Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Δεύτερη εβδομάδα χωρίς κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου

Δεύτερη εβδομάδα χωρίς κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου

0

284 συνολικά του κρούσματα που έχουν διαγνωστεί φέτος στην Ελλάδα. Νοσηλεύονται έξι ασθενείς, εκ των οποίων οι τέσσερις σε ΜΕΘ

Για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα δεν καταγράφονται στη χώρα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου, πράγμα αναμενόμενο όσο ο καιρός θυμίζει περισσότερο φθινόπωρο και είναι πιο σπάνια 9αν και δεν έχει σταματήσει ακόμη) η… κυκλοφορία των κουνουπιών.

Σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης της λοίμωξης από ιό του Δυτικού Νείλου σε ανθρώπους, από την αρχή της περιόδου 2022, μέχρι 08/11/2022 (ώρα 12.00), έχουν διαγνωστεί συνολικά διακόσια ογδόντα τέσσερα (284) εγχώρια κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα εκατόν ογδόντα τέσσερα (184) παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ, εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση) και εκατό (100) κρούσματα είχαν ήπιες εκδηλώσεις (π.χ. εμπύρετο νόσημα)/ δεν είχαν εκδηλώσεις από το ΚΝΣ. Κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας, από την προηγούμενη εβδομαδιαία έκθεση έως την Τρίτη 8/11, δεν διαγνώσθηκαν/ δηλώθηκαν νέα κρούσματα. Έχουν καταγραφεί τριάντα (30) θάνατοι σε ασθενείς με λοίμωξη από τον ιό και με εκδηλώσεις από το ΚΝΣ, ηλικίας άνω των 58 ετών (διάμεση ηλικία θανόντων=84 έτη). Τρεις επιπλέον θάνατοι ασθενών με διαγνωσμένη λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου αποδόθηκαν σε άλλα σοβαρά συνυπάρχοντα προβλήματα υγείας (δεν συμπεριλαμβάνονται στον συνολικό αριθμό θανόντων).

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα αποτελέσματα οροεπιδημιολογικής μελέτης που είχε διεξαχθεί το 2010, σε κάθε ένα (1) κρούσμα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου με προσβολή του ΚΝΣ αντιστοιχούν περίπου 140 μολυνθέντες από τον ιό (με ήπια συμπτωματολογία ή ασυμπτωματικοί).

Μέχρι και την Τρίτη, νοσηλεύονταν συνολικά έξι ασθενείς, εκ των οποίων οι τέσσερις στις ΜΕΘ.

Η μεγάλη πλειονότητα των κρουσμάτων εντοπίστηκε στην Κεντρική Μακεδονία και δευτερευόντως στη Θεσσαλία, ενώ ελάχιστα ήταν τα κρούσματα σε ΑΜΘ (4), Στερεά Ελλάδα (2) και Ιόνια Νησιά (1).

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …