Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Προτεραιότητα η σχολική στέγη για τον δήμο Ξάνθης

Προτεραιότητα η σχολική στέγη για τον δήμο Ξάνθης

0

Υπό αδειοδότηση το νέο έργο για τη στέγαση του  4ου Λυκείου Ξάνθης

 

Ετοιμάζεται η μελέτη για το νέο νηπιαγωγείο επί της οδού Θ. Δούκα – Νέος βρεφονηπιακός σταθμός στην Καλλιθέα

 

Σε προτεραιότητα την σχολική στέγη θέτει η δημοτική αρχή Ξάνθης αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα ο δήμος να έχει κτηριακή επάρκεια αλλά και σύγχρονες προδιαγραφές σε υφιστάμενες και νέες σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης. Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζεται η εύρυθμη λειτουργία της εκπαιδευτικής διαδικασίας που αντλεί σημαντική προϋπόθεση για το μέλλον αυτής της πόλης που το κρατούν οι γενιές που βρίσκονται στα θρανία.

Υπό αδειοδότηση το νέο έργο για τη στέγαση του  4ου Λυκείου Ξάνθης

Στο πλαίσιο αυτό όπως ανέφερε ο δήμαρχος Ξάνθης κ. Μανώλης Τσέπελης βρίσκεται υπό αδειοδότηση το 4ο ΓΕΛ Ξάνθης που θα μεταφερθεί από την Νεάπολη στην περιοχή Λαχανοκήπων κλείνοντας μια εκκρεμότητα χρόνων. Το έργο είναι χρηματοδοτούμενο κατά 100% από το ΕΣΠΑ της περιφέρειας.

Ετοιμάζεται η μελέτη για το νέο νηπιαγωγείο επί της οδού Θ. Δούκα

Ένα νέο νηπιαγωγείο σύγχρονων προδιαγραφών και όχι προκάτ σχεδιάζει να κατασκευάσει η δημοτική αρχή Ξάνθης. Το νέο νηπιαγωγείο πρόκειται να κατασκευαστεί σε οικόπεδο που έχει παραχωρηθεί στον Δήμο Ξάνθης από το υπουργείο Οικονομικών μετά από σχετικό αίτημα και βρίσκεται στην οδό Θ. Δούκα 1 (απέναντι από το Αμοιρίδειο). Όπως είπε ο δήμαρχος Ξάνθης κ. Μ. Τσέπελης θα είναι ένα σύγχρονο νηπιαγωγείο υψηλών προδιαγραφών: «Στόχος μας είναι τα επόμενα χρόνια να εξαλείψουμε όλες τις αίθουσες προκάτ που χρησιμοποιούνται για την προσχολική αγωγή. Να τις αντικαταστήσουμε με κτηριακές αίθουσες».

Νέος βρεφονηπιακός σταθμός στην Καλλιθέα

Παράλληλα η δημοτική αρχή έχει δρομολογήσει την δημιουργία ενός νέου βρεφονηπιακού σταθμού σε οικόπεδο 14 στεμμάτων στην περιοχή της Καλλιθέας δυναμικότητας 35 βρεφών και νηπίων προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες της περιοχής. Όπως ανέφερε ο κ. Τσέπελης: «Δίνουμε προτεραιότητα να καλύψουμε όλες τις ανάγκες σε σχολική στέγη σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Γι αυτό σχεδιάζουμε αυτόν τον νέο βρεφονηπιακό σταθμό στην Καλλιθέα, το νέο νηπιαγωγείο απέναντι από το Αμοιρίδειο. Επίσης βρίσκεται υπό αδειοδότηση το νέο έργο για τη στέγαση του  4ου Λυκείου Ξάνθης. Μέλημά μας είναι να εξασφαλίσουμε τις καλύτερες συνθήκες εκπαίδευσης για τη νέα γενιά που αποτελεί μέλλον του τόπου μας».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνεδρίαση Λογοδοσίας την Παρασκευή 26 Απριλίου στον Δήμο Τοπείρου

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής θεμάτων τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 και ώρα 14.00 Η Ειδική…