Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Πρόταση Μπατζακίδη-Μαυρομάτη για τη μεταφορά του πιάνου της Αλτουνιάν στο «Χατζιδάκειο»

Πρόταση Μπατζακίδη-Μαυρομάτη για τη μεταφορά του πιάνου της Αλτουνιάν στο «Χατζιδάκειο»

1

Κοινοποιήθηκε στον αντιπεριφερειάρχη και τον πρόεδρο του Πολυχώρου με επιστολή

Επιστολή προς τον Αντιπεριφερειάρχη Νομού Ξάνθης, κ. Κωνσταντίνο Κουρτίδη και τον Πρόεδρο του Πολυχώρου Τέχνης και Πολιτισμού “Σπίτι Μάνου Χατζιδάκι” κ. Μιχάλη Πουσπουρίκα, με παράλληλη κοινοποίηση στη ΦΕΞ, απέστειλαν ο Γιώργιος Φ. Μπατζακίδης και ο Κώστας Σ. Μαυρομάτης, με αφορμή το πρόσφατο δημοσίευμα του ΕΜΠΡΟΣ για την Άννα Αλτουνιάν και με αίτημα να μεταφερθεί το πιάνο της δασκάλας του Μάνου Χατζιδάκι, στον Πολυχώρο «οικία Χατζιδάκι».

Στην επιστολή τους αναφέρουν: «Αξιότιμε κύριε Αντιπεριφερειάρχα, αξιότιμοι κύριοι, μετά από την δημοσίευση του Συλλέκτη και Ερευνητή Κώστα Μαυρομάτη στο φύλλο της τοπικής μας εφημερίδας ΕΜΠΡΟΣ στις 24 Νοεμβρίου, σχετικά με την ανεύρεση του μοναδικού πιάνου της αείμνηστης Άννας Αλτουνιάν (δασκάλας του Μάνου Χατζιδάκι), προκύπτει η εξής μοναδική ευκαιρία:  Κατόπιν συνεννόησης της Περιφέρειας Ξάνθης με το Δ.Σ. της Φ.Ε.Ξ. το πιάνο της κ. Άννας Αλτουνιάν να μεταφερθεί στο Χατζιδάκειο (συνιστάται στον 3 όροφο) ώστε οι χιλιάδες επισκέπτες που έρχονται στο κτίριο κάθε χρόνο να μπορούν να θαυμάζουν από κοντά ένα αυθεντικό πιάνο γερμανικής κατασκευής που ανάγεται στα τέλη του 19ου αιώνα και πόσο μάλλον, όταν οι επισκέπτες θα έρχονται σε επαφή (και μόνον με την αίσθηση του δέους που θα προκαλεί) με το πιάνο που ξεκίνησε τα πρώτα του μαθήματα πατώντας τα πλήκτρα με τα παιδικά του δάχτυλα, ο Μάνος Χατζιδάκις.

Πιστεύουμε ακράδαντα πως το σημείο αυτό, θα αποτελέσει μια σημαντική στάση των επισκεπτών ώστε να φωτογραφίζονται μπροστά ή ακόμη και δίπλα καθήμενοι στο σκαμπό του πιάνου.

Έτσι πιστεύουμε ότι αναπτύσσεται μια πόλη και ένας Νομός, με αργά, μικρά, αλλά αποφασιστικά βήματα για την αύξηση της επισκεψιμότητας και του τουρισμού, ιδίως όταν αφορά κομμάτι της πολιτισμικής κληρονομιάς της Ξάνθης (ως ένα επιπλέον) ισχυρό brand name, όπως το σπίτι του Μάνου Χατζιδάκι. Που ακόμη και μέχρι τώρα, σύμφωνα πάντοτε με την προσωπική μας άποψη, δεν έχει δείξει την τεράστια δυναμική που κρύβει μέσα του.

Ευελπιστώντας στην θετική σας ανταπόκριση, σας ευχαριστούμε θερμά εκ των προτέρων».

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …