Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Μία Καρδιά «ξεχειλίζει» αγάπη στην είσοδο της Αντιπεριφέρειας

Μία Καρδιά «ξεχειλίζει» αγάπη στην είσοδο της Αντιπεριφέρειας

0

Μεγάλη η ανταπόκριση των ξανθιωτών στην κατασκευή με περιεχόμενο καπάκια που διατίθενται για την υποστήριξη των Ατόμων με Αναπηρία

Χ.Ευστρατίου: «Η ‘’ Καρδιά της Αγάπης’’ ‘’αγκαλιάστηκε’’ και συνεχίζει»…

Η «Καρδιά της Αγάπης» συνεχίζει να «χτυπά» δυνατά στην είσοδο της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης… Πρόκειται για μια ειδική κατασκευή εντός της οποίας συλλέγονται πλαστικά καπάκια για καλό σκοπό…

Αξιοσημείωτο είναι πως η εγκατάσταση της «Καρδιάς» πραγματοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης, η οποία ήρθε σε συνεννόηση και με την Αντιπεριφέρεια Ξάνθης. Έτσι, το έργο προχωρά…, η «Καρδιά» γεμίζει… και έπειτα αδειάζει από τον Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρία της ΠΕ Ξάνθης που έχει αναλάβει και τη διαχείριση. Εκπρόσωποι του Συλλόγου επισκέπτονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα το σημείο και εισπράττουν την αμέριστη συμπαράσταση της τοπικής κοινότητας.

Συμπληρωματικά με τα παραπάνω, ο Πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης, Χαράλαμπος Ευστρατίου, δήλωσε στο ‘’Ε’’: «Σαφώς η ιδέα για την κατασκευή αυτή δεν ανήκει σε εμάς, αλλά την υιοθετήσαμε από άλλες πόλεις. Ανακαλύψαμε, λοιπόν, μια ‘’υπολανθάνουσα’’ χρησιμότητα πίσω από ένα φαινομενικά ‘’άχρηστο’’ πλαστικό καπάκι. Από τον Οκτώβριο η ‘’Καρδιά της Αγάπης’’ άδειασε τέσσερις/πέντε φορές και προχωράμε απτόητοι!»

Το εκπληκτικό είναι πως και τα παιδιά στηρίζουν την δράση! «Χαρακτηριστικά, σήμερα (Τετάρτη) σχολείο της Πρωτοβάθμιας θα βρεθεί στην τοποθεσία με αποστολή να κάνει την κατασκευή να ‘’ξεχειλίσει’’ καπάκια», υπογράμμισε ο κ.Ευστρατίου.

Έπειτα, ο κ. Χ. Ευστρατίου δεν παρέλειψε να κάνει μία ιδιαίτερη μνεία στους κατασκευαστές, ΑΦΟΙ ΚΑΖΑΚΟΥ που πρόσφεραν την «Καρδιά» στο πλαίσιο χορηγίας.

Τέλος, ο κ. Χ. Ευστρατίου εξέφρασε την επιθυμία η «Καρδιά της Αγάπης» να «στολίσει» και άλλα κεντρικά σημεία της πόλης μας ( νοσοκομείο, στρατόπεδο), να αντιγράψουν την ιδέα και άλλοι φορείς της πόλης.

Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως κάτι ασήμαντο για εμάς, μπορεί να αποδειχτεί ζωτικής σημασίας για τον διπλανό μας! Ας στηρίξουμε, λοιπόν, την προσπάθεια με γνώμονα την αγάπη και την ενσυναίσθηση!

Χρύσα Κιατίπη

chkiatipi@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …