Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία Παρέμβαση στη ΔΕΗ από την Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων

Παρέμβαση στη ΔΕΗ από την Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων

0

Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων της απεργίας

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ν. Ξάνθης ενημέρωσε ότι την Τετάρτη, ημέρα της πανεργατικής απεργίας βρέθηκε από νωρίς στη ΔΕΗ όπου μαζί με αντιπροσωπεία από τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΛΜΕ Ξάνθης και της GMC κατέθεσε το πλαίσιο αιτημάτων που αποφασίστηκε από την σύσκεψη των σωματείων στις 2 Οκτώβρη, διεκδικώντας φθηνό ρεύμα για το λαό, καμιά διακοπή ρεύματος σε σπίτι εργαζόμενου ή ανέργου.

Στη απεργιακή συγκέντρωση εκ μέρους της ΕΙΥΕ το λόγο πήρε ο πρόεδρος του ΔΣ, Νάσος Παπαδόπουλος, ο οποίος τόνισε: «σήμερα ξέρουμε ότι καμιά κυβερνητική εναλλαγή δεν μπορεί να σώσει το λαό. Γιατί όποιοι σήμερα παρουσιάζονται ως σωτήρες παρουσιάζουν ως λύση τις επενδύσεις στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, θα κρατήσουν και αυτοί όπως και τα προηγούμενα χρόνια την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας κρατώντας ουσιαστικά ζωντανό τον λόγο που σήμερα βλέπουμε τα νοικοκυριά να αγκομαχούν όταν ανοίγουν τον λογαριασμό.»

Ενώ σε άλλο σημείο σημείωσε: «Πίσω από κάθε εργατικό πρόβλημα και αδιέξοδο, πίσω από την φτώχεια, την ακρίβεια, την καταστολή, τους πλειστηριασμούς, τον πόλεμο, η αιτία παραμένει ίδια και απαράλλαχτη. Είναι η ακόρεστη δίψα για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων! Για αυτό και προστατεύουν σε αυτές τις συνθήκες την κερδοφορία των μαυραγοριτών της ενέργειας,  και την ίδια στιγμή δυναμώνουν την ένταση της εκμετάλλευσης και της καταστολής. Μόνο η δική μας αγωνιστική δράση, η ανάπτυξη της αλληλεγγύης, η οργάνωσή μας μπορούν να δώσουν θετική έκβαση για τις διεκδικήσεις μας και τη ζωή μας! Μόνο η ενεργητική παρέμβασή μας στους χώρους δουλειάς, σε κάθε εργασιακό χώρο μπορεί να φέρει ουσιαστικά αποτελέσματα με αυξήσεις, με πραγματική ανακούφιση του εργαζόμενου λαού!»

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Βραβεύει φοιτητές, καθηγητές και αφυπηρετήσαντες το ΔΠΘ την ημέρα των Τριών Ιεραρχών

Σε εκδήλωση τη Δευτέρα στην Κομοτηνή   Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης πραγματοποι…