Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022

0

Εκλογή Γιαννακίδη
Κι ένα πολιτικό νέο που αφορά στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ της Ξάνθης.
Πληροφορήθηκε η στήλη πως ο πρώην βουλευτής και υφυπουργός Στάθης Γιαννακίδης στις πρόσφατες διαδικασίες της Κεντρικής Επιτροπής της οποίας είναι μέλος κατέλαβε μια αξιόλογη θέση. Εξελέγη ως Αναπληρωτής Συντονιστικού Τμήματος Βιομηχανίας και Αναπτυξιακού Σχεδιασμού με συντονίστρια τη Ζωή Ακριβούλη από τη Λάρισα.
Σημειώνω πως η παρουσία ανθρώπων μας, συμπολιτών, στα κέντρα αποφάσεων είναι θετική.
Το επισημαίνω για όσους δεν γνωρίζουν το πολιτικό παιγνίδι.
Γ.Δ.


Πρεσβευτής της Ξάνθης ο Τριαντάφυλλος Βαΐτσης
Έχουμε παρουσιάσει κατά το παρελθόν εκτενές ρεπορτάζ για το έργο του Τριαντάφυλλου Βαΐτση, με τις δημιουργίες του και τον χώρο που εκτίθενται στο «Σπίτι της Σκιάς» στην Παλιά Πόλη.
Ο Τρ.Βαΐτσης λοιπόν έχει γίνει ο πρεσβευτής της Ξάνθης μέσω του έργου του. Κι αυτό διότι εκθέτει τις δημιουργίες του οι οποίες κερδίζουν τον θαυμασμό και την έκπληξη.
Τελευταία έκθεση της εργασίας του στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου.
Και μια παρότρυνση. Όσοι συμπολίτες δεν έχουν επισκεφθεί το «Σπίτι της Σκιάς»  να το κάνουν. Θα εκπλαγούν με όσα δουν.
Γ.Δ.


Εκθέτει στην πόλη της η Ανθή Γκέρμαν
Η Ανθή Γκέρμαν είναι μία φίλη από παλιά, μια αγαπητή Ξανθιώτισσα εικαστικός που θα παρουσιάσει έργα της στην γενέθλια πόλη.
Τα εγκαίνια θα γίνουν το Σάββατο 5 Νοεμβρίου στις 18.00 στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης «Οικία Μάνου Χατζιδάκι»  στην οδό Βενιζέλου.
Τίτλος της Έκθεσης «Γυναικείες Μορφές». Θα προλογίσει ο Θανάσης Μουσόπουλος και τα εγκαίνια θα κάνει ο αντιπεριφερειάρχης Κων/νος Κουρτίδης.
Σημειώνουμε πως η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 9 Νοεμβρίου και θα λειτουργεί από 18.00 – 21.00.
Γ.Δ.


Και μας κοροϊδεύουν και μας υποτιμούν
Η δήλωση του περιφερειακού συμβούλου Κώστα Κατσιμίγα είναι χαρακτηριστική. Είπε: «Η Hellenic Train μας δουλεύει ψιλό γαζί με την δήλωσή της για τα εσωτερικά δρομολόγια στη Θράκη».
Με λίγα λόγια, μας εμπαίζουν γιατί μας ανακοίνωσαν για δρομολόγια στη Θράκη μόνο τα απογεύματα και μόνο για δρομολόγια μεταξύ Αλεξανδρούπολης και Ξάνθης! Πρόκειται ως γνωστόν για τέσσερα απογευματινά δρομολόγια και οι πολίτες θα πρέπει το πρωί να μετακινούνται με λεωφορεία.
-Προτιμώ να σταματήσω εδώ γιατί η κοροϊδία δεν έχει όρια εις βάρος των Θρακιωτών.
Γ.Δ.


Το θέμα του Νοσοκομείου Ξάνθης
Φίλος αγαπητός ο οποίος υπηρέτησε στο νοσοκομείο Ξάνθης ως γιατρός, σε συζήτηση που είχαμε για το θέμα του Ιδρύματος, μου εξέφρασε την άποψή του, την οποία και ζήτησα την άδεια να τη δημοσιοποιήσω.
Ιδού λοιπόν τι υποστηρίζει. Καταρχάς, είπε, θα πρέπει το θέμα να μη περιοριστεί στο χώρο του νοσοκομείου και των εργαζόμενων εκεί. Η στελέχωση, εξοπλισμός και ό,τι άλλο, θα πρέπει να βγουν προς τα έξω, την κοινωνία. Έτσι, γνωρίζοντας το σύνολο του θέματος, να κινηθεί η κοινωνία, οι φορείς της, όλοι οι θεσμικοί παράγοντες και ομαδικά να δράσουν συνεπικουρούμενοι από γιατρούς, εργαζόμενους και διοίκηση.
Η υπόθεση νοσοκομείο θα πρέπει να γίνει υπόθεση και προβληματισμός όλων, όχι μόνον της διοίκησης. Η δυναμική συμπαράσταση, τα συνολικά αιτήματα, η μόνιμη λύση, είναι το ζητούμενο που θα πρέπει να πρυτανεύσουν στην χωρίς λαϊκισμό και κομματική εκμετάλλευση κινητοποίηση.
Διότι όλοι γνωρίζουν πως ένα σωστό νοσοκομείο αποτελεί εγγύηση για την υγεία των κατοίκων.
Γ.Δ.


Πρέπει να βοηθήσουν και οι περιφερειακοί δήμοι
Το θέμα των αδέσποτων σκύλων είναι ένα υπαρκτό και σοβαρό πρόβλημα στη χώρα μας και βέβαια και στο νομό μας. Μάλιστα κάθε δήμος μόνος του είναι αδύνατον να το αντιμετωπίσει. Χρειάζεται κοινή και αποτελεσματική δράση.
Στην περίπτωση της Ξάνθης, πέρα απ’ όσα κάνει ο δήμος της μητροπολιτικής πόλης οφείλουν και οι υπόλοιποι δήμοι να δράσουν ανάλογα.
Ήδη ο δήμος Αβδήρων κινείται στη δημιουργία σύγχρονου κυνοκομείου, σύμφωνα με εξαγγελία του δημάρχου. Προς την ίδια κατεύθυνση οφείλουν και πρέπει να κινηθούν και οι δήμοι Τοπείρου και Μύκης.
Η από κοινού δράση θα έχει απόδοση πραγματική και θα λύσει το πρόβλημα.
Γ.Δ.


Έλεγχος και στα ποιμνιοστάσια
Στο ίδιο θέμα μένω για λίγο διότι θα πρέπει να θίξω και μια άλλη σοβαρή παράμετρο στο θέμα των αδέσποτων σκύλων.
Πρόκειται για τα πολλά αστείρωτα που υπάρχουν στα διάφορα ποιμνιοστάσια. Τα οποία γεννούν ανεξέλεγκτα, πολλαπλασιάζοντας έτσι τον αριθμό των αδέσποτων.
Άρα στόχος της πολιτείας θα πρέπει να είναι ο έλεγχος, εντοπισμός και ενημέρωση των κτηνοτρόφων για τις υποχρεώσεις τους απέναντι στα σκυλιά-φύλακες. Εάν δεν καταπολεμηθεί και αυτή η πλευρά δημιουργίας αδέσποτων, δυστυχώς, το όλο πρόβλημα θα διαιωνίζεται.
Ένα άλλο μικρότερο θέμα αύξησης των αδέσποτων σκύλων είναι πάλι στα χωριά. Εκεί κάθε σπίτι έχει ένα-δύο σκυλιά τα οποία όμως σπάνια τα στειρώνουν οι ιδιοκτήτες τους κι αυτά γεννούν επίσης ανεξέλεγκτα.
Έλεγχος επομένως συστηματικός και αυστηρός χρειάζεται.
Γ.Δ.


Να φύγει η ντροπή

Στον γνωστό στους Ξανθιώτες «Φόρο» έχει κατασκευασθεί άγνωστο από ποιους, μια κατασκευή-έκτρωμα που θυμίζει Δροσερό των πρώτων χρόνων. Το σημείο μάλιστα που επελέγη για την ντροπιαστική αυτή «κατασκευή» αποτελεί κομβική τελευταία εικόνα που προσλαμβάνει ο επισκέπτης στην έξοδο της πόλης.
Θεωρώ αυτονόητο πως άμεσα ο δήμος μας θα πρέπει να εξαφανίσει αυτή την απαράδεκτη εικόνα, ό,τι κι αν αυτή αντιπροσωπεύει ή εξυπηρετεί.


Κι όμως έγραφε βιβλία για παιδιά
Νέα υπόθεση παιδικής πορνογραφίας με κατηγορούμενο βραβευμένο συγγραφέα παιδικών και νεανικών βιβλίων σοκάρει το πανελλήνιο. Η ειδησεογραφία αναφέρει ότι μετά από έρευνα που έγινε με εισαγγελική εντολή στο σπίτι του σε σκληρό δίσκο βρέθηκαν περισσότερα από 90 βίντεο με υλικό παιδικής πορνογραφίας, σε ορισμένα από τα οποία πρωταγωνιστούν παιδιά ηλικίας κάτω των 12 ετών. Του ασκήθηκε δίωξη  για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας και κρίθηκε προφυλακιστέος. Το  ένα σοκ διαδέχεται το άλλο κι όλα έχουν θύματα παιδιά. Τι έγινε και τόσο αγρίεψε ο κόσμος; Ή ήταν πάντα έτσι και κρυβόταν όλα κάτω από το χαλί; Μήπως και απλά τώρα ράγισε η επιφάνεια και αποκαλύπτεται όλη η σαπίλα της κοινωνίας; Αν είναι έτσι είναι πολύ θετικό γιατί θα γίνει κάθαρση αλλά είναι και πολύ αποκρουστικό  όλο αυτό που συμβαίνει. Πρέπει να αντιδράσει το υγιές μέρος, να πάρει μέτρα η πολιτεία, να αυστηροποιηθούν οι ποινές, να προστατευτούν τα παιδιά από τα νύχια αυτών των αρρωστημένων εγκληματιών.
Δεν είναι θέμα πολιτικό είναι βαθιά κοινωνικό και πρέπει  να αντιμετωπιστεί με στοχευμένο σχέδιο.
Μ.Ξ.


Από την επίσκεψη του βασιλικού ζεύγους της Ολλανδίας
Και για να κάνουμε και λίγο gossip…μας έβγαλε το μάτι με τις elegant εμφανίσεις της η βασίλισσα της Ολλανδίας Μαξίμα που μαζί με τον βασιλέα σύζυγός της βρίσκονται στη χώρα μας σε επίσημη επίσκεψη. Μάλιστα όλα τα ρούχα που επέλεξε ήταν Ελλήνων σχεδιαστών. Στο επίσημο δείπνο που παρέθεσε η πρόεδρος της Δημοκρατίας κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου προς τιμή του βασιλικού ζεύγους ήταν καλεσμένος και ο γνωστός μας κύριος coco mat κ. Πολ Ευμορφίδης που έκανε μάλιστα εντύπωση γιατί εμφανίστηκε με casual ντύσιμο και …σανδάλι. Είναι γνωστός άλλωστε για την αντισυμβατική συμπεριφορά του. Ήταν καλεσμένος γιατί διατηρεί  φιλικές σχέσεις με το βασιλικό ζεύγος και δώρισε μάλιστα και ένα ξύλινο ποδήλατο στην βασίλισσα Μαξίμα από καμένα δέντρα της Εύβοιας. Το δώρο του ενθουσίασε την βασίλισσα. Και για να κλείσουμε την αναφορά μας στην επίσκεψη του βασιλικού ζεύγους. Το μενού επιμελήθηκε γνωστός σεφ και περιελάβανε:  βελουτέ κρητικού τραχανά, αρωματισμένη με μαστίχα Χίου, σπανακόρυζο με αυγοτάραχο, κονφί λεμόνι, σάλτσα με γιαούρτι ελληνικό χαβιάρι και κυρίως πιάτο: φαγκρί στη σχάρα με πουρέ φινόκιο και σάλτσα με γλυκάνισο, επιδόρπιο: πελοποννησιακή γαλατόπιτα με σαντιγί και σάλτσα με χαρουπόμελο
Όλα από ελληνικά προϊόντα μικρών παραγωγών όπως και τα κρασιά που συνόδευαν το δείπνο.
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όλα ήσυχα, ήρεμα στη Σμίνθη Ησυχία, ηρεμία και κανονικότητα υπήρξε στο τζαμί της Σμίνθης τ…