Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Καταχειροκροτήθηκε η θεατρική παράσταση του συλλόγου Μικρασιατών

Καταχειροκροτήθηκε η θεατρική παράσταση του συλλόγου Μικρασιατών

0

Το έργο, σε πρωτότυπο σενάριο του Φίλιππου Τσαουσέλη παρουσιάστηκε το βράδυ του Σαββάτου στο κατάμεστο δημοτικό αμφιθέατρο

 

Συγκίνησε και καταχειροκροτήθηκε από μικρασιάτες, απογόνους προσφύγων και όχι μόνο, η θεατρική παράσταση του συλλόγου Μικρασιατών Ξάνθης «Αλησμόνητες Πατρίδες».

Η παράσταση «Από τη Σμύρνη στη λήθη και πίσω» ανέβηκε το βράδυ του Σαββάτου στο κατάμεστο δημοτικό αμφιθέατρο Ξάνθης, όπου ο κόσμος παρακολούθησε με ελεύθερη είσοδο τη δουλειά της ομάδας που με αφοσίωση και πολλή διάθεση ανέλαβε να παρουσιάσει, τιμώντας τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Ο σύλλογος καλώντας στην παράσταση ανέφερε: «Ένα ταξίδι που ξεκίνησε λίγο πριν τον covid-19 και συνεχίστηκε εν μέσω μιας πρωτοφανούς πανδημίας. Μία παρέα που δεν αγκαλιάστηκε ποτέ αλλά κοιτάχτηκε πολλές φορές στα ματιά, γιατί μόνο αυτά φαίνονταν από τις μάσκες. Μία προσπάθεια που είναι από μόνη της επίτευγμα, επιτέλους ανεβαίνει στην σκηνή για όλους εσάς και είμαστε πανευτυχείς». Με την ολοκλήρωσή της και μετά από τα συναισθήματα που μοιράστηκε με το κοινό ανέφερε: «σας ευχαριστούμε! Η προσέλευσή σας ανέλπιστη! Έχουμε χρέος να θυμόμαστε, να διδάσκουμε και να προχωράμε!».

Ο Φίλιππος Τσαουσέλης που ανέλαβε σενάριο και σκηνοθεσία τόνισε ακόμη: «πάνω από 500 άνθρωποι γέμισαν το αμφιθέατρο και βρέθηκαν και όρθιοι να παρακολουθήσουν αυτό που φτιάξαμε με τόσο μεράκι μέσα στο τόσο δύσκολους καιρούς. Σας ευχαριστούμε όλους πάρα πολύ για την αγάπη και τη στήριξη! Ευχόμαστε να συναντηθούμε και σε άλλα!».

*Φωτο: Ανέστης Γεωργιάδης

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Ο δρόμος του ουτιού» τον Ιούλιο στην Ξάνθη

Το Φεστιβάλ Ανατολικής Μουσικής που θα πραγματοποιηθεί για δέκατη έκτη χρονιά φέτος Στo πλ…