Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ «Ποτέ καμία μόνη» φώναξαν από την κεντρική πλατεία για την καταπολέμηση της έμφυλης βίας

«Ποτέ καμία μόνη» φώναξαν από την κεντρική πλατεία για την καταπολέμηση της έμφυλης βίας

0

Παρέμβαση με αφορμή την Παγκόσμια Μέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Παρών έδωσαν άτομα όλων των ηλικιών θέλοντας να ευαισθητοποιήσουν τους περαστικούς σχετικά με τη βία κατά των γυναικών

Την Παρασκευή στις 25 Νοεμβρίου, με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, πραγματοποιήθηκε η φεμινιστική συγκέντρωση που αφορούσε τα θύματα της έμφυλης βίας στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης. Στην συγκέντρωση συμμετείχαν το δίκτυο «Είμαστε μαζί, έχουμε φωνή», οι Αγωνιστικές Κινήσεις, ο Σύλλογος Φοιτητών Ξάνθης και οι «Συντρόφισσες Ενάντια στην Έμφυλη Βία». Η συγκέντρωση ξεκίνησε νωθρά στη 1:00μ.μ. όμως μετα το πέρας της ώρας άρχισε να συγκεντρώνεται όλο και πιο πολύς κόσμος κατά κύριο λόγο νεαρής ηλικίας δείχνοντας την αντίθεση του στο σύστημα της πατριαρχίας που είναι υπεύθυνο για την βία είτε σωματική, είτε λεκτική, είτε ψυχολογική που υπόκεινται οι γυναίκες, αλλά παράλληλα τιμώντας ως ημέρα μνήμης τα θύματα αυτής της βίας. Δεν έλειψαν βέβαια και μικροδιαφωνίες με περαστικούς που δήλωσαν την αντίθεση τους με το μήνυμα της πορείας.

Οι συλλογικότητες που συμμετείχαν είχαν ως κύριο άξονα αντισεξιστικά και φεμινιστικά συνθήματα που ζητούσαν την διάθεση κρατικών δομών και συμβουλευτικών κέντρων και παράλληλη καμία ανοχή σε παραβιαστικές συμπεριφορές. «Συναντιόμαστε για να ενώσουμε τις φωνές μας. Για να κάνουμε γνωστά όσα μας καταπιέζουν και μας δολοφονούν. Για να διεκδικήσουμε μια ζωή χωρίς φόβο και ανισότητες. Με όπλο μας την αλληλεγγύη σπάμε τη σιωπή! Όλες, όλοι, όλα εκεί!» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε το κάλεσμα στη συγκέντρωση.

 

Παύλος Μαραγκός

pmaragkos@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κάλεσμα αλληλεγγύης και ανθρωπιστικής βοήθειας από τους Μητροπολίτες της Θράκης για τους πληγέντες από το σεισμό στην Τουρκία

Συγκεντρώνονται είδη πρώτης ανάγκης έως την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου   Έκκληση για αλλη…