Αρχική Χωρίς κατηγορία Προβλήματα ήχου και …επικοινωνίας  στο δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης

Προβλήματα ήχου και …επικοινωνίας  στο δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης

0

Κριτική Μελισσόπουλου για τα χαλασμένα μικρόφωνα: « Ζούμε και λειτουργούμε σε συνθήκες «κρυφού σχολειού»

 

Ομόφωνα εγκρίθηκαν οι εκπτώσεις στα δημοτικά τέλη για τις Ειδικές Ομάδες – 10.000 ευρώ η συμμετοχή του δήμου στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΑΝ.ΡΟ.

 

Μια σειρά από  θέματα της καθημερινότητας μεταφέρθηκαν από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβουλίου της Ξάνθης που συνεδρίασε την Τετάρτη 23/11.

Η συζήτηση ήταν μαραθώνια καθώς ξεκίνησε λίγο πριν της 7 το απόγευμα της Τετάρτης και ολοκληρώθηκε στις 2.30 το ξημέρωμα της Πέμπτης, ενώ δεν έλειψαν οι εντάσεις, αρχής γενομένης από τον προβληματικό ήχο στα μικρόφωνα που καθιστούμε ακόμη πιο προβληματική την μετάδοση από το δημοτικό ραδιόφωνο που ως γνωστόν είναι και το μόνο Μέσο που μεταδίδει online την συνεδρίαση, όπως επίσης και την ακρόαση από όσους ήθελαν να την παρακολουθήσουν.

Κριτική Μελισσόπουλου και τα χαλασμένα μικρόφωνα: « Ζούμε και λειτουργούμε σε συνθήκες «κρυφού σχολειού»…   

Άμεση ήταν η αντίδραση αφορμής δοθείσης από τον προβληματικό ήχο, του επικεφαλής της παράταξης «Ξάνθη για Όλους» που μεταξύ άλλων ανέφερε: «Αυτά σε έναν Δήμο 60.000 κατοίκων όπως είναι η Ξάνθη και το έτος 2023! Αυτά σε έναν Δήμο Ξάνθης που ξοδεύει για τη λειτουργία του 60.000.000 ευρώ το χρόνο! Αυτά σε έναν Δήμο Ξάνθης που έχει δώσει μέχρι σήμερα 3.500.000 ευρώ και πλέον σε απευθείας αναθέσεις! Αυτά σε έναν Δήμο Ξάνθης που ο Δήμαρχος αρνείται πεισματικά τις απευθείας τηλεοπτικές  αναμεταδόσεις των συζητήσεων του Δημοτικού Συμβουλίου από το internet, όπως συμβαίνει σε όλους τους Δήμους της Ελλάδας, προφανώς (αγαπημένη λέξη του Δημάρχου) για να μην ακούσουν και δουν οι συμπολίτες μας τις συζητήσεις των θεμάτων του Συμβουλίου που φανερώνουν και αποδεικνύουν τη γύμνια και την κατάντια που επέφερε στην πόλη μας αυτή η Δημοτική Αρχή και αυτός ο Δήμαρχος ….

Μέχρι τον Οκτώβριο του 2023 λοιπόν που θα γίνουν και πάλι οι αυτοδιοικητικές Εκλογές θα πρέπει να ζούμε και να λειτουργούμε σε συνθήκες «κρυφού σχολειού»…

Διότι έτσι αποφάσισε ο κ. Τσέπελης… Κρίμα..».

Ομόφωνα εγκρίθηκαν οι εκπτώσεις στα δημοτικά τέλη για τις Ειδικές Ομάδες

Στην συνέχεια ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Μανώλης Φανουράκης εισηγήθηκε το θέμα των εκπτώσεων στα δημοτικά τέλη για τα Άτομα με Αναπηρία και τις οικογένειές τους καθώς και για τους τριτέκνους πολυτέκνους, απόρους και μακροχρόνια άνεργους,  που ανέκρινε η οικονομική επιτροπή. Όπως σημείωσε οι εκπτώσεις προέκυψαν μέσα από διαβούλευση με τους συλλόγους τους και πως για πρώτη φορά οι εκπτώσεις αφορούν και τις οικογένειες με μέλος ΑμεΑ. Επίσης σημείωσε ότι όσον αφορά το κριτήριο του εισοδήματος, ο δήμος επέλεξε να θέσει ως όριο υψηλότερα εισοδήματα απ’ αυτά που πρότειναν οι σύλλογοι. Το γεγονός ότι οι εκπτώσεις συναποφασίστηκαν με τους συλλόγους ήταν καθοριστικό για να εγκριθεί ομόφωνα το θέμα.

10.000 ευρώ η συμμετοχή του δήμου στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΑΝ.ΡΟ.

Θέμα στην ημερήσια διάταξη αφορούσε την συμμετοχή του δήμου στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Αναπτυξιακής Ροδόπης. Η πρόταση της δημοτικής αρχή είναι να συμμετέχει ο δήμος με το ποσό των 10.000 ευρώ. Εκφράστηκαν αντιρρήσεις αναφορικά με την σκοπιμότητα της συμμέτοχής ωστόσο για το γεγονός και μόνο ότι ο δήμος Ξάνθης έχει την Σταυρούπολη που είναι περιοχή που μπορεί να υλοποιηθεί πρόγραμμα Leader, το θέμα πέρασε κατά πλειοψηφία.

Το ατύχημα της οδού Ορφέως και οι απαντήσεις της δημοτικής αρχής

Το εργατικό ατύχημα που συνέβη στην οδό Ορφέως με θύμα εργαζόμενη σε καφέ μεταφέρθηκε υπό μορφή ερώτηση από τον επικεφαλής της «Λαϊκής συσπείρωσης» Κώστα Βογιατζή, ο οποίος εξέφρασε την ανησυχία του για τον κίνδυνο που διατρέχουν εργαζόμενοι και θαμώνες από την κυκλοφορία αυτοκίνητων αλλά και την ασφυκτικά γεμάτη διάταξη των τραπεζοκαθισμάτων  ζητώντας από την δημοτική αρχή να λάβει μέτρα και να αναλάβει τις ευθύνες της. Απαντώντας ο αντιδήμαρχος κ. Ζερενίδης τόνισε πως ο δήμος είναι φιλικός στην επιχειρηματικότητα ωστόσο δεν διστάζει να επιβάλει πρόστιμα όταν διαπιστώνει παρανομίες σε ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων. Είπε επίσης ότι η κατάσταση θα ρυθμιστεί με την εφαρμογή της ελεγχόμενης στάθμευσης που αναμένεται με την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο που θα θέσει σε εφαρμογή και την κανονιστική απόφαση για την Παλιάς Πόλης. Επίσης θα ενισχυθεί ο έλεγχος με την επανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας.

Ένταση για την αναπάντητη ερώτηση Ανταμπούφη

Ένταση προκλήθηκε από τον κ. Ανταμπούφη που επέρριπτε ευθύνες για κωλυσιεργία και μη ορθή εφαρμογή του Κανονισμού στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου επισημαίνοντας ότι μια ερώτηση που έχει  πάρει πρωτόκολλο τον Ιούλιο δεν έχει ακόμη απαντηθεί και μάλιστα ζήτησε έγγραφη απάντηση από τον πρόεδρο. Ο κ. Μπούτος απάντησε πως ο πρόεδρος δεν έχει την ευθύνη για την απάντηση αλλά ο αρμόδιος στον οποίο απευθύνεται  η ερώτηση. Ο κ. Ανταμπούφης επέμεινε στην άποψή του και τελικά ζητήθηκε η άποψη του νομικού του δήμου ο οποίος και ανέγνωσε τον Κανονισμό που λέει ότι η απάντηση δίνεται από τον αρμόδιο στο μεθεπόμενο συμβούλιο από την κατάθεσή της. Τελικά ο δήμαρχος κ. Τσέπελης ανέλαβε την ευθύνη για την ανταπάντηση ερώτηση του κ. Ανταμπούφη και επιφυλάχθηκε να απαντήσει εγγράφως.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Χωρίς κατηγορία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σύγχυση από το νομοσχέδιο «λάστιχο» στην εκτός σχεδίου δόμηση

Νέα δεδομένα από τις αλλεπάλληλες αποφάσεις του ΣτΕ στο νόμο που τέθηκε σε διαβούλευση – Δ…