Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία Τέσσερις προσλήψεις στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ξάνθης

Τέσσερις προσλήψεις στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ξάνθης

0

Το νέο προσωπικό θα υπογράψει πεντάμηνη σύμβαση εργασίας

 

Προσλήψεις 469 ατόμων στο υπουργείο Πολιτισμού – Προσλήψεις σε 94 μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους της χώρας – ΑΣΕΠ

 

Το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού προχωρά στην πρόσληψη 469 υπαλλήλων μέσω ΑΣΕΠ για τη στελέχωση 94 μουσείων και αρχαιολογικών χώρων της χώρας. Ζητούνται άτομα Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης. Το νέο προσωπικό θα υπογράψει πεντάμηνη σύμβαση εργασίας.

Ειδικότητες:

ΤΕ Λογιστικού

ΔΕ Φύλαξης Πληροφόρησης Ημερησίων Φυλάκων Αρχαιοτήτων

ΔΕ Φύλαξης Πληροφόρησης Νυχτοφυλάκων Αρχαιοτήτων

ΥΕ Βοηθητικό Προσωπικό Καθαριότητας

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν και να υποβάλουν αίτηση-υπεύθυνη δήλωση ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: https://sox.culture.gov.gr ή μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης https://www.gov.gr/ και συγκεκριμένα στον σύνδεσμο Εργασία και ασφάλιση -> Απασχόληση στο δημόσιο τομέα https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/ apaskholesesto-demosio-tomea/aiteseis-proslepses-prosopikou-sto-upourgeio-politismou-kai-athletismou Για την είσοδο στην εφαρμογή συμπληρώνουν τους προσωπικούς κωδικούς taxisnet. Εν συνεχεία επιλέγουν: «Διαγωνισμοί» → «Κάντε Αίτηση» προκειμένου να συμπληρώσουν τα πεδία της αίτησης, όπως αυτά προβλέπονται στο, κατά περίπτωση, ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ 1ΠΕ/ΤΕ ή ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ2ΔΕ/ΥΕ. Κατόπιν οι υποψήφιοι υποβάλουν την αίτηση ηλεκτρονικά μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Σημειώνεται ότι οι υποψήφιοι μπορούν να επεξεργάζονται την αίτηση όσες φορές επιθυμούν πριν την οριστική υποβολή της. Επιπλέον και μετά την οριστική υποβολή, δύνανται να πραγματοποιήσουν αναίρεση της υποβολής για τυχόν διορθώσεις μέχρι και τη λήξη προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων. Σε κάθε περίπτωση για να θεωρείται έγκυρη η συμμετοχή του/της υποψηφίου/ας στη διαγωνιστική διαδικασία πρέπει η αίτησή του/της να είναι ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΥΠΟΒΛΗΘΕΙΣΑ.

Αναλυτικά οι θέσεις στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ξάνθης

Ειδικότητες Αριθμός θέσεων
ΤΕ Λογιστικού 1
ΔΕ Φύλαξης – Πληροφόρησης Ημερήσιων Φυλάκων 1
ΔΕ Φύλαξης- Πληροφόρησης Νυχτοφυλάκων Αρχαιοτήτων 1
ΔΕ Βοηθητικού Προσωπικού Καθαριότητας 1

 

Πράσινο φως για πάνω από 1200 προσλήψεις στη Δημοτική Αστυνομία

 

Σύντομα θα πραγματοποιηθούν 1.264 προσλήψεις στη Δημοτική Αστυνομία όπως αποκάλυψε ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης του τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου με το Προεδρείο της ΠΟΠ-ΟΤΑ.

Παράλληλα ο υπουργός Εσωτερικών, ανέφερε στους συνδικαλιστές ότι αναφορικά με το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» μετά την απόφαση του ΣΤΕ για «ακύρωση της ειδικής εμπειρίας» εξετάζονται διάφοροι τρόποι Νομικής αντιμετώπισης και πάντως αυτοί θα συνεχίζουν να εργάζονται έως τότε.

Κοινωφελής εργασία:2.260 θέσεις

 

Έως 31 Οκτωβρίου η υποβολή των αιτήσεων – Αφορά σε Υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η διαδικασία αιτήσεων για τις 2.260 θέσεις σε Υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου (Υπηρεσίες Υποδοχής και Ταυτοποίησης -ΥΠΥΤ)».

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων θα ολοκληρωθεί την Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 11:00.

Όσοι προσληφθούν θα εργαστούν με συμβάσεις οκτάμηνης διάρκειας. Το νέο πρόγραμμα έχει ως στόχο την ενίσχυση/προώθηση της απασχόλησης των ανέργων με έμφαση κυρίως σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού που αντιμετωπίζουν υψηλό κίνδυνο αποκλεισμού (όπως ενδεικτικά οι μακροχρόνια άνεργοι, άνεργοι με χαμηλά προσόντα) και απαιτείται να εργαστούν σε πρώτη φάση, σε «προστατευμένο περιβάλλον» προκειμένου να ενταχθούν στην αγορά εργασίας και να αποφύγουν την περιθωριοποίηση, διατηρώντας την ικανότητα απασχόλησής τους προς την επίτευξη του στόχου της ένταξης/επανένταξής τους στην αγορά εργασίας.

Ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων

Η υποβολή αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους ανέργους γίνεται μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου gov.gr , (www.gov.gr) επιλέγοντας το “Εργασία και Ασφάλιση” – “Αποζημιώσεις και Παροχές” – “Προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα”(https://www.gov.gr/ipiresies/ergasiakai-asphalise/apozemioseis-kai-parokhes/programmata-koinophelouskharaktera). Στη συνέχεια επιλέγουν “Είσοδος στην Υπηρεσία” και “Είσοδος στο Σύστημα” καταχωρώντας τους κωδικούς πρόσβασης TAXISnet ή τους κωδικούς πρόσβασης πιστοποιημένων χρηστών της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (Δ.ΥΠ.Α.). Επίσης μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση και στον διαδικτυακό τόπο της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (Δ.ΥΠ.Α.) www.dypa.gov.gr, χρησιμοποιώντας το σχετικό πεδίο καταχώρισης ηλεκτρονικών αιτήσεων. Οι νέοι χρήστες (χρήστες που δεν διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης Δ.ΥΠ.Α.) μπορούν να εισαχθούν στην ηλεκτρονική αίτηση με τους κωδικούς TAXISnet, επιλέγοντας «Σύνδεση στο Σύστημα μέσω πιστοποίησης από την ΓΓΠΣ».

Ποιοι συμμετέχουν και ποιοι μένουν εκτός

Δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία κατάρτισης του Πίνακα Κατάταξης Ανέργων για την προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (Δ.ΥΠ.Α.), οι οποίοι ανήκουν σε μία τουλάχιστον από τις παρακάτω κατηγορίες:

εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (Δ.ΥΠ.Α.), μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (Δ.ΥΠ.Α.)

εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (Δ.ΥΠ.Α.), μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς

εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (Δ.ΥΠ.Α.)

άνεργοι πτυχιούχοι πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (Δ.ΥΠ.Α.), για την κάλυψη θέσεων με βάση τα τυπικά τους προσόντα

εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (Δ.ΥΠ.Α.) άνω των 29 ετών

εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων ΑμεΑ της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης

εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (Δ.ΥΠ.Α.), δικαιούχοι του «Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος» (ΕΕΕ).

Δράσεις κατάρτισης

Η Δράση της Κατάρτισης είναι υποχρεωτική για τους ωφελούμενους ηλικίας έως και 54 ετών, ενώ για τους ωφελούμενους ηλικίας 55 ετών και άνω είναι προαιρετική. Περιλαμβάνει πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης έως 150 ώρες, ανάλογα με το θεματικό αντικείμενο που θα επιλέγει ο ωφελούμενος, το οποίο θα οδηγεί στην πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων που θα αποκτηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος. Η κατάρτιση θα πραγματοποιηθεί σε αδειοδοτημένα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης, τα οποία έχουν ρόλο παρόχου κατάρτισης.

Μισθός

Οι καθαρές αμοιβές των ωφελουμένων ορίζονται ίσες με το 1/25 του καθαρού ποσού του εκάστοτε νόμιμου κατώτατου μηνιαίου μισθού ημερησίως και όχι ανώτερες από το καθαρό ποσό του εκάστοτε νόμιμου κατώτατου μηνιαίου μισθού μηνιαίως, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 44 του ν.4597/2019, όπως ισχύει. Συγκεκριμένα, για κάθε ωφελούμενο, που τοποθετείται από τον Επιβλέποντα Φορέα το μισθολογικό κόστος (καθαρές αποδοχές και ασφαλιστικές εισφορές ωφελούμενου) αντιστοιχεί: σε 28,52 Ευρώ ημερησίως και όχι μεγαλύτερο από 713,00 Ευρώ μηνιαίως, σύμφωνα με την με αριθμό ΥΑ 38866/2022 (ΦΕΚ 2030/Β/21-04-2022), όπως ισχύει. Ως χρόνος συμμετοχής στο Πρόγραμμα θεωρείται ο χρόνος, που ο ωφελούμενος βρίσκεται στη διάθεση του εργοδότη/επιβλέποντα φορέα και απασχολείται προσηκόντως. Στην περίπτωση που η συμμετοχή στο πρόγραμμα λαμβάνει χώρα σε όλες τις εργάσιμες ημέρες του μήνα, κάθε ωφελούμενος ασφαλίζεται και λαμβάνει αμοιβή/ενίσχυση για 25 ημέρες σύμφωνα με το άρθρο 44 του ν.4597/2019. Οι ωφελούμενοι δεν επιτρέπεται να απασχολούνται σε ημέρες ή ώρες που δημιουργούν πρόσθετο μισθολογικό κόστος. Εκτός από τα ποσά που καταβάλλονται στους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα, η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (Δ.ΥΠ.Α.) και ο Επιβλέπων Φορέας δεν υποχρεούνται να καταβάλουν οποιαδήποτε άλλη ενίσχυση στους ωφελούμενους (όπως επίδομα αδείας κ.ά.) πέραν των ρητώς προβλεπομένων στις ανωτέρω σχετικές ΚΥΑ.

Επιμέλεια: Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνάντηση Κοντού με Σουλεϊμάν για την ένταξη του Δροσερού στο σχέδιο πόλεως

Η συνάντηση έλαβε χώρα την Πέμπτη 11 Απριλίου Συνάντηση με τον δήμαρχο Ξάνθης Στράτο Κοντό…