Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολίτες για την Ξάνθη: Επαναφορά των σιδηροδρομικών δρομολογίων προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Πολίτες για την Ξάνθη: Επαναφορά των σιδηροδρομικών δρομολογίων προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη

0

«Τσαφ, τσουφ… το τρένο περνά», σχολιάζει δηκτικά η παράταξη

Δηκτικά σχολιάζει την ανακοίνωση της Hellenic Train για την εν μέρει επαναφορά των σιδηροδρομικών δρομολογίων στη διαδρομή Ξάνθη-Αλεξανδρούπολη η παράταξη «Πολίτες για την Ξάνθη», χαρακτηρίζοντας «κοροϊδία» την εξέλιξη για τους κατοίκους της Ξάνθης και επισημαίνοντας ότι χωρίς σύνδεση με Αθήνα και Θεσσαλονίκη η διαδρομή είναι σύμφορη και το δίχως άλλο θα καταργηθεί.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Γιώργου Χατζηθεοδώρου, επικεφαλής της παράταξης: «Η ανακοίνωση της Hellenic Train (πρώην ΤΡΑΙΝΟΣΕ), για την επανέναρξη των σιδηροδρομικών δρομολογίων στη Θράκη, αν δεν είναι ανέκδοτο, είναι κοροϊδία γιατί:

Πρώτον, τα «δρομολόγια» που προτείνονται, με μαθηματική ακρίβεια, θα καταργηθούν πολύ γρήγορα, ως ασύμφορα και δεύτερον, καταδεικνύεται η αδιαφορία της εταιρείας, για την επαναφορά των δρομολογίων προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη, δρομολόγια που θα είχαν σκοπό και νόημα, όπως βέβαια και οικονομικό όφελος.

Τέσσερα απογευματινά δρομολόγια στη Θράκη, μεταξύ Αλεξανδρούπολης και Ξάνθης, το πρωί με …λεωφορείο(!) το βράδυ με τρένο.

Καμία σκέψη, για σιδηροδρομική σύνδεση της Θράκης με Θεσσαλονίκη και Αθήνα!

Κάποιος πρέπει να τους πει ότι τα εσωτερικά δρομολόγια στη Θράκη δεν έχουν κανένα ενδιαφέρον και χωρίς επιβάτες θα καταργηθούν σύντομα.

Να θυμηθούμε, ότι ο Χαρίλαος Τρικούπης παρέδωσε τις πρώτες σιδηροδρομικές γραμμές  στην κυκλοφορία, σταδιακά, από το 1883 μέχρι το 1890, αλλάζοντας την εικόνα της Ελλάδας. Δηλαδή πριν από 140 χρόνια!

Κι όπως πολύ σωστά λέει και ο Κώστας Κατσιμίγας, επικεφαλής της περιφερειακής Παράταξης ΑΜΘ, «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ» …Τόση ξεφτίλα;».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Για δεύτερη εβδομάδα «Κλειστόν» στην Υπηρεσία Δόμησης Ξάνθης  

Δεν απεργούν αλλά απέχουν από την εργασία τους οι υπάλληλοι στην ΥΔΟΜ Ξάνθης   «Έμφραγμα» …