Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις «Τα Αντικείμενα, Λόγος υπέρ του ασημάντου» με φόντο την εικόνα της Ξάνθης του ’50 και του ’60

«Τα Αντικείμενα, Λόγος υπέρ του ασημάντου» με φόντο την εικόνα της Ξάνθης του ’50 και του ’60

0

Η συγγραφέας, Ελένη Ανδρέου θα παρουσιάσει το βιβλίο της με τα 34 διηγήματα το απόγευμα της Παρασκευής στο ΙΘΤΠ

Την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022, στις 19:00, το Εργαστήριο Γλωσσολογίας +ΜόρΦωση, το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης και η ΣΗΜΑΕΚΔΟΤΙΚΗ παρουσιάζουν το βιβλίο της Ελένης Ανδρέου, με τίτλο, «Τα Αντικείμενα, Λόγος υπέρ του ασημάντου».

Τα 34 διηγήματα του βιβλίου, με τη βοήθεια μιας σειράς αντικειμένων, ανασύρουν και περισώζουν φορτία εικόνων, αισθήσεων, πληροφοριών, αποκωδικοποιούν τα τετελεσμένα και ανασυνθέτουν την εικόνα της πόλης μας στις δεκαετίες του ’50 και του ’60.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

-Πηνελόπη Καμπάκη Βουγιουκλή, Ομότιμη Καθηγήτρια Γλωσσολογίας ΤΕΦ, ΔΠΘ

-Νίτσα Σαπουντζή, Φιλόλογος

-Δήμητρα Κατάκη, Φιλόλογος

Η Γιάννα Βογιατζοπούλου, μέλος του Συλλόγου των Φίλων του ΙΘΤΠ, θα διαβάσει αποσπάσματα από το βιβλίο. Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Βιργινία Τσουδερού» του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης στην καπναποθήκη Π, (οδός Καπνεργατών 9) στην Ξάνθη.

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου

Ένα ντοκυμαντέρ συνθέτουν τα αντικείμενά μου με πολλές αυθαιρεσίες και αντιεπιστημονικό τρόπο, με βουτιές στο σουρρεαλισμό και ενθάρρυνση στα ατελείωτα πάνε-έλα της κάμερας. Συνήθως χωρίς λόγο, διαμελίζουν και ανασυνθέτουν τον υλικό και πνευματικό βίο μου, αυθαιρετούν και με λατρεύουν, αυθαιρετούν και με ειρωνεύονται, αυθαιρετούν και συντηρούν ως πραγματικό το θολό τοπίο της ύπαρξής μου και μου καλλιεργούν κάποτε την αίσθηση μιας ανυποχώρητης ευτυχίας από την εγκατάσταση «ένθα ούκ έστι πόνος, ού λύπη, ού στεναγμός…»

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Από ‘δώ ως το φεγγάρι»: Ένα εργαστήριο για παιδιά από το Residui Teatro της Ισπανίας

Την Κυριακή 28 Απριλίου 2024 και ώρες 11:00-13:30  στο Σπίτι Πολιτισμού της ΦΕΞ Η Φιλοπρόο…