Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Γιατρός κρίθηκε ένοχος για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ξάνθης

Γιατρός κρίθηκε ένοχος για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ξάνθης

0

Επιβλήθηκε ποινή δώδεκα μηνών, μετά από μήνυση που κατέθεσε νεαρή κοπέλα

Ιατρός της περιοχής μας καταδικάστηκε σε πρώτο βαθμό από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ξάνθης, μετά από μήνυση νεαρής κοπέλας για πράξεις προσβολής της αξιοπρέπειας, κατά τη διάρκεια ιατρικής εξέτασης.

Η ακροαματική διαδικασία έλαβε χώρα την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022, και σε αυτή το δικαστήριο αφού έλαβε υπόψη την κατηγορία από την πλευρά της 20χρονης κοπέλας, αλλά και τις εξηγήσεις του ιατρού, έκρινε ένοχο τον τελευταίο, με τη σύμφωνη γνώμη της εισαγγελέας της έδρας και επέβαλε ποινή φυλάκισης δώδεκα μηνών.

Κατά της καταδικαστικής απόφασης, ο κατηγορούμενος άσκησε έφεση.

Σε σχετική του ανάρτηση, ο Μιχάλης Πατεράκης, συνήγορος της κοπέλας ανέφερε: «Γιατρός προχώρησε κατά τη διάρκεια ιατρικής εξέτασης, σε πράξεις προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας νεαρής ασθενούς, εντολέως μου, με αποτέλεσμα, ύστερα από μήνυση της τελευταίας, η υπόθεση να παραπεμφθεί στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ξάνθης. Το Δικαστήριο, στο οποίο παραστάθηκα στο πλευρό της νεαρής ασθενούς, αφού έκρινε τον ιατρό ένοχο, επέβαλλε πρωτόδικα τη μέγιστη ποινή που προβλέπει ο Νόμος».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Για 67 περιπτώσεις κλοπών μετασχηματιστών ΔΕΔΔΗΕ κατηγορούνται οι τέσσερις συλληφθέντες

Εντοπίστηκαν επ’ αυτοφώρω την προηγούμενη εβδομάδα να κλέβουν, ενώ από την κατοχή τους κατ…