Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ «Αντιπροσωπεία» του Δημοτικού Σχολείου Αβδήρων ταξίδεψε στο Montemor-o-Novo της Πορτογαλίας

«Αντιπροσωπεία» του Δημοτικού Σχολείου Αβδήρων ταξίδεψε στο Montemor-o-Novo της Πορτογαλίας

0

Δύο εκπαιδευτικοί και δύο μαθητές επέστρεψαν με πολύτιμες εμπειρίες από την περιήγηση και τις βιωματικές δραστηριότητες

Το Δημοτικό Σχολείο Αβδήρων στο πλαίσιο του προγράμματος ‘’Erasmus+’’ με τίτλο “Sustainable Environment” 2020-1-FR01-KA229-080414_4 συμμετείχε στη 3η κινητικότητα που πραγματοποιήθηκε στο Montemor-o-Novo της Πορτογαλίας, το διάστημα από τις 7 έως τις 12 Νοεμβρίου 2022.

Τα σχολεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι τα:

1.Collège Les Deux Canons – Γαλλία

2.Szkola Podstawowa nr 11 – Πολωνία

3.Agrupamento de Escolas de Montemor-o-Novο – Πορτογαλία

4.Δημοτικό Σχολείο Αβδήρων – Ελλάδα

Η διεθνής ανταλλαγή μαθητών και δασκάλων από τις χώρες εταίρους, διοργανώθηκε από το σχολικό συγκρότημα του Montemor-o -Novo της Πορτογαλίας. Από το σχολείο των Αβδήρων συμμετείχαν  η υπεύθυνη του προγράμματος κα Βάβουρα Αγγελική, η κα Καζαντζή Ελένη και οι μαθητές της Στ’ τάξης Παπάζογλου Δήμητρα και Παναγιωτίδης Γεώργιος.

Μεταξύ των διαφόρων δραστηριοτήτων που σχεδίασαν οι διοργανωτές ήταν η γνωριμία με το εκπαιδευτικό σύστημα της Πορτογαλίας, συμμετοχή σε εργαστήριο του πολιτιστικού κέντρου της πόλης, επίσκεψη σε οικολογική φάρμα και σε οικολογικό σχολείο της περιοχής,  επίσκεψη σε εργοστάσιο ανακύκλωσης της περιοχής, επίσκεψη στις ιστορικές πόλεις Evora και Monsaraz. Επιπρόσθετα, η διήμερη περιήγηση στην πόλη της Λισαβώνας και συγκεκριμένα η επίσκεψη στο ενυδρείο και στο κάστρο του Belem έφεραν σε επαφή τους συμμετέχοντες με τον πολιτισμό και την ιστορία της περιοχής, καθώς και με το πλούσιο θαλάσσιο οικοσύστημα.

Γνώσεις και ερεθίσματα στις «βαλίτσες» των μαθητών…

Όπως σημείωσαν οι συμμετέχοντες, η εμπειρία τόσο στην Πορτογαλική ύπαιθρο όσο και στην πρωτεύουσα εφοδίασε όλους όσοι έλαβαν μέρος με πολύτιμες γνώσεις και ερεθίσματα, τα οποία θα αποτελέσουν αφορμή για την περαιτέρω επαφή τους με το περιβάλλον και δραστηριοποίηση για τη βιωσιμότητα αυτού. Συνολικά, η αλληλεπίδραση των συμμετεχόντων των χωρών εταίρων ενίσχυσε το ενδιαφέρον για μια διαπολιτισμική κουλτούρα.

Το έργο και οι συνοδευτικές δραστηριότητες βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη. Η συνεργασία πραγματοποιείται, επίσης διαδικτυακά, χρησιμοποιώντας σύγχρονα εργαλεία ΤΠΕ και την πλατφόρμα e-Twinning.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Επιστροφή 1055 αρχαίων νομισμάτων στην Τουρκία

Μία συμβολική κίνηση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στο πλαίσιο της προστασίας της πολιτιστικ…