Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που διακινούσε κοκαΐνη και κάνναβη σε Καβάλα και Θάσο

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που διακινούσε κοκαΐνη και κάνναβη σε Καβάλα και Θάσο

0

Συνελήφθησαν έξι άτομα. Η δικογραφία περιλαμβάνει άλλα τρία που είναι έγκλειστα σε καταστήματα κράτησης

Η αστυνομία εκτιμά ότι μέσω της δράσης τους από το 2020 πραγματοποίησαν τουλάχιστον 290 αγοραπωλησίες ναρκωτικών, διακινώντας τουλάχιστον 870 γρ. κοκαΐνης και 27 κιλά κάνναβης

Στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας συνελήφθησαν την Τετάρτη έξι άτομα, μέλη εγκληματικής οργάνωσης.

Ειδικότερα, σε βάρος τους είχε σχηματιστεί κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία από την παραπάνω υπηρεσία για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών κατ΄ εξακολούθηση, ηθική αυτουργία σε διακίνηση ναρκωτικών ουσιών που τελέστηκαν στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης κατ’ εξακολούθηση, κατά περίπτωση.

Κατόπιν της υποβολής της δικογραφίας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Καβάλας, εκδόθηκαν σε βάρος τους εντάλματα σύλληψης από τον Ανακριτή Πλημμελειοδικών Καβάλας, δυνάμει των οποίων πραγματοποιήθηκαν οι συλλήψεις.

Στη σχετική δικογραφία περιλαμβάνονται πέντε ακόμη μέλη της οργάνωσης εκ των οποίων οι τρεις είναι έγκλειστοι σε καταστήματα Κράτησης.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την αστυνομία, όπως προέκυψε ύστερα από πολύμηνη και μεθοδική έρευνα, οι κατηγορούμενοι, τουλάχιστον από το 2020, δραστηριοποιούνταν στη συστηματική διακίνηση κοκαΐνης και ακατέργαστης κάνναβης σε χρήστες σε περιοχές της Καβάλας και της Θάσου.

Κατά το παραπάνω χρονικό διάστημα διακριβώθηκε ότι οι συλληφθέντες πραγματοποίησαν τουλάχιστον 290 αγοραπωλησίες ναρκωτικών, διακινώντας τουλάχιστον 870 γραμμάρια κοκαΐνης και 27 κιλά ακατέργαστης κάνναβης.

Το οικονομικό όφελος που αποκόμισαν από την παραπάνω δραστηριότητα των ανωτέρω ποσοτήτων ανέρχεται στις -241.800- ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Προσφορά εξοπλισμού από την JTI στην Διεύθυνση Αστυνομίας Ξάνθης

Ο διευθυντής Π. Γιώρης παρέλαβε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, μηχανογραφικό και υλικοτεχνικό …