Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Δήμος Ιάσμου: Βελτιωμένη η εικόνα του πύρινου μετώπου στο Παπίκιο όρος

Δήμος Ιάσμου: Βελτιωμένη η εικόνα του πύρινου μετώπου στο Παπίκιο όρος

0

200 πυροσβέστες με τρία Canadair και ένα ελικόπτερο ΒΚ επιχειρούσαν την Παρασκευή

 

Για βελτιωμένη κατάσταση του πύρινου μετώπου στην ελληνική πλευρά, στο Παπίκιο όρος κάνει λόγο ο δήμος Ιάσμου, ενημερώνοντας την Παρασκευή 14η μέρα της πυρκαγιάς για τα παρακάτω:

  • Επιγείως επιχειρούν συνολικά (με εναλλαγές σε βάρδιες) περίπου 200 πυροσβέστες μέλη 10 πεζοπόρων τμημάτων, 29 υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα και περίπου 50 εθελοντές.
  • Εναερίως το τελευταίο τριήμερο επιχείρησαν 9 αεροπλάνα τύπου Canadair CL – 415, 2 αεροπλάνα τύπου Πετζετέλ, 2 ελικόπτερα Σινούκ του Στρατού και ένα ελικόπτερο BK της Πυροσβεστικής.
  • Σήμερα (σ.σ. χθες) επιχειρούν 3 αεροπλάνα τύπου Canadair CL – 415 και ένα ελικόπτερο BK της Πυροσβεστικής.
  • Συνδράμουν οι Ένοπλες Δυνάμεις, η Ελληνική Αστυνομία, η Περιφέρεια ΑΜ-Θ, ο Δήμος Ιάσμου, ο Δήμος Κομοτηνής, ο Δήμος Ξάνθης, Το Δασαρχείο και οι Εθελοντικές Οργανώσεις.
  • Παραμένουν στο μέτωπο και συντονίζουν ο Γ.Γ Πολιτικής Προστασίας, κ. Βασίλειος Παπαγεωργίου και ο Προϊστάμενος του Κλάδου Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, Υποστράτηγος κ. Χρήστος Λάμπρης.
  • Κάηκαν κατά προσέγγιση 12.000 στρέμματα επί Ελληνικού Εδάφους και 3.000 στρέμματα επί Βουλγαρικού εδάφους.
  • Η σημερινή εικόνα του μετώπου επί του Ελληνικού εδάφους είναι βελτιωμένη.
  • Δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές.

 

Ανακοίνωση της ΔΕΥΑΞ για τη συνδρομή στις επιχειρήσεις

Από την πλευρά της η ΔΕΥΑ Ξάνθης σε ανακοίνωσή της αναφέρει: «στη φωτιά που συνεχίζει να κατακαίει δύσβατες περιοχές στο Παπίκιο στη γειτονική Ροδόπη, κληθήκαμε να συνδράμουμε με έμψυχο και άψυχο υλικό της επιχείρησης. Η αντίδραση μας ήταν ακαριαία. Αμέσως διοργανώθηκε και ετοιμάσθηκε η αποστολή της ΔΕΥΑΞ με προσωπικό και υδροφόρα οχήματα, που ρίχτηκαν στην μάχη με την φωτιά παραμένοντας στο «μέτωπο» και όλη τη νύχτα. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες μου που συμμετείχαν σε αυτή την αποστολή και που με αυταπάρνηση προσέφεραν τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες στο έργο κατάσβεσης. Η ΔΕΥΑΞ δηλώνει και είναι πάντα έτοιμη να συνδράμει σε ανάλογες περιπτώσεις».

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εξαφανίστηκε 34χρονος στην Καβάλα

Καβάλα: Άφησε τα δίδυμα κοριτσάκια του στο σχολείο και έφυγε- Κτηνοτρόφος είπε ότι είδε το…