Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Επενδύσεις Άλλο ένα  εκ. ευρώ για ιδιωτικές επενδύσεις στο Leader

Άλλο ένα  εκ. ευρώ για ιδιωτικές επενδύσεις στο Leader

0

Μπόνους από το ΥΠΑΑΤ για τα υψηλά ποσοστά απορρόφησης  της ΑΝ.ΡΟ.  Νέα προκήρυξη εντός του 2023

Μιλά στο «Ε» ο Διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Δ. Λουρίκας

 

Στο Leader που «τρέχει»: 22 προτάσεις από Ξάνθη ύψους 2,5 εκ. ευρώ και 67 προτάσεις από Ροδόπη ύψους 9.118.000 ευρώ

 

Σε νέα προκήρυξη για προτάσεις Leader από ιδιώτες εντός το 2023 θα προχωρήσει η Αναπτυξιακή Ροδόπης ( ΑΝ.ΡΟ) που υλοποιεί το εν λόγω πρόγραμμα των Περιφερειακών Ενοτήτων Ροδόπης της Ξάνθης, μετά την πρόσθετη υπερδέσμευση του 1 εκ. ευρώ που της εγκρίθηκε. Το πράσινο «φως» δόθηκε κατά τη συνάντηση του Διευθύνοντα συμβούλου της ΑΝ.ΡΟ. κ. Δημήτρη Λουρίκα με τον γενικό γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του υπουργείου Γεωργίας κ. Δημήτρη Παπαγιαννίδη .

Διευθύνων σύμβουλος ΑΝ.ΡΟ. Δ. Λουρίκας: «Η υπερδέσμευση του 1 εκ. ευρώ αποτελεί τεράστια επιτυχία και είναι επιβράβευση των προσπαθειών μας»

Μιλώντας στο «Ε» ο κ. Λουρίκας εξέφρασε την ικανοποίησή του για το επιπρόσθετο ποσό σημειώνοντας ότι αποτελεί μια τεράστια επιτυχία της ΑΝ. ΡΟ.: Ξεκινήσαμε με 4.250.000 ευρώ και φτάσαμε στα 12.500.000 ευρώ ενώ παλαιότερα είχαμε απορροφήσεις της τάξης του 60% – 70%. Η υπερδέσμευση του 1 εκ. ευρώ αποτελεί τεράστια επιτυχία και είναι επιβράβευση των προσπαθειών μας. Η νέα προκήρυξη θα βγει εντός του 2023 και θα έχει ορίζοντα υλοποίησης έως το 2025. Θα αποφασίσουμε μέσω διαβούλευσης ως προς τα μέτρα που θα προκηρύξουμε. Ενδεχομένως για τουριστικά καταλύματα αλλά και άλλες επενδυτικές δράσεις. Το Leader ως γνωστόν χρηματοδοτεί δράσεις σε ορεινή και παραλιακή ζώνη εκτός αστικού ιστού. Με την ιδιότητα του Διευθύνοντος Συμβούλου θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα της εταιρείας η οποία με υπευθυνότητα και σοβαρότητα οδήγησε το Υπουργείο Γεωργίας να δηλώσει ότι η δυνατότητα χρήσης της εν λόγω υπερδέσμευσης, στηρίζεται στην εμπειρία διαχείρισης παρεμβάσεων ιδιωτικού χαρακτήρα της Αναπτυξιακής Ροδόπης και στα υψηλά ποσοστά απορρόφησης που αυτή εμφανίζει».

Στο Leader που «τρέχει»: 22 προτάσεις από Ξάνθη ύψους 2,5 εκ. ευρώ και 67 προτάσεις από Ροδόπη ύψους 9.118.000 ευρώ

Να σημειώσουμε ότι τα στοιχεία αναφέρουν ότι στο Leader ιδιωτών που υλοποιείται έχουν αξιολογηθεί 89 προτάσεις ύψους 11.618.000 ευρώ, εκ των οποίων από την Ξάνθη υποβλήθηκαν 22 προτάσεις  ύψους 2,5 εκ. ευρώ και οι υπόλοιπες 67, ύψους 9.118.000 από την Ροδόπη.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επενδύσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δώρο Πάσχα: Πότε καταβάλλεται, ποιοι το δικαιούνται

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το δώρο του Πάσχα Έως τη Μεγάλη Τετάρτη 1 Μαΐου θα πρέπει …