Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Όλη η Ξάνθη κινείται στους ρυθμούς του 8ου Δημοκρίτειου Ημιμαραθώνιου

Όλη η Ξάνθη κινείται στους ρυθμούς του 8ου Δημοκρίτειου Ημιμαραθώνιου

0

Ένα εορταστικό γεγονός με εκατοντάδες συμμετοχές μικρών και μεγάλων που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στις 27 Νοεμβρίου

«Το στοίχημα είναι να γεμίσουμε εικόνες τα παιδιά μας, να τα εμπνεύσουμε ώστε να μπούνε στον αθλητισμό» δήλωσε ο Γιάννης Πυργελής από τον Αθλητικό Σύλλογο Δρομέων «Xanthi Runners»

Στη συνέντευξη τύπου, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το απόγευμα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος Μανώλης Τσέπελης υποδέχτηκε τους συντελεστές του 8ου Δημοκρίτειου Ημιμαραθώνιου Ξάνθης υπό την διοργάνωση τoυ Αθλητικού Συλλόγου Δρομέων «Xanthi Runners» και του ΕΠΣ Διομήδη. Ο πρόεδρος των «Xanthi Runners» Άκης Γκορόγιας δήλωσε ότι: «η δίψα μιας ομάδας των «Xanthi Runners» που ήθελαν να έχουν την επαφή με τον δρόμο, να τρέχουν, να έχουν γύρω τους τη φύση, να απολαμβάνουν τους δρόμους της Ξάνθης είναι ευγνώμονες για τον συντονισμό του αθλητικού γεγονότος από τους αρμόδιους φορείς και κάποιες εταιρίες και ανθρώπους που δεν βοηθούν μόνο τους «Xanthi Runners» αλλά συνολικά όλη την Ξάνθη». Ο δήμαρχος με τη σειρά του ευχαρίστησε την περιφερειακή ενότητα Ξάνθης, τον δήμαρχο Αβδήρων κ. Τσιτιρίδη και την Τροχαία. Παίρνοντας τον λόγο ο Διοικητής της Τροχαίας Ξάνθης τόνισε ότι: «θέλουμε να ζητήσουμε την συμπαράσταση των αθλητών και των εθελοντών, να προσέχουν στις διασταυρώσεις και να βοηθούν το έργο μας. Λόγω έλλειψης προσωπικού, η τροχαία ρυθμίζει τις καίριες διασταυρώσεις και τις δευτερεύουσες  τις αναλαμβάνουν οι εθελοντές. Η παράκληση μου είναι σε αυτές τις διασταυρώσεις να αναλάβουν ενήλικα άτομα ως εθελοντές και όχι ανήλικα ώστε να γνωρίζουν τον KOK». Επίσης συμπλήρωσε ότι καλό θα ήταν όλοι οι δρομείς να ακολουθούν πιστά στις εθνικές οδούς την σηματοδοτημένη διαδρομή διότι η κυκλοφορία των οχημάτων θα περιορισθεί αλλά δεν θα διακοπεί τελείως. Στο κλίμα ευφορίας και αγαστής συνεργασίας που επικρατούσε, ο επίσημος εκπρόσωπος του ΣΕΓΑΣ κ. Εμμανουηλίδης στην συνάντηση συμπλήρωσε ότι από την πρώτη στιγμή θέλησαν να είναι δίπλα στους «Xanthi Runners» αναλαμβάνοντας ένα μέρος της διοργάνωσης και της ευθύνης.

Οι χορηγοί της διοργάνωσης οι οποίοι είναι η Cosmote e-Value, η εταιρεία Sunlight και η Συνεταιριστική Ασφαλιστική χαιρέτησαν τους διοργανωτές και την προσπάθεια των αθλητών και όλων των φορέων που συμμετέχουν ώστε να καταστεί ο 8ος Ημιμαραθώνιος πραγματικότητα. Πιο συγκεκριμένα ο κ. Σπύρος Νάκος της εταιρείας Sunlight δήλωσε ότι «Χαίρομαι πολύ που η Sunlight συμμετέχει σε μία διοργάνωση που όλη η πόλη αγαπάει. Πρόκειται για ένα αθλητικό γεγονός που βελτιώνει την ποιότητα ζωής των κατοίκων της Ξάνθης. Άλλωστε πολλοί εργαζόμενοι της Sunlight θα συμμετάσχουν ως δρομείς». Αντίστοιχα, και ο κ. Στράτος Κοντός εξέφρασε τη χαρά του για το γεγονός ότι η εταιρεία που εκπροσωπεί στηρίζει φέτος για πρώτη φορά τη διοργάνωση, στην πόλη απ’ όπου ξεκίνησε και η εταιρεία το 1978.

Καλεσμένοι στον 8ο Δημοκρίτειο Ημιμαραθωνιο Ξάνθης είναι η ομάδα δρομέων από την Βουλγαρία όπως και ομάδα δρομέων από την Ιταλία και πιο συγκεκριμένα από την Σαρδηνία. Επίσης θα συμμετέχουν δρομείς που είχαν πάρει μέρος στον Μαραθώνιο Αθηνών. Όπως σημείωσε η κ. Έρση Παρχαρίδου που με ενθουσιασμό ανέλαβε την παρουσίαση του ημιμαραθωνίου, αλλά και της συνέντευξης Τύπου: «δεν είναι τυχαίο άνθρωποι που έχουν βγει πρώτοι στους προηγούμενους αγώνες του Ημιμαραθώνιου Ξάνθης, έχουν δηλώσει συμμετοχή στον μαραθώνιο και έχουν βγει πρώτοι και θα είναι μαζί μας όπως οι Μιχάλης Φαρμάκης και Δήμος Μαγγίνας». Με παρέμβαση του Γιάννη Πυργελή επισημάνθηκε ότι το στοίχημα είναι να γεμίσουμε εικόνες στα παιδιά μας ώστε να τα εμπνεύσουμε να μπουν στον αθλητισμό. Επίσης κάλεσε όλους τους πολίτες να δηλώσουν συμμετοχή έστω και για τον αγώνα των 5 χιλιομέτρων και ότι η πόλη πρέπει να ζήσει το γεγονός αυτό χωρίς γκρίνια αλλά με πάθος.

Στο τέλος, παίρνοντας τον λόγο ο Δήμαρχος Μανώλης Τσέπελης εξήγησε ότι ο υγιής αθλητισμός αποτελεί μέρος του πολιτισμού, καθώς, πέρα από έναν ευχάριστο τρόπο διασκέδασης, εξευγενίζει το σώμα, την ψυχή και το πνεύμα. Επισήμανε ότι ο Ημιμαραθώνιος της Ξάνθης φέρνει και πάλι κοντά τους ανθρώπους, ενώνοντας και δημιουργώντας κοινωνική αλληλεπίδραση και υπογράμμισε τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν οι χορηγοί στην προσπάθεια των τοπικών κοινωνιών να βρουν και να ενισχύσουν τον βηματισμό τους στο μέλλον όπως επίσης συγχάρηκε τις επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Ξάνθη για τις υψηλής ποιότητας υπηρεσίες που προσφέρουν στους επισκέπτες Τέλος συγχάρηκε τους διοργανωτές «που όλα τα κάνουν οι ίδιοι», όπως είπε, «γιατί, αγαπούν αυτό που κάνουν, αγαπούν την Ξάνθη», αλλά και τους εθελοντές που, για άλλη μια φορά δίνουν το παρών, με στόχο ένα άρτιο αποτέλεσμα.


Πληροφορίες 8ου Δημοκρίτειου Ημιμαραθώνιου Ξάνθης

Μήκος Διαδρομής: 21.097,5 μέτρα
Ώρα Έναρξης: 10:30 π.μ.
Σημείο Εκκίνησης & Τερματισμού: Κεντρική πλατεία Ξάνθης.
Δικαίωμα Συμμετοχής: Ο Ημιμαραθώνιος δρόμος είναι ανοιχτός αγώνας και επιτρέπεται η συμμετοχή αθλητών και αθλητριών που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.


Πληροφορίες για τον Αγώνα Sunlight Group 5χλμ

Μήκος Διαδρομής: 5.000 μέτρα
Ώρα Έναρξης:10:35 π.μ.
Σημείο Εκκίνησης & Τερματισμού:Κεντρική πλατεία Ξάνθης.
Δικαίωμα Συμμετοχής: Ο Αγώνας Sunlight Group 5χλμ είναι ανοιχτός αγώνας και επιτρέπεται η συμμετοχή αθλητών και αθλητριών που έχουν γεννηθεί μέχρι και το έτος 2010.

Παύλος Μαραγκός

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Ξάνθη υποδέχεται την Ολυμπιακή Φλόγα τη Δευτέρα

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης Την Δευτέρα 22 Απριλίου 2024, ο Δήμος Ξάνθης θα υποδεχθεί με λα…