Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ξεκίνημα από το «μηδέν» για το δημοτικό πάρκινγκ

Ξεκίνημα από το «μηδέν» για το δημοτικό πάρκινγκ

0
dimotiko_parking_01-empros

Στον Αναπτυξιακό Οργανισμό Κομοτηνής μέσω προγραμματικής, οι μελέτες

 

Δια της διαπραγμάτευσης κατακυρώθηκε σε ανάδοχο η πεζογέφυρα Κιμμερίων – Με μηδενική έκπτωση

 

Με 11 θέματα στην ημερήσια διάταξη και με την παρουσία από την αντιπολίτευση μόνο του επικεφαλής της παράταξης  «Αγάπη για την Ξάνθη μας» κ. Δημοσθένη Γεωργιάδη, συνεδρίασε το πρωί της Τρίτης 15/11 η οικονομική επιτροπή του δήμου Ξάνθης. Μεταξύ των θεμάτων ήταν κ αι δύο χρονίζοντα στα οποία και δρομολογούνται εξελίξεις όπως την Πεζογέφυρα Κιμμερίων και στο υπόγειο δημοτικό πάρκινγκ της οδού Κ. Μπένη.

Δια της διαπραγμάτευσης κατακυρώθηκε σε ανάδοχο η πεζογέφυρα Κιμμερίων

Μετά από ένα άγονο διαγωνισμό όπου δεν υπήρξε συμμετοχή βρήκε ανάδοχο το έργο της πεζογέφυρας Κιμμερίων, προϋπολογισμού 500.000 ευρώ. Στον ανάδοχο κατακυρώθηκε το έργο με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης όπως προβλέπεται μετά από άγονο διαγωνισμό και με μηδενική έκπτωση. Ένα σύνηθες φαινόμενο σε μια εποχή που λόγω του πολέμου στην Ουκρανία έχουν τεράστιες ανατιμήσει τα δομικά υλικά και ο σίδηρος και είναι αιτία να καθυστερούν ή να ακυρώνονται πολλά δημόσια έργα γιατί οι κατασκευαστικές εταιρείες κρίνουν πλέον ασύμφορο να αναλάβουν έργα με τις προηγούμενες τιμές. Γι αυτό και οι εκπτώσεις είναι μηδενικές. Σ’ ότι αφορά τον προσδιορισμό του χρόνου εκτέλεσης του έργου προσδιορίζεται για την Άνοιξη που θα το επιτρέπει ο καιρός, παρότι τον άλλο μήνα αναμένεται η υπογραφή της σύμβασης.

Από μηδενική βάση όλα για το υπόγειο πάρκινγκ της οδού Κ. Μπένη

Ο Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κ. Καραθεωδορή Α.Ε.» μέσω προγραμματικής ύψους 70.000 ευρώ που ενέκρινε η Οικονομική επιτροπή αναλαμβάνει μια σειρά μελετών που προαπαιτούνται για να λειτουργήσει το κλειστό διώροφο υπόγειο πάρκινγκ της οδού Κ. Μπένη. Ειδικότερα σύμφωνα με πληροφορίες μας όλα θα ξεκινήσουν από μηδενική βάση γιατί η δημοτική αρχή έχει βάλει ορίζοντα να ξεκινήσει την λειτουργία του το πάρκινγκ τον Οκτώβριο του 2023. Να σημειώσουμε πως εκκρεμούν εξιδεικευμένη μελέτη στατικής επάρκειας και μελέτη σύνδεσης με τις οδούς. Αυτό που μας τονίστηκε αρμοδίως είναι ότι θα γίνουν όλες οι διαδικασίες από μηδενική βάση ώστε να υπάρχουν οι απαραίτητες αδειοδοτήσεις. Ως γνωστόν το θέμα του πάρκινγκ ταλανίζει χρόνια την δημοτική αρχή και έχει συνδεθεί με μια σειρά αντιδικίες με την προηγουμένη μισθώτρια.

Διαγωνισμός για την χλωρίωση του Κολυμβητηρίου

Σ’ ότι  αφορά τα υπόλοιπα θέματα : Εγκρίθηκαν οι τεχνικές προδιαγραφές για τον διαγωνισμό χλωρίωσης  του κολυμβητηρίου, του διαγωνισμού για την καθαριότητα κτηρίων και αθλητικών εγκαταστάσεων του δήμου καθώς και οι τεχνικές προδιαγραφές της μελέτης για την συντήρηση του χλοοτάπητα στα δημοτικά γήπεδα.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τους 42 υποψηφίους στις ευρωεκλογές παρουσίασε ο γ.γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας

Ανάμεσά τους ο Βασίλης Μπέλλος, Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του …