Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εκδήλωση από τον Δικηγορικό Σύλλογο Ξάνθης για την έμφυλη βία

Εκδήλωση από τον Δικηγορικό Σύλλογο Ξάνθης για την έμφυλη βία

0

Δράσεις υπό τον τίτλο: «Όχι στη βία-Η σιωπή είναι συνενοχή» στις 25/11, διεθνή ημέρα καταπολέμησης της βίας έναντι των γυναικών

 

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Ξάνθης σε συνδιοργάνωση με την Αντιπεριφέρεια Ξάνθης και το EuropeDirect ΑΜΘ, διοργανώνει την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022, και ώρα 17.30, στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης «Οικία Μάνου Χατζιδάκι» εκδήλωση για την Παγκόσμια ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών, με θέμα : «Όχι στη βία-Η σιωπή είναι συνενοχή».

Συγκεκριμένα, στις 17.30 θα πραγματοποιηθεί ομιλία με θέμα: Βία κατά των γυναικών, ιστορική αναδρομή, στατιστικά στοιχεία, νομικό πλαίσιο, κοινωνική προσέγγιση φαινομένου». Χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Κουρτίδης, η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης Δέσποινα Χατζηφωτιάδου και η αντιπρύτανης ΔΠΘ Μαρία Μιχαλοπούλου.

Εισηγητές θα είναι οι δικηγόροι του ΔΣΞ Μαρίνα Παυλίδου, Μαρία Ρόιδου, Ιωάννης Μπάρκας και Χρήστος Κούτρας. Θα συντονίσει η δικηγόρος Μεχτάπ Ιμάμ.

Στις 19.00 θα πραγματοποιηθεί σιωπηλή πορεία διαμαρτυρίας, από το «Χατζιδάκειο» με προορισμό την κεντρική πλατεία.

Στις 19.30 θα λάβει χώρα βιωματική performance με τίτλο «Τα σημάδια ολόγυρα και ανάμεσά μας»: Ο προβολέας ρίχνει άπλετο φως. Μία μετά την άλλη, οι ιστορίες βίας αποκαλύπτονται μπροστά στα μάτια μας. Για τις περισσότερες από αυτές, κάποιοι άκουσαν, ίσως είδαν, αλλά δε μίλησαν. Τι γίνεται όμως όταν το φως πέσει ανάμεσά μας; Συμμετέχουν: Αργυρώ Γιαπουτζή, Εμμανουέλα Μπαρτζοπούλου, Ελένη Παπακωνσταντίνου.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το Δ’ ΣΣ τίμησε τη «Μάχη των Οχυρών» παρουσιάζοντας το τιτάνιο έργο και το σθεναρό αγώνα

Πραγματοποιήθηκε επετειακή εκδήλωση με κατασκευαστικά στοιχεία για τα οχυρά, αλλά και τη σ…