Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία Ηχηρό μήνυμα κατά της ακρίβειας από την Ξάνθη

Ηχηρό μήνυμα κατά της ακρίβειας από την Ξάνθη

0

Κινητοποίηση στο κέντρο της πόλης πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το πρωί στο πλαίσιο της πανεργατικής απεργίας

Μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, την ενεργειακής κρίσης και της εκτίναξης του κόστους ζωής διεκδικούν εργαζόμενοι του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα

Το δικό τους αγώνα έδωσαν εργαζόμενοι και φορείς της Ξάνθης, στο πλαίσιο της χθεσινής πανεργατικής απεργίας, αντιδρώντας στην ακρίβεια και διεκδικώντας μέτρα υποστήριξης των εργαζομένων, των ανέργων και των νέων.

Σημειωτέον πως στην κινητοποίηση της Τετάρτης 9/11 που προκήρυξαν από κοινού ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, συμμετείχαν και σύλλογοι που απείχαν από προηγούμενες κινητοποιήσεις.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το Εργατικό Κέντρο της πόλης και κρατώντας πανό έδωσαν το δικό τους ηχηρό μήνυμα: «Τρόφιμα και Ρεύμα Φθηνά για τον Λαό», «Δεν προσαρμοζόμαστε στην ακρίβεια – ενεργειακή φτώχεια», «Απεργούμε για να ζούμε», «Αγωνιζόμαστε: -θέρμανση, εργαστηριακά, καθηγητές», «Αυξήσεις στους μισθούς, συλλογικές συμβάσεις εργασίας-Δουλειά με ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ», «Επιτέλους Βάλτε Τέλος στην Απληρωσιά Μας».

«Η σημερινή κινητοποίηση θα είναι πολύ ΔΥΝΑΤΗ, μιας και συνάδελφοι που δεν είχαν απεργήσει παλιότερα, σήμερα απεργούν!»
Χαράλαμπος Ευστρατίου
Πρόεδρος ΝΤ ΑΔΕΔΥ Ξάνθης

Χ. Ευστρατίου: «Όλοι πρέπει να ΖΗΣΟΥΜΕ καλύτερα τις οικογένειές μας»

Ο Πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης, Χαράλαμπος Ευστρατίου, στην απεργιακή συγκέντρωση ανέφερε:

«Το Νοσοκομείο της Ξάνθης είναι υποστελεχωμένο από γιατρούς και παρά τα όσα λέει η διοίκηση βλέπουμε ότι έχει κλειστή την ΜΕΘ και δεν υπάρχουν γιατροί να δουλέψουν στις κλινικές. Ζητάμε, λοιπόν να δοθούν κίνητρα, ώστε να έρθουν γιατροί για να προσληφθεί και προσωπικό σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες, όπως είναι το ΕΦΚΑ. Λέμε ΟΧΙ στις ιδιωτικοποιήσεις των δημοσίων οργανισμών και φορέων. Επίσης, υπάρχει το ζήτημα με το μετοχικό ταμείο, διότι αυτά τα λεφτά που έχει δεν είναι ούτε των εργοδοτών, ούτε κανενός, αλλά είναι δικά μας χρήματα, τα δίναμε από τον δικό μας μισθό, ώστε να μπορούμε να πάρουμε ένα μέρισμα όταν θα βγούμε στη σύνταξη. Έτσι κι έγινε! Έρχεται, λοιπόν η κυβέρνηση και λέει πως κρατάει τα χρήματά μας και αξιοποιεί τα ακίνητά μας. Έχουμε μία μεγάλη γκάμα ακινήτων, τα οποία δεν ξέρουμε αν η ανώνυμη εταιρεία που θα τα διαχειρίζεται τα βγάλει σε πώληση. Πιστεύουμε πως σήμερα η κινητοποίηση θα είναι πολύ ΔΥΝΑΤΗ, μιας και συνάδελφοι που δεν είχαν απεργήσει παλιότερα, σήμερα απεργούν! Πιστεύουμε η κυβέρνηση να ακούσει τα αιτήματα. Επίσης, ζητάμε τη βοήθεια όλων των πολιτικών κομμάτων από την δεξιά μέχρι την αριστερά, γιατί όλοι πρέπει να ΖΗΣΟΥΜΕ καλύτερα τις οικογένειές μας. Από τώρα και μετά θα συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις σε συνεννόηση με τη ΓΣΕΕ και άλλους φορείς. Ήδη από όσο γνωρίζω, σήμερα θα παρευρίσκονται και οι ελεύθεροι επαγγελματίες της πόλης μας τουλάχιστον ηθικά να στηρίξουν την απεργία μας!»

Επιπροσθέτως, σημείωσε: «Το ΣτΕ(Συμβούλιο της Επικρατείας) έκρινε αντισυνταγματικό το Γενικό Μητρώο Συνδικαλιστικών Οργανώσεων. Θεωρώ πως είναι μία νίκη για το συνδικαλιστικό κίνημα. Παρόλο που προσπάθησαν να ‘’φακελώσουν’’ τα συνδικαλιστικά σωματεία, δεν το κατάφεραν. Εμείς δεν λέμε να μην καταργηθούν τα σωματεία-‘’φαντάσματα’’. Εμείς είμαστε νόμιμα σωματεία που απαρτίζονται από εργαζόμενους και ζητάμε να είμαστε σε ισχύ. Τα σωματεία-‘’φαντάσματα’’ ας τα καταργήσουν με άλλο τρόπο, όχι με το ’’φακέλωμα’’».

«Ζητάμε αύξηση μισθών και μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης του κόστους ζωής»
Άγγελος Μπεμπεκίδης
Πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Ξάνθης

Α.Μπεμπεκίδης:«Διεκδικούμε 751 ευρώ για κατώτατο μισθό»

Ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης, Άγγελος Μπεμπεκίδης, εκ μέρους της απεργιακής συγκέντρωσης δήλωσε: «Οι εργαζόμενοι βγαίνουν στους δρόμους στο πλαίσιο μίας γενικής απεργίας. Απεργούμε κατά της ακρίβειας, κατά των μέτρων που στρέφονται εναντίον των εργαζομένων. Σήμερα ερχόμαστε να διεκδικήσουμε τα 751 ευρώ. Η ΕΛΣΤΑΤ είπε ότι μέχρι και τέλος Οκτωβρίου που δουλεύουν οι εργαζόμενοι, τα λεφτά που βγάζουμε πηγαίνουν στις άμεσες και έμμεσες φορολογίες. Κανονικά 926 ευρώ θα έπρεπε να είναι ο κατώτατος μισθός μαζί με τις προϋπηρεσίες και τις τριετίες. Ο αγώνας μας είναι μαραθώνιος, μακροχρόνιος!»

Από το ψήφισμα της απεργιακής συγκέντρωσης του ΕΥΚΞ (τμήμα Γ.Σ.Ε.Ε.)

Διεκδικούμε:

-Την αντιμετώπιση της ακρίβειας και της δραματικής μείωσης της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων και των συνταξιούχων

-Αύξηση των μισθών

-Λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της κρίσης του κόστους ζωής καθώς και τις συνθήκες  εργασιακής ζούγκλας που βιώνουν οι εργαζόμενοι

-Να σταματήσει κάθε σκέψη για κατάργηση των συνδικαλιστικών ελευθεριών και για ακύρωση κάθε έννοιας κοινωνικής δικαιοσύνης και ασφάλειας

-Να γίνουν σεβαστές οι ΣΣΕ, οι κανονισμοί εργασίας, τα εργασιακά δικαιώματα».


Συμμετοχές

 -Ταξική Πορεία

-Λεγεώνα ΕΑΑΚ(Ενιαία Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση)

-Σωματείο Εργαζομένων Καζίνο Θράκης

-Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα

-ΕΛΜΕ Ξάνθης

-Διδασκαλικός Σύλλογος Ξάνθης

-Π.Α.Μ.Ε.( Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο)

-Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ξάνθης

-Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ξάνθης

-Σ.Υ.Κ.Π.Ε. Ν.Ξάνθης-Σύλλογος Καθηγητών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Ξάνθης

-ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ξάνθης, ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης

-ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΟΥ 1ου Ειδικού

-Αγωνιστικές Κινήσεις

-Γενική Συνέλευση 1ου έτους ΜΠΔ(Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης)

-Σύλλογος Οικότροφων Φοιτητών Ξάνθης

-Σωματείο Σχολικών Καθαριστριών Ν.Ξάνθης και Περιφέρειας

Χρύσα Κιατίπη

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σε τροχιά αναβάθμισης το ελικοδρόμιο Σαμοθράκης

Το έργο, προϋπολογισμού 800.000 ευρώ, έχει αντικείμενο την επισκευή και συντήρηση των εγκα…