρμα myΘέρμανση της ΑΑΔΕ, για την υποβολή των αιτήσεων από τους δικαιούχους, οι διαχειριστές πολυκατοικιών στις οποίες υπάρχει κοινός καυστήρας επιλέγουν την εφαρμογή  Διαχείριση Χιλιοστών Πολυκατοικίας. Με την εφαρμογή αυτή, ο διαχειριστής-εκπρόσωπος εισάγει τα διαμερίσματα της  πολυκατοικίας/ολιγοκατοικίας, καθώς και τη συμμετοχή κάθε ενός από αυτά στις δαπάνες θέρμανσης σε χιλιοστά. Ο διαχειριστής μπορεί να αλλάξει τα στοιχεία αυτά μόνο μέχρι να ενεργοποιήσει τη δυνατότητα πληρωμής, και συγκεκριμένα έως τις 9 Δεκεμβρίου 2022.

Να σημειώσουμε ότι φέτος το επίδομα φθάνει έως 1.600 ευρώ στους ενοίκους οι οποίοι πληρούν τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

Συγκεκριμένα, διαχειριστές και ένοικοι πολυκατοικιών θα πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:

Επίδομα θέρμανσης και για όσους πήραν καυσόξυλα

Το ελάχιστο ύψος επιδόματος ανέρχεται σε 100 ευρώ και το μέγιστο σε 800 ευρώ.

Το επίδομα θέρμανσης μόνο για τα καυσόξυλα χορηγείται υπό τον όρο οι αγορές να έχουν πραγματοποιηθεί από την 1η Ιουνίου 2022 έως και την 31η Μαρτίου 2023.

Μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου θα πρέπει να υποβληθούν οι αιτήσεις από τα νοικοκυριά στην πλατφόρμα myθέρμανση για να λάβουν το επίδομα θέρμανσης, με την πρώτη πληρωμή για τους παλαιούς δικαιούχους να πραγματοποιείται στις 21 Δεκεμβρίου 2022.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ενέργεια
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το 15ο Συνέδριο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΣΦΗΜΜΥ) στην Ξάνθη

Θα πραγματοποιηθεί απο τις 19 έως τις 21 Απριλίου υπό την αιγίδα του Δημοκριτείου Πανεπιστ…