Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Εκπτώσεις στα δημοτικά τέλη για Άτομα Ειδικών Κατηγοριών

Εκπτώσεις στα δημοτικά τέλη για Άτομα Ειδικών Κατηγοριών

0

Από 50%- 75% έως και εξ’ ολοκλήρου απαλλαγή με βάση το ποσοστό αναπηρίας και τα εισοδηματικά κριτήρια. Δικαιούχοι έκπτωσης και οικογένειες  με μέλη Άτομα με Αναπηρίες

 

Προχωρούν τα έργα σε Σταυρούπολη και Κιμμέρια – Με απευθείας διαπραγμάτευση η μίσθωση ακινήτου για την μετεγκατάσταση του Παραρτήματος ΡΟΜΑ

 

Εκπτώσεις της τάξης του 50%, του 75%  στα δημοτικά τέλη όπως επίσης έως και πλήρη απαλλαγή σε Άτομα με Αναπηρίες και στις οικογένειες που έχουν μέλος ΑΜΕΑ, με βάση το ποσοστό αναπηρίας καθώς και το εισόδημά τους, καθορίστηκαν και εγκρίθηκαν από  την οικονομική επιτροπή του δήμου Ξάνθης και η σχετική εισήγηση θα τεθεί ως θέμα ημερήσιας διάταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο. Παράλληλα καθορίστηκαν και τα κριτήρια για άλλες κατηγορίες που δικαιούνται έκπτωση του 50% όπως πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, μονογονεϊκές οικογένειες και μακροχρόνια άνεργοι.

Όπως ανέφερε στο «Ε» ο αντιδήμαρχος κ. Μανώλης Φανουράκης που ήταν και εισηγητής του θέματος για τον καθορισμό των ποσοστών αλλά και των κριτηρίων προηγήθηκε επικοινωνία με τους συλλόγους: ΑΜΕΑ και Πολυτέκνων.

Δικαιούχοι της έκπτωσης 50% της έκπτωσης στα δημοτικά τέλη

Ειδικότερα: Δικαιούχοι της έκπτωσης 50% στα δημοτικά τέλη είναι Άτομα με Αναπηρίες και οικογένειες με μέλη ΑΜΕΑ με αναπηρία 67%. Πολύτεκνοι με εισόδημα έως 35.000 ευρώ και προσαύξηση για κάθε παιδί 3.000 ευρώ. Τρίτεκνοι με εισόδημα έως 40.000 ευρώ άποροι και μακροχρόνια άνεργοι με εισόδημα λιγότερο από 15.000 ευρώ και μονογονεϊκές οικογένειες. Επίσης ΑΜΕΑ με 50 – 66% αναπηρία και εισόδημα έως 30.000 ευρώ είναι επίσης δικαιούχοι της έκπτωσης του 50%.

Εκπτώσεις 75% και πλήρης απαλλαγή

Δικαιούχοι της έκπτωσης 75% είναι ΑΜΕΑ με αναπηρία 67 – 79% και εισόδημα έως 40.000 ευρώ και αύξηση 3.000 ευρώ ανά τέκνο

Δικαιούχοι της εξ ολοκλήρου απαλλαγής είναι ΑΜΕΑ με αναπηρία 80% και άνω με εισόδημα έως 50.000 ευρώ και αύξηση 3.000 ευρώ ανά τέκνο. Εξ’ ολοκλήρου απαλλαγή έχουν επίσης μονογονεϊκές οικογένειες με εισόδημα έως 10.000 ευρώ και μακροχρόνια άνεργοι με εισόδημα έως 10.000 ευρώ.

Προχωρούν τα έργα σε Σταυρούπολη και Κιμμέρια

Αναφορικά με τα υπόλοιπα θέματα της Οικονομική Επιτροπής έχει εγκριθεί το πρακτικό της της Επιτροπής διαγωνισμού του έργου με τίτλο «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ ΔΗΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ» Υποέργο Α’: «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ ΔΑΦΝΩΝΑ, ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ & Μ.ΕΥΜΟΙΡΟΥ». Πρόκειται για έργα αγροτικής οδοποιίας και αποκατάσταση γεφυριών προϋπολογισμού 993.000 ευρώ. Επίσης έγινε οριστική παραλαβή της μελέτης με τίτλο: «Βελτίωση βατότητας οδού Κιμμέρια, Έρανος, Λιβάδι, Ανθηρό, Πριόνιο» που έχει εκπονηθεί από τον Αναπτυξιακό Οργανισμό Ροδόπης «Κ. Καραθεοδωρή». Να σημειώσουμε ότι το έργο θα χρηματοδοτηθεί από το ΥΠΑΑΤ και  είναι προϋπολογισμού άνω των 1,5 εκ ευρώ.

Με απευθείας διαπραγμάτευση η μίσθωση ακινήτου για την μετεγκατάσταση του Παραρτήματος ΡΟΜΑ

Τέλος δύο φορές άγονος κηρύχθηκε ο διαγωνισμό για την μίσθωση ακινήτου με σκοπό την μετεγκατάσταση του Παραρτήματος ΡΟΜΑ του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Ξάνθης και ως εκ του θα γίνει απευθείας διαπραγμάτευση.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Συναγερμός» για τις επιπτώσεις της κρίσης στη Μέση Ανατολή: Πώς βλέπει την κατάσταση η κυβέρνηση και ποιες κινήσεις δρομολογούνται

Οι διπλωματικοί δίαυλοι είναι απόλυτα ανοιχτοί και υπάρχει ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο γ…