Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ένα ατύχημα αναδεικνύει το κυκλοφοριακό πρόβλημα στην Παλιά Πόλη

Ένα ατύχημα αναδεικνύει το κυκλοφοριακό πρόβλημα στην Παλιά Πόλη

0

Θύμα 26χρονη σερβιτόρα που νοσηλεύεται με κάταγμα στο πόδι – Την παρέσυρε διερχόμενο ΙΧ

 

Η Κανονιστική απόφαση έχει ψηφιστεί πριν χρόνια αλλά δεν έχει εφαρμοστεί έως τώρα.

Αντιδήμαρχος τεχνικών Έργων, Ι. Ζερενίδης: «Όλα στην Π. Πόλη θα ρυθμιστούν όταν τεθεί σε εφαρμογή το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης»

 

Πανικός προκλήθηκε το χθες το μεσημέρι (Παρασκευή 18/11) στην οδό Ορφέως στην Παλιά Πόλη όταν διερχόμενο ΙΧ παρέσυρε και πάτησε το πόδι 26χρονης κατά την ώρα της εργασίας της ως σερβιτόρα σε παρακείμενο Καφέ.

Ατύχημα στην οδό Ορφέως – Θύμα 26χρονη που νοσηλεύεται με κάταγμα στο πόδι

Θαμώνες του καφέ προσέτρεξαν να βοηθήσουν την κοπέλα που στο μεταξύ σε κατάσταση σοκ είχε πέσει στον πεζόδρομο. Αμέσως μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Ξάνθης. Σύμφωνα με πληροφορίες μας η κοπέλα φέρει κάταγμα στο πέλμα του ποδιού της ωστόσο δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή της.

Η Αστυνομία διερευνά τις συνθήκες του ατυχήματος

Για το ατύχημα ενημερώθηκε η Τροχαία Ξάνθης και διενεργείται προανάκριση για τις συνθήκες του ατυχήματος. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο οδηγός είναι από Κομοτηνή.

Η Κανονιστική απόφαση έχει ψηφιστεί πριν χρόνια αλλά δεν έχει εφαρμοστεί έως τώρα

Το ατύχημα αυτό είναι αποτέλεσμα της άναρχης κατάστασης που επικρατεί στην κεντρική οδό της Π. Πόλης που όλοι οι …παρεπιδημούντες γνωρίζουν ότι είναι προβληματική, όπως επίσης και ότι ήταν απλά θέμα χρόνου να γίνει κάποιο ατύχημα, λόγω της στενότητας της οδού, της μεγάλης κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων,  της «φορτωμένης» επαγγελματικής δραστηριότητας με τα εξωτερικά τραπεζοκαθίσματα  να έχουν κάνει κατάληψη τα στενά πεζοδρόμια και από τις δύο πλευρές του δρόμου αλλά και το γεγονός ότι η σήμανση που υπάρχει στην αρχή της οδού Ορφέως δεν τηρείται, ιδιαίτερα όταν είναι ξένοι και έρχονται για πρώτη φορά στην πόλη. Το ζήτημα αφορά άμεσα το δήμο που έχει ψηφίσει πριν χρόνια μία Κανονιστική απόφαση σύμφωνα με την οποία πεζοδρομείται ο οικισμός της Π. Πόλης και επιτρέπεται μόνο η διέλευση των αυτοκινήτων των μόνιμων κατοίκων που θα έχουν ειδικές κάρτες εισόδου καθώς και στα οχήματα που κάνουν φορτοεκφορτώσεις σε καταστήματα κάποιες συγκεκριμένες ώρες. Μια Κανονιστική απόφαση όμως που δεν εφαρμόστηκε μέχρι τώρα παρά μόνο σε επίπεδο σήμανσης.

Αντιδήμαρχος τεχνικών Έργων, Ι. Ζερενίδης: «Όλα στην Π. Πόλη θα ρυθμιστούν όταν τεθεί σε εφαρμογή το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης»

Μιλώντας γι’ αυτό ο αντιδήμαρχος Τεχνικών έργων κ. Γιάννης Ζερενίδης σημειώνει ότι η εφαρμογή της Κανονιστική απόφασης θα επιλύσει οριστικά το πρόβλημα στην Π. Πόλη και ότι αυτή συνδέεται άμεσα με το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης καθώς αυτό περιλαμβάνει όλα όσα ορίζει η Κανονιστική για την Π. Πόλη, όπως σύστημα ελέγχου εισόδου  – εξόδου, μπάρες στην είσοδο, σήμανση, κάρτες κ.λ.π.: «Το πρόβλημα είναι γνωστό. Όμως θα επιλυθεί οριστικά όταν τοποθετηθεί το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης. Έχει ανακηρυχθεί ανάδοχος και είναι σε εξέλιξη ο προσυμβατικός έλεγχος. Εκτιμώ ότι αρχές της χρονιάς θα υπογραφεί η σύμβαση και θα ξεκινήσει το έργο», επισημαίνει ο κ. Ζερενίδης. Αναφορικά δε με το θέμα των τραπεζοκαθισμάτων  ο κ. Ζερενίδης διαβεβαίωσε ότι και γι αυτό θα δοθεί λύση όταν εφαρμοστεί το σύστημα της ελεγχόμενης στάθμευση καθώς θα υπάρχει ελεγχόμενη κυκλοφορία αυτοκινήτων και θα αποτραπεί ο κίνδυνος ατυχημάτων όπως αυτό που συνέβη.

 

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxnathopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αν. Τσελεπή: «Με την ψήφο μας σε αυτές τις εκλογές πρέπει να πούμε ένα ηχηρό ΟΧΙ στην τρομακτική άνοδο της ακροδεξιάς»

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Αριστεράς παρουσίασε την υποψήφια ευρωβουλεύτρια, Αννέτα Τσελεπ…