Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Τα χειροποίητα χριστουγεννιάτικα δώρα έχουν άλλη… χάρη

Τα χειροποίητα χριστουγεννιάτικα δώρα έχουν άλλη… χάρη

0

Χειροποίητες γιορτινές κατασκευές, διακοσμητικά αντικείμενα και κοσμήματα, κοσμούν τη βιτρίνα του καταστήματος ‘’Monti’’  με την πινελιά της Ντίνας Μωρέα

Ντ.Μωρέα: «Είναι πολύ όμορφο να λάβεις ένα δώρο για τις γιορτές! Νιώθεις σαν μικρό παιδί!»

  

Ο Νοέμβριος φτάνει στο τέλος του και εμείς με τη σειρά μας μετράμε αντίστροφα για την πιο χαρούμενη γιορτή του έτους, τα Χριστούγεννα! Ήδη το μάτι μας «πέφτει» ασυναίσθητα στις χριστουγεννιάτικα διακοσμημένες βιτρίνες… Το ‘’Ε’’ στο πλαίσιο μίας βόλτας στην αγορά εντόπισε το κατάστημα – εργαστήρι της Ντίνας Μωρέα ‘’Monti’’ που μας εντάσσει για… τα καλά στο χριστουγεννιάτικο κλίμα και μας φέρνει στο νου το συμβολισμό και την πρωτοτυπία των χειροποίητων δώρων στις γιορτές. Χειροποίητες κατασκευές με την πινελιά της Ντίνας κατέχουν κεντρική θέση στη βιτρίνα του καταστήματος, με αποτέλεσμα να… «μαγνητίζουν» το βλέμμα των περαστικών…

 

Μια «χριστουγεννιάτικη» συνέντευξη με την δημιουργό χειροποίητων κατασκευών και κοσμημάτων Ντίνα Μωρέα

‘’Ε’’: Μαθαίνουμε πως έχετε ολοκληρώσει τις σπουδές σας στην σχολή χειροποίητου κοσμήματος. Πώς οι σπουδές σας έδωσαν το έναυσμα να ασχοληθείτε και με τις κατασκευές και δη τις χριστουγεννιάτικες;

ΝΤ.Μ.: Γενικά μου αρέσει πολύ η περίοδος των Χριστουγέννων! Στην σχολή παρακολούθησα και μαθήματα πηλού και ξύλου. Γι’ αυτό το λόγο, λοιπόν, ήμουν εξοικειωμένη από παλιά με το κομμάτι των κατασκευών, του αυτοσχεδιασμού και της ζωγραφικής αποτύπωσης.

‘’Ε’’: Βλέπουμε στη βιτρίνα σας να «φιγουράρουν» χριστουγεννιάτικες κατασκευές για όλα τα γούστα…Μιλήστε μας για αυτές.

ΝΤ.Μ.: Οι χριστουγεννιάτικες κατασκευές που βλέπετε είναι από ξύλο και πηλό. Επίσης, έχω κάνει και κάποια χριστουγεννιάτικα κοσμήματα.

‘’Ε’’: Ποιες κατασκευές «τραβούν» περισσότερο το μάτι;

ΝΤ.Μ.: Κυρίως οι πελάτες προτιμούν τα χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά και όχι τόσο τα κοσμήματα.

‘’Ε’’: Πόσο σημαντικό είναι το χριστουγεννιάτικο δώρο και ειδικά αν αυτό είναι χειροποίητο;

ΝΤ.Μ.: Σίγουρα, είναι πολύ σημαντικό να λάβεις ένα δώρο για σας γιορτές, γιατί ουσιαστικά αυτή την περίοδο νιώθεις σαν ένα μικρό παιδί. Οπότε, είναι πολύ όμορφο να πάρεις ένα δώρο για την οικογένειά σου, για κάποιο φίλο ή συνεργάτη σου. Με αυτό τον τρόπο, δηλαδή, δείχνεις πως νοιάζεσαι για τον άλλον. Είναι πολύ όμορφη κίνηση!

‘’Ε’’: Πού κυμαίνονται οι τιμές;

ΝΤ.Μ.: Αυτές σας χριστουγεννιάτικες κατασκευές ο πελάτης μπορεί να σας βρει από 5 € έως και 45 €.

‘’Ε’’: Ρίχνοντας μία γρήγορη ματιά στο εσωτερικό του μαγαζιού σας, βλέπουμε χριστουγεννιάτικες κάρτες επιμελώς διακοσμημένες. Πείτε μας δύο λόγια για την χρήση τους.

ΝΤ.Μ.: Σε αυτές τις χριστουγεννιάτικες κάρτες όποιος επιθυμεί μπορεί να καταγράψει τις ευχές του για καλές γιορτές. Είναι μία πολύ όμορφη χειρονομία. Μπορεί μία φαινομενικά απλή κάρτα να «στολιστεί» με ένα κόσμημα όταν επιθυμούμε συνάμα να δωρίσουμε και το κάτι παραπάνω.

‘’Ε’’: Σας ευχαριστούμε πολύ! Ανυπομονούμε για τις νέες σας χριστουγεννιάτικες εμπνεύσεις!

 

Χρύσα Κιατίπη

chkiatipi@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας είναι λιγότερο ίσα από τα υπόλοιπα

Οι μαθητές των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας εξαιρούνται από την δωρεάν μεταφορά τους προς κ…