Αρχική Χωρίς κατηγορία Απονομή των βραβείων του Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού για την ανάπλαση της πλατείας Ελευθερίας Καβάλας

Απονομή των βραβείων του Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού για την ανάπλαση της πλατείας Ελευθερίας Καβάλας

0

Ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου από το Πράσινο Ταμείο με το ποσό των 87.150 €. Συμμετείχαν 15 μελετητικές ομάδες από όλη τη χώρα

 

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 9/11/2022, η εκδήλωση απονομής των Βραβείων του Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού προσχεδίων της Ανάπλασης της πλατείας Ελευθερίας της Καβάλας. Την εκδήλωση συντόνισε η επιστημονική συνεργάτιδα του Δήμαρχου Καβάλας, σε θέματα χωρικού σχεδιασμού & βιώσιμης ανάπτυξης, Δρ. Έλενα Σαμουρκασίδου.

Η εκδήλωση ήταν χωρισμένη σε δύο μέρη, όπου στο πρώτο πραγματοποιήθηκαν οι παρουσιάσεις από τις βραβευμένες προτάσεις και στο δεύτερο μέρος ακολούθησε η απονομή των Βραβείων και των Διακρίσεων.

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσε πλήθος κόσμου που ήθελαν να ενημερωθούν για τα αποτελέσματα του Διαγωνισμού αλλά και να πάρουν μία πρώτη γεύση από τα χείλη των μελετητών για το πώς θα γίνει η πλατεία μετά τις εργασίες ανάπλασης.

Ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου από το Πράσινο Ταμείο με το ποσό των 87.150 €, ενώ την αξιολόγηση διενήργησε επταμελής Κριτική Επιτροπή υπό καθεστώς πλήρης ανωνυμίας.

Το αντικείμενο του διαγωνισμού περιελάβανε την ανάπλαση της πλατείας Ελευθερίας και της όμορης πλατείας Κονσουλίδη, του δικτύου πεζόδρομων που ενώνουν την πλατεία Ελευθερίας με την πλατεία Καπνεργάτη και την ενοποίηση της πλατείας με το θαλάσσιο μέτωπο (περιοχή δικαιοδοσίας ΟΛΚ ΑΕ).

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 15 μελετητικές ομάδες από όλη την επικράτεια της Ελλάδας.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Χωρίς κατηγορία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σύγχυση από το νομοσχέδιο «λάστιχο» στην εκτός σχεδίου δόμηση

Νέα δεδομένα από τις αλλεπάλληλες αποφάσεις του ΣτΕ στο νόμο που τέθηκε σε διαβούλευση – Δ…