Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ «Ξέρω τι ζητάω»: Στο πρόγραμμα του Κέντρου «Έκφραση» συμμετέχει η Γ’ τάξη του 3ου Γυμνασίου

«Ξέρω τι ζητάω»: Στο πρόγραμμα του Κέντρου «Έκφραση» συμμετέχει η Γ’ τάξη του 3ου Γυμνασίου

0

Με στόχο την ενημέρωση σχετικά με τις εξαρτήσεις και τη θωράκιση και ενίσχυση της προσωπικότητας των εφήβων

Πρόγραμμα με τίτλο «Ξέρω τι ζητάω » υλοποιεί το Κέντρο πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας Ξάνθης «Έκφραση ». Όπως ενημερώνουν οι εμπλεκόμενοι στη δράση: «η Γ’ τάξη του 3ου Γυμνασίου συμμετέχει στο πρόγραμμα σχετικά με τη σημασία, τα είδη των εξαρτήσεων αλλά κυρίως τους τρόπους προστασίας από αυτές, μέσα από τη θωράκιση και την ενίσχυση της δικής τους προσωπικότητας. Η εφηβεία είναι μία ηλικία αναζήτησης της ταυτότητας, με την ομάδα των συνομήλικων να παίζει πλέον τον κυρίαρχο ρόλο. Εκπαιδευτικοί και γονείς αλλά και οι ίδιοι οι έφηβοι αδυνατούν να διαχειριστούν τις προκλήσεις αυτής της περιόδου. Η εξάρτηση είτε από ουσίες είτε από το ποτό, ο εθισμός στο κάπνισμα ή τελευταία στο διαδίκτυο και στις εφαρμογές του γίνεται συχνά η «λύση » στα προβλήματα, ακόμη και στην ενήλικη ζωή, πόσο δε μάλλον στη ζωή ενός εφήβου.

Το σχολείο μας, του οποίου ο ρόλος δε σταματά στη μετάδοση της γνώσης αλλά και στην ομαλή ψυχοκοινωνική ανάπτυξη των μαθητών/τριών μας, φιλοδοξεί να δώσει απαντήσεις και να ενισχύσει την ικανότητά τους να λένε ΟΧΙ σε κάθε είδους εξάρτηση.

Τέλος, το σχολείο μας είχε την ευκαιρία να συμμετέχει μέσα από την παρέμβαση των κ. Δράκου Ελένη και κ. Διονυσίου Παρασκευή στην 1η Εβδομάδα Ψυχικής Υγείας, που τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας ΑΜΘ και υπό την ευθύνη της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Ξάνθης».

Το πρόγραμμα διαρκεί 5 βδομάδες.

Οι υπεύθυνοι του προγράμματος για το 3ο Γυμνάσιο Ξάνθης : Βουγιουκλή Κατερίνα, Καραμικέ Μαρία, Κουρτίδου Ελένη, Χαβαζανίδου Κυριακή. Για το Κέντρο Έκφραση: Διονυσίου Παρασκευή, Δράκου Ελένη

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …