Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Ένα ταξίδι στον χρόνο με πρωταγωνιστές παιδιά του 14ου Δημοτικού Ξάνθης!

Ένα ταξίδι στον χρόνο με πρωταγωνιστές παιδιά του 14ου Δημοτικού Ξάνθης!

0

Οι μαθητές/ριες της Γ’ τάξης επισκέφθηκαν το Λύκειο Ελληνίδων Ξάνθης υπό την καθοδήγηση των κυριών Στάντσιου και Μιχαηλίδου

Την Παρασκευή 11/11/2022 οι μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ τάξης του 14ου Δημοτικού σχολείου, στο πλαίσιο του 2ου θεματικού άξονα «Φροντίζω το περιβάλλον» και της θεματικής ενότητας «Παγκόσμια και τοπική κληρονομιά» επισκέφτηκαν το Λύκειο Ελληνίδων Ξάνθης, όπου τους υποδέχτηκαν η πρόεδρος, κα Πέπη Στάντσιου και η αρχαιολόγος – μουσειολόγος – ξεναγός, κα Νατάσα Μιχαηλίδου. Το πρόγραμμα στο οποίο συμμετείχαν οι μαθητές είχε τίτλο «ένας σκόρος στο Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης». Μαζί με την κα Μιχαηλίδου ταξιδέψαν στον χρόνο μέσα στο αρχοντικό Χασιρτζόγλου. Μπροστά τους «ζωντάνεψαν» οι άνθρωποι που σχετίζονται με αυτό, ενώ έμαθαν  πολλά για τη νεότερη ιστορία της Ξάνθης , καθώς και στοιχεία σχετικά με την κλωστοϋφαντουργία και το Μουσείο Ιστορίας Ελληνικής Ενδυμασίας.

Η επισκέψη άφησε άριστες εντυπώσεις τόσο στους μαθητές όσο και στους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς,  Σόφη Μανδά, Ηλία Μπουναρτζή, Σοφία Κατοίκου.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ολοκληρώθηκε το Εργαστήρι για την «Αντιγόνη» με τον Γιώργο Φραντζολά στο ΙΘΤΠ

Σκοπός του Λογοτεχνικού αυτού Εργαστηρίου ήταν να αναδείξει το φιλοσοφικό, ψυχολογικό και …