Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Επιχειρηματικότητα Sunlight Group: Χρυσός Χορηγός  στο 9ο Διεθνές Συνέδριο Μικροηλεκτρονικής, Νανοηλεκτρονικής, και Νανοτεχνολογίας που διοργανώθηκε στην Ξάνθη

Sunlight Group: Χρυσός Χορηγός  στο 9ο Διεθνές Συνέδριο Μικροηλεκτρονικής, Νανοηλεκτρονικής, και Νανοτεχνολογίας που διοργανώθηκε στην Ξάνθη

0

Παρουσίασε το έργο Έρευνας και Ανάπτυξης που υλοποιεί σε συνεργασία με το ΔΠΘ

Η Sunlight Group ήταν ο χρυσός χορηγός στο 9ο Διεθνές Συνέδριο Μικροηλεκτρονικής, Νανοηλεκτρονικής, Νανοτεχνολογίας και Μικροσυστημάτων (Micro Nano 2022) που διοργανώθηκε στις 4 και 5 Νοεμβρίου 2022 στην Πανεπιστημιούπολη Κιμμερίων του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης από την ελληνική επιστημονική εταιρεία Micro & Nano.

Ως κορυφαία εταιρεία τεχνολογίας με ρίζες πολλών ετών στην περιοχή και πλούσια εκπαιδευτική δράση, η Sunlight ανταποκρίθηκε στο αίτημα της διοργανώτριας επιστημονικής εταιρείας Micro & Nano να υποστηρίξει τις εργασίες του διεθνούς συνεδρίου, πιστή στο όραμά της για διαρκή αναζήτηση της γνώσης. Την εταιρεία εκπροσώπησε ο κ. Σταμάτης Ασημής, Επικεφαλής Ανάπτυξης Βιομηχανικών Προϊόντων και Εφαρμογών, ο οποίος παρουσίασε το έργο, τα προϊόντα και τους φιλόδοξους στόχους της Sunlight Group.

Σχετικά με τη διοργάνωση και τη συμμετοχή του στο συνέδριο, ο κ. Ασημής δήλωσε: «Στη Sunlight, η γνώση που αποκτούμε από τη δραστηριότητά μας είναι η δύναμη που χρειαζόμαστε για να δημιουργούμε καινοτόμες λύσεις αποθήκευσης ενέργειας για τους πελάτες μας. Επενδύοντας σημαντικά σε Έρευνα και Ανάπτυξη, επιδιώκουμε να βελτιώνουμε τα ανταγωνιστικά προϊόντα μας ενισχύοντας περαιτέρω την αξιοπιστία και ασφάλειά τους σε μια απαιτητική αγορά, όπως αυτήν των μπαταριών βιομηχανικών οχημάτων. Και ταυτόχρονα, να αναπτύσσουμε νέα, πιο καινοτόμα και βιώσιμα προϊόντα. Χαίρομαι ιδιαίτερα για τη συμμετοχή μας στο διεθνές συνέδριο Micro Nano 2022 γιατί τέτοιες εκδηλώσεις αναδεικνύουν την εξαιρετική και πρωτοπόρα δουλειά της ελληνικής επιστημονικής κοινότητας».

Η Sunlight διακρίνεται για το έργο της στην Έρευνα & Ανάπτυξη, όπου διαθέτει περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας, ενώ έχει δημιουργήσει ομάδα 120 και πλέον ειδικών επιστημόνων που εργάζονται σε κέντρα R&D της Sunlight και καινοτομούν στις τεχνολογίες ιόντων λιθίου και μολύβδου-οξέος, αναπτύσσοντας τις «έξυπνες» λύσεις αποθήκευσης ενέργειας του αύριο.  Στο πλαίσιο αυτό, παρουσιάστηκε στο περιθώριο του συνεδρίου και το έργο Έρευνας & Ανάπτυξης SHB (State of Health of Batteries). Πρόκειται για πρωτοβουλία ανάπτυξης καινοτόμου συστήματος για τον προσδιορισμό της κατάστασης υγείας και του χρόνου ζωής μπαταριών ιόντων λιθίου που χρησιμοποιούνται σε περονοφόρα οχήματα, με τη χρήση εσωτερικών ηλεκτροχημικών χαρακτηριστικών.

Το έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και υλοποιείται από την εξειδικευμένη ομάδα Έρευνας & Ανάπτυξης της Sunlight, σε συνεργασία με την ΙΝΕΜ Technologies και τον Αναπληρωτή Καθηγητή  Ηλεκτρονικής και Τεχνολογίας Συστημάτων Πληροφορικής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του ΔΠΘ, κ. Φίλιππου Φαρμάκη.

Όπως είναι γνωστό, η Sunlight λειτουργεί δύο εγκαταστάσεις στην περιφέρεια της ΑΜΘ, το βιομηχανικό συγκρότημα παραγωγής μπαταριών και συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας μολύβδου-οξέος και ιόντων λιθίου στο Νέο Όλβιο Ξάνθης, και τη μονάδα ανακύκλωσης μπαταριών μολύβδου στην Κομοτηνή. Διατηρεί επίσης εξαιρετικές σχέσεις με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο που φιλοξένησε τη διοργάνωση, στηρίζοντας ποικίλες επιστημονικές δράσεις, επισκέψεις φοιτητικών συλλόγων, αλλά και ημέρες καριέρας για τη στελέχωση του ανθρώπινου δυναμικού εταιρείας με αποφοίτους του ΔΠΘ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επιχειρηματικότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόγραμμα “Σπίτι μου 2”: Ο χρόνος μετράει αντίστροφα για την έναρξή του

Τα ψιλά γράμματα που πρέπει να προσέξετε O χρόνος για την έναρξη της διαδικασίας υποβολής …