Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις “Σήκω ψυχή μου”: Συναυλία Μουσικού Σχολείου Καβάλας

“Σήκω ψυχή μου”: Συναυλία Μουσικού Σχολείου Καβάλας

0

Σήμερα στο Δημοτικό Κήπο Καβάλας

Ο Δήμος Καβάλας, σε συνεργασία με το Μουσικό Σχολείο Καβάλας, τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, διοργανώνει ένα αφιέρωμα για τα 100 χρόνια από τον ξεριζωμό των Ελλήνων της Μικράς Ασίας με τίτλο: «1922-2022 Οι Μικρασιάτες Πρόσφυγες Μουσικοί».

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της έκθεσης με τίτλο: «ΣΗΚΩ ΨΥΧΗ ΜΟΥ», του Ιδρύματος της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία και έχει ως στόχο να μεταφέρει ένα ελάχιστο δείγμα της μουσικής των προσφύγων στο ευρύ κοινό και κυρίως στους μαθητές και μαθήτριες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Στην εκδήλωση η Ορχήστρα και Χορωδία του Μουσικού Σχολείου Καβάλας θα ερμηνεύσει τραγούδια από την μουσική παράδοση της Μικράς Ασίας, με επίκεντρο τους δημιουργούς της Σμυρνέικης Σχολής.

Συνθέτες, μουσικοί και τραγουδιστές που έζησαν τη δόξα και την ακμή τους κοσμοπολίτικης Σμύρνης, αλλά και τα τραγικά γεγονότα, τους λεηλασίες και την προσφυγιά, προσπάθησαν και κατάφεραν στη συνέχεια να βάλουν στα χείλη του πολύπαθου ελληνικού λαού τα τραγούδια τους.

Μέσα από την αφήγηση κειμένων, αποτυπώνονται τόσο οι τραυματικές μνήμες, όσο και ο αγώνας για την καινούργια ζωή.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Κήπο Καβάλας σήμερα, Τετάρτη 02.11.2022 και ώρα 11:00 π.μ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στο «φουλ οι μηχανές» για να απογειωθεί το Ξανθιώτικο Καρναβάλι

Αγορά και εστίαση ετοιμάζονται πυρετωδώς για να υποδεχτούν τους επισκέπτες μας – Αισιοδοξί…