Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Κανένα νέο κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου στην ΑΜΘ

Κανένα νέο κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου στην ΑΜΘ

0

Δεν διαγνώστηκαν πανελλαδικά νέα κρούσματα του ιού την τελευταία εβδομάδα. 30 συνολικά οι θάνατοι που καταγράφηκαν το 2022

Χωρίς νέα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου, συμπληρώθηκε η εβδομαδιαία επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ.

Όπως αναφέρει, από την αρχή της περιόδου 2022, μέχρι 01/11/2022 (ώρα 11.00), έχουν διαγνωστεί συνολικά διακόσια ογδόντα τέσσερα (284) εγχώρια κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα εκατόν ογδόντα τέσσερα (184) παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ, εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση) και εκατό (100) κρούσματα είχαν ήπιες εκδηλώσεις (π.χ. εμπύρετο νόσημα)/ δεν είχαν εκδηλώσεις από το ΚΝΣ. Κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας, από την προηγούμενη εβδομαδιαία έκθεση έως την Τρίτη 1/11 δεν διαγνώσθηκαν/ δηλώθηκαν νέα κρούσματα. Έχουν καταγραφεί τριάντα (30) θάνατοι σε ασθενείς με λοίμωξη από τον ιό και με εκδηλώσεις από το ΚΝΣ, ηλικίας άνω των 58 ετών (διάμεση ηλικία θανόντων= 84 έτη). Τρεις επιπλέον θάνατοι ασθενών με διαγνωσμένη λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου αποδόθηκαν σε άλλα σοβαρά συνυπάρχοντα προβλήματα υγείας (δεν συμπεριλαμβάνονται στον συνολικό αριθμό θανόντων).

Υπενθυμίζεται ότι στην ΑΜΘ έχουν βεβαιωθεί πέντε κρούσματα, ενώ τα υπόλοιπα εκδηλώθηκαν στις Περιφέρειες Κεντρική Μακεδονίας (η πλειονότητα), Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Ιονίων Νήσων.

Επιπρόσθετα, από το σύστημα επιτήρησης της λοίμωξης από ιό του ΔΝ σε ιπποειδή που διενεργεί το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, την περίοδο 2022, έως τις 01/11/2022, έχουν καταγραφεί συνολικά επτά περιστατικά πρόσφατης λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου σε ιπποειδή (σε πέντε εστίες), εκ των οποίων τα δύο σε οικισμούς της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και τα πέντε σε οικισμούς της Π.Ε. Χαλκιδικής. Η καταγραφή ιπποειδών πρόσφατα μολυνθέντων από τον ιό του Δυτικού Νείλου υποδηλώνει την κυκλοφορία του ιού και σε αυτές τις περιοχές.

Τρέχουσα κατάσταση κρουσμάτων

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το Δ’ ΣΣ τίμησε τη «Μάχη των Οχυρών» παρουσιάζοντας το τιτάνιο έργο και το σθεναρό αγώνα

Πραγματοποιήθηκε επετειακή εκδήλωση με κατασκευαστικά στοιχεία για τα οχυρά, αλλά και τη σ…