Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αγροτικά Κτηνοτροφικοί σύλλογοι ΑΜΘ: Απογοήτευση από τη συνάντηση με τον Γεωργαντά

Κτηνοτροφικοί σύλλογοι ΑΜΘ: Απογοήτευση από τη συνάντηση με τον Γεωργαντά

0

Απογοητευμένοι και οργισμένοι οι κτηνοτροφικοί σύλλογοι της περιφέρειας ΑΜΘ μετά τη συνάντηση στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Η κυβερνητική πολιτική, επιφέρει τον οικονομικό και δημογραφικό μαρασμό της υπαίθρου, επισημαίνουν οι Κτηνοτροφικοί Σύλλογοι ΑΜΘ

 

Σε υψηλούς τόνους ολοκληρώθηκε η συνάντηση ανάμεσα στους κτηνοτροφικούς συλλόγους της περιφέρειας ΑΜΘ και την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που έλαβε χώρα την Δευτέρα 7 Νοεμβρίου. Εκπρόσωποι των κτηνοτροφικών συλλόγων της ΑΜ-Θ, συμμετείχαν σε σύσκεψη με τον υπουργό κ. Γεωργαντά, τους γ.γραμματείς κ .Μπαγινέτακαι και κ. Καλογήρου, με συνεργάτες του υπουργείου για τη σύνταξη του στρατηγικού σχεδίου της επερχόμενης ΚΓΠ, όπως ο καθηγητής κ. Κλωνάρης, με τον πρόεδρο της ΕΔΟΦ κ. Βιτάλη και με εκπροσώπους του ΣΕΚ, της ΠΕΚ και της ομοσπονδίας κτηνοτρόφων Θεσσαλίας.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση των συλλόγων, το αποτέλεσμα της διάσκεψης είναι πλήρως απογοητευτικό λόγω του ότι μια απομακρυσμένη, από τα καθημερινά προβλήματα, ηγεσία του υπουργείου αδυνατεί να κατανοήσει τις αγωνίες και την κρισιμότητα των προβλημάτων που αντιμετωπίζει σήμερα η ελληνική κτηνοτροφία. Τέθηκαν ερωτήματα δίχως να απαντηθούν ικανοποιητικά από τον Υπουργό κ. Γεωργαντά και το επιτελείο του και αυτό προκάλεσε τον εκνευρισμό των συμμετεχόντων στην διάσκεψη καθώς ανησυχούν βλέποντας ότι η κτηνοτροφία στην Ελλάδα απειλείται με αφανισμό αν δεν αντιμετωπιστούν δυναμικά και με δημιουργικές λύσεις μια σειρά από προβλήματα που τέθηκαν επί τάπητος.

Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν κατά κύριο λόγο την οικονομική ενίσχυση των κτηνοτρόφων, ή καλύτερα την έλλειψη αυτής, καθώς το ζήτημα με την αισχροκέρδεια στις τιμές ζωοτροφών σε συνάρτηση με τις πενιχρές επιδοτήσεις στην ενέργεια και στα καύσιμα φέρνουν τους κτηνοτρόφους σε οριακό σημείο. Η κυβερνητική πολιτική, σύμφωνα με την ανακοίνωση, επιφέρει τον οικονομικό και δημογραφικό μαρασμό της υπαίθρου, κυρίως των ορεινών και παραμεθόριων περιοχών, καθώς οι γραφειοκρατικές δαιδαλώδεις διαδικασίες εκτός του ότι δυσκολεύουν τους ήδη υπάρχοντες κτηνοτρόφους να αιτηθούν και να εισπράξουν τις επιχορηγήσεις που δικαιούνται, αποθαρρύνουν και τους ελάχιστους νεοεισερχόμενους κτηνοτρόφους και τους καταδικάζουν σε αποτυχία πριν καν αρχίσουν.

Οι εξονυχιστικοί έλεγχοι ήταν ένα από τα ζητούμενα της συνάντησης καθώς κοινό αίτημα των συλλόγων είναι να παταχθεί το φαινόμενο της χρηματοδότησης επιτήδειων και να σταματήσει να ενισχύεται κρατικά το μονοπώλιο του κεφαλαίου εις βάρος των απλών κτηνοτρόφων.

Η αιχμηρή ανακοίνωση των κτηνοτροφικών συλλόγων αποτυπώνει την απογοήτευση αλλά παράλληλα δηλώνει δυναμικό παρών όσον αφορά στις διεκδικήσεις αναμένοντας την επερχόμενη επίσκεψη του Υπουργού στην Κομοτηνή.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αγροτικά
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας είναι λιγότερο ίσα από τα υπόλοιπα

Οι μαθητές των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας εξαιρούνται από την δωρεάν μεταφορά τους προς κ…