Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Επιχειρηματικότητα Το φάρμακο στον πονοκέφαλο των Ηλεκτρονικών Βιβλίων myDATA

Το φάρμακο στον πονοκέφαλο των Ηλεκτρονικών Βιβλίων myDATA

0

Πώς να μην σας πλακώσουν τα Ηλεκτρονικά Βιβλία της ΑΑΔΕ

Εδώ και λίγο καιρό το ελληνικό κράτος ψηφιοποιεί τη γραφειοκρατία του. Πρόκειται για μία από τις πιο καλοδεχούμενες ενέργειες των τελευταίων ετών, αφού πολλοί δαιδαλώδεις δρόμοι της ελληνικής γραφειοκρατίας πλάτυναν και απλουστεύτηκαν προς διευκόλυνση των πολιτών. Μεγάλο μέρος των δραστηριοτήτων μας, ιδιαιτέρως των φορολογικών, μεταφέρθηκε onlineσε εύχρηστες και λειτουργικές πλατφόρμες.

Το ίδιο συνέβη και με τα λογιστικά βιβλία των επιχειρήσεων, που πλέον ονομάζονται Ηλεκτρονικά Βιβλία ή κοινώς myDATA και τηρούνται υποχρεωτικά στους σέρβερ της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Επειδή, όμως, ο κόσμος των επιχειρήσεων, παρότι μαγευτικός, μπορεί να γίνει περίπλοκος, ιδίως ως προς τις φορολογικές υποχρεώσεις, είναι καλό να έχουμε έναν αξιόπιστο σύμμαχο. Η αγορά έχει ήδη να προσφέρει ένα πλήθος λογισμικών για διαχείριση των myDATA και εμείς ξεχωρίσαμε ήδη το Soft1 myDATA LIVE. Το μεγάλο του πλεονέκτημα είναι ότι σας επιτρέπει να αυτοματοποιείτε τις λογιστικές σας εργασίες σε real-time διασύνδεση με την πλατφόρμα myDATA της ΑΑΔΕ.

Ποιες είναι οι σημαντικότερες λειτουργίες του;

  • Συγκέντρωση εγγραφών myDATA: δείτε άμεσα όλα τα παραστατικά σας για οποιαδήποτε περίοδο, φιλτράρετε τα αποτελέσματα και ελέγξτε τα πάντα με ένα απλό κλικ.
  • Μαζική Διαβίβαση Συνόψεων & Χαρακτηρισμών: τακτοποιήστε τις λογιστικές εγγραφές στην πλατφόρμα myDATA για όποιο παραστατικό σας ενδιαφέρει ή και για όλα συνολικά.
  • Έλεγχος Ορθότητας: εντοπίστε τυχόν ασυνέπειες ή αποτυχείς διαβιβάσεις, όπως ακυρωμένα παραστατικά κλπ., και ελέγξτε τους λόγους αποτυχίας τους.
  • Λήψη Συνόψεων & Αντιστοίχιση Συναλλαγών: αντλήστε άμεσα τα παραστατικά που αφορούν την επιχείρησή σας και εντοπίστε τις εμπρόθεσμες ή εκπρόθεσμες συναλλαγές.

Με δύο λόγια: εύκολη, γρήγορη και αξιόπιστη εκπλήρωση των φορολογικών σας υποχρεώσεων από μία μόνο εφαρμογή και σε πλήρη συμμόρφωση με τα πρότυπα της ΑΑΔΕ.

Στη Locs Σύμβουλοι Μηχανικοί γνωρίζουμε πόσο πολύτιμοι είναι οι χρόνοι και οι πόροι κάθε επιχείρησης, για αυτό σας προσφέρουμε εφαρμογές μηχανογράφησης τελευταίας τεχνολογίας. Ελάτε να σας συστήσουμε τον κόσμο της πληροφορίας.

Info

Locs Σύμβουλοι Μηχανικοί

Διεύθυνση: Μιλτιάδου 7, Κομοτηνή, 69132

Δευτέρα-Παρασκευή: 08:30-18:00

Σάββατο: 10:00-14:00

E-mail: info@locs.gr

Τηλέφωνο: +30 2531 0 22522

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επιχειρηματικότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ξεκινά σήμερα η καταβολή των συντάξεων Μαΐου

Ποια επιδόματα θα καταβληθούν μέχρι τις 26 Απριλίου Σήμερα Τετάρτη, 24 Απριλίου το απόγευμ…