Βιβλία, επιστημονικές εργασίες και άρθρα του έχουν δημοσιευτεί στην Ελλάδα και στην Τουρκία
Την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022, στις 19:00, το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης και οι εκδόσεις ΣΠΑΝΙΔΗ, παρουσιάζουν το νέο βιβλίο του ιστορικού/συγγραφέα κ Γεωργίου Γκοβέση, με τίτλο «Η Μακεδονία και η Θράκη σε κρίσιμη φάση».
Το βιβλίο του Γεωργίου Γκοβέση πραγματεύεται τον κίνδυνο απώλειας της Μακεδονίας και της Θράκης για τον Ελληνισμό με τη δημιουργία της Μεγάλης Βουλγαρίας της συνθήκης του Αγίου Στεφάνου το Μάρτιο του 1878 και η αντίδραση των ελληνικών συλλόγων της Κωνσταντινούπολης με υπόμνημα προς τις μεγάλες δυνάμεις.
Για τον συγγραφέα και το βιβλίο θα μιλήσουν η Άννυ Ταουκτσόγλου-Μαθηματικός, Ph.D., Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό (Ε.ΔΙ.Π.) Τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης-Πολυτεχνική Σχολή Δ.Π.Θ. και ο Δημήτριος Ν. Κασαπίδης-Δρ. Ιστορίας & Δρ. Ιστορίας της Τέχνης. Την εκδήλωση συντονίζει ο δημοσιογράφος και διευθυντής του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ξάνθης κ. Τηλέμαχος Αρναούτογλου.
Η βιβλιοπαρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Βιργινία Τσουδερού» του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης στην καπναποθήκη Π, (οδός Καπνεργατών 9) στην Ξάνθη.
Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:
Ο Γεώργιος Γκοβέσης γεννήθηκε στην Αθήνα τον Ιούνιο του 1968, κατάγεται από την Ορεινή Κορινθία και είναι μόνιμος κάτοικος Ξάνθης. Το 1990 αποφοίτησε από το τμήμα Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών, το 1993 έλαβε μεταπτυχιακό Master of Arts Πολιτικών Επιστημών από το Πανεπιστήμιο Κωνσταντινουπόλεως ως υπότροφος του Οικουμενικού Πατριαρχείου και το 2002 αναγορεύθηκε διδάκτορας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Βιβλία, επιστημονικές εργασίες και άρθρα του έχουν δημοσιευτεί στην Ελλάδα και στην Τουρκία.
Τα βιβλία του είναι τα εξής:
1) Λογοτεχνία και Τουρκισμός κατά την ύστερη Οθωμανική περίοδο Εκδόσεις Σπανίδη Ξάνθη 2007,
2) Ötekinin Hikayeleri Ceren yayınları Αδριανούπολη 2005 ,
3) ATİNA’DAN ESKİ TANIDIKLAR (LAKAPLILAR) Ceren yayınları Αδριανούπολη 2004,
4) Πολιτική μεταρρύθμιση και Τύπος στα Βαλκάνια: Η περίπτωση της «Σαββατιαίας Επιθεωρήσεως» στην Οθωμανική Αυτοκρατορία κατά την πρώτη συνταγματική μεταρρύθμιση το 1878 Εκδόσεις Σπανίδη Ξάνθη 2004,
4) Boyacıköy Semaları: Ben de Boyacıköylüyüm Martı yayınları Αδριανούπολη 2003,
5) Το οθωμανικό θέατρο και η γέννηση του τουρκικού εθνικισμού: Το έργο των Ταχσίν Ναχίντ και Ρουχσάν Νεββαρέ «Ο Νεότουρκος» Εκδόσεις Σπανίδη Ξάνθη 2003,
6) 1878’de Şark Meselesi ve Osmanlı Rum Basını Yaprak Yayınevi Κωνσταντινούπολη 2002.