Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ο Σοροπτιμιστικός Όμιλος Ξάνθης «ντύνεται» πορτοκαλί για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Ο Σοροπτιμιστικός Όμιλος Ξάνθης «ντύνεται» πορτοκαλί για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

0

Η σοροπτιμιστική εκστρατεία ξεκινά την 25η Νοεμβρίου και τελειώνει την 10η Δεκεμβρίου

Ο Σοροπτιμιστικός Όμιλος Ξάνθης στο πλαίσιο δράσεων του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών και του Διεθνούς Σοροπτιμισμού για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, προβαίνει σε διάφορες μορφές δράσης και κινητοποιήσεις με σκοπό την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση για το φλέγον θέμα της άσκησης βίας κατά των γυναικών.

Η Οργάνωση επέλεξε το πορτοκαλί χρώμα σαν το χρώμα της φωτεινότητας και της αισιοδοξίας. Ο κεντρικός πυρήνας της ιδεολογίας του Σοροπτιμισμού, που είναι μια Γυναικεία Διεθνής μη Κυβερνητική Οργάνωση ανεξάρτητη από φυλετικές, πολιτικές και θρησκευτικές αντιλήψεις, είναι η δικαιοσύνη, η ισότητα μεταξύ των φύλων,  οι ίσες ευκαιρίες στην εργασία, ο αμοιβαίος σεβασμός. Τα θέματα με τα οποία ασχολείται αποσκοπούν στην βελτίωση του βιοτικού επιπέδου γυναικών εξασφαλίζοντας συνθήκες εκπαίδευσης, υγείας, περιβάλλοντος. Ενθαρρύνει την συμμετοχή γυναικών σε κέντρα λήψης αποφάσεων.

Υποστηρίζουν: «Το θέμα της βίας κατά των γυναικών και των κοριτσιών, δεν έχει χρώμα και εθνικότητα.Η ψυχολογική και η συναισθηματική βία, αποτελούν ισχυρές μορφές βίας και ίσως μερικές φορές ισχυρότερες και από αυτή τη σωματική, ο βιασμός, η παρενόχληση στον εργασιακό και δημόσιο χώρο, η εκμετάλλευση των ανηλίκων κοριτσιών, το trafficking, το Stalking που ορίζεται ως η εμμονική παρακολούθηση της προσωπικής και κοινωνικής ζωής του θύματος ή παρενόχληση του μέσω τηλεφώνου ή γραπτών μηνυμάτων, η οικονομική βία, ο σεξουαλικός εκβιασμός (sextortion) μέσω των κοινωνικών δικτύων,αποτελούν μάστιγα εμποδίζοντας να αναπτυχθεί μια υγιής κοινωνία με ηθικά πρότυπα όπως ονειρεύονται και αγωνίζονται οι Σοροπτιμίστριες. Οι Σοροπτιμίστριες εστιάζουν στην πρόληψη και μας προτρέπουν να αναγνωρίζουμε τα «σημάδια» μιας τοξικής σχέσης ώστε να προσπαθήσουμε να απομακρυνθούμε και να αποφύγουμε την ενδοοικογενειακή και «συντροφική» βία».

Η σοροπτιμιστική εκστρατεία για την εξάλειψη της βίας  ξεκινά την 25η Νοεμβρίου, ημέρα που υπογραμμίζει την βία κατά των γυναικών σαν ένα παγκόσμιο πρόβλημα που συμβαίνει σε όλες τις κοινωνίες, σε όλες τις τάξεις  και σε όλους τους πολιτισμούς καθώς η βία δεν είναι μία ιδιωτική υπόθεση αλλά ένα κοινωνικό πρόβλημα που αγγίζει εκατομμύρια γυναίκες. Τελειώνει την 10η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια ημέρα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του Σοροπτιμισμού.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας είναι λιγότερο ίσα από τα υπόλοιπα

Οι μαθητές των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας εξαιρούνται από την δωρεάν μεταφορά τους προς κ…