Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τα ονόματα που «παίζουν» για το ψηφοδέλτιο της ΝΔ Ξάνθης

Τα ονόματα που «παίζουν» για το ψηφοδέλτιο της ΝΔ Ξάνθης

0

«Συνωστισμός» για μια θέση: Ζαγναφέρης,  Αμοιρίδης ή Σαλτούρος;

 Θα αλλάξει το τοπίο στις γυναικείες υποψηφιότητες;

Σε έντονη κινητικότητα βρίσκεται το κομματικό επιτελείο της ΝΔ Ξάνθης προκειμένου να συνθέσει και να προτείνει εκείνο το σχήμα του ψηφοδελτίου που θα έχει τη δυνατότητα να φέρει ένα νικηφόρο αποτέλεσμα καταλαμβάνοντας τις περισσότερες έδρες υπέρ της γαλάζιας παράταξης. Αυτός είναι ο τελικός στόχος και σ’ αυτή τη προσπάθεια επιδίδονται όσοι έχουν την εξουσιοδότηση να προωθήσουν ή αντίθετα να εμποδίσουν μια υποψηφιότητα.

Ο Κ. Μητσοτάκης θα πάρει την τελική απόφαση για το ψηφοδέλτιο της Ξάνθης

Να σημειώσουμε ότι η τελική απόφαση για την σύνθεση του ψηφοδελτίου θα είναι του προέδρου και νυν  πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη αφού βέβαια ακούσει τις προτάσεις των έμπιστων και αρμόδιων για την περιοχή στελεχών του. Πηγές μας αναφέρουν ότι ο κ. Μητσοτάκης γνωρίζει προσωπικά όλους τους υποψηφίους και αυτός θα τους επιλέξει έχοντας ως γνώμονα το συμφέρον του κόμματος και στα ποιοτικά χαρακτηριστικά που θέλει να εμφανίσει είτε αυτό είναι το χαρακτηριστικό της ανανέωσης είτε το χαρακτηριστικό της κομματικής προσήλωσης και πολιτικής ικανότητας και επάρκειας σε τομείς ευθύνης,  είτε ακόμη και της …διεύρυνσης μέσα από την πολιτική δεξαμενή άλλων κομματικών φορέων προκειμένου να αποκτήσει το στοιχείο του πλουραλισμού. Σε κάθε περίπτωση η λίστα είναι μακριά και υπάρχουν αρκετές επιλογές.

Ποιοι είναι στην λίστα για το ψηφοδέλτιο της ΝΔ Ξάνθης

Στην λίστα των εν δυνάμει υποψηφίων εκτός από τον εν ενεργεία  βουλευτή κ. Σπύρο Τσιλιγγίρη που θα είναι αυτοδίκαια υποψήφιος …συνωστίζονται πολλά στελέχη της ΝΔ που προέρχονται από την τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και εκτός αυτής έχοντας αποκτήσει θέσεις στην ιεραρχία του κόμματος μέσα από τις συμμετοχές τους σε επιτροπές. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας για την δεύτερη θέση μετά τον κ. Τσιλιγγίρη πολλούς πόντους συγκεντρώνει η υποψηφιότητα του κ. Κώστα Ζαγναφέρη που θεωρούνταν βέβαιη στις εκλογές του 2019 αλλά δεν κατέστη δυνατή λόγω του εκλογικού νόμου. Ο κ. Ζαγναφέρης που θήτευσε στην τοπική αυτοδιοίκηση έχει πολλές πιθανότητες γιατί εκφράζει ακραιφνή προσήλωση στις πεποιθήσεις της ΝΔ. Ωστόσο συνεκτιμάται το γεγονός ήταν και παλαιότερα υποψήφιος.

Για την ίδια θέση συζητήθηκε το όνομα του Μιχάλη Αμοιρίδη που ως υποψηφιότητα φέρει το στοιχείο της ανανέωσης ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες μας φαίνεται να τον «κερδίζουν» τα νέα του καθήκοντα στην περιφέρεια χωρίς ωστόσο να έχει κρύψει την επιθυμία του να μεταπηδήσει στο στίβο της κεντρικής πολιτικής σκηνής.

Σ’ ότι  αφορά τον υποψήφιο το 2019 και πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στην Ξάνθη κ. Δημήτρη Σαλτούρο πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν θα είναι υποψήφιος γιατί ως επιλογή είχε πολλούς επικριτές μέσα στο κόμμα και επιπρόσθετα ο κ. Σαλτούρος δεν έχει έκτοτε δώσει κάποιο στίγμα στον χώρο. Ωστόσο δεν παραβλέπετε  το γεγονός ότι το άνοιγμα στον κεντρώο χώρο του ΠΑΣΟΚ ήταν επιτυχημένο.

Σ’ ότι αφορά την γυναικεία υποψηφιότητα θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι  θα δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία στην κα Μαρίνα Παυλίδου εάν και εφόσον το επιθυμεί. Ένα διάστημα ακούστηκε και το όνομα της γ. γραμματέως του  δήμου Ξάνθης  κα Σοφίας Ψωμά ιδιαίτερα μετά την εκλογή της στην πολιτική επιτροπή του κόμματος. Για την ίδια θέση ενδιαφέρεται και η γιατρός κα Σταμπουλή ωστόσο επειδή η κα Παυλίδου θεωρείται ότι  πήγε καλά στις προηγούμενες εκλογές θεωρείται ότι προηγείται ως υποψηφιότητα.

Οι υποψηφιότητες από τον χώρο της μειονότητας είναι αδιευκρίνιστες. Το μόνο βέβαιο είναι ότι δεν θα είναι υποψήφιος ο κ. Χατζημεμίς Τουρκές που ήταν στις εκλογές του 2019 Άβουλαι αι βουλαί και για την συνυποψήφιά του το 2019 κα Αλέβ Σιαμπάν Ογλού.

Να σημειώσουμε ότι υπάρχουν και άλλες υποψηφιότητες που εξετάζονται και έχει πολύ καιρό ακόμη ώσπου να πάρει μορφή το ψηφοδέλτιο της ΝΔ. Η εμπειρία έχει δείξει ότι μέχρι  την τελευταία στιγμή κανείς από όσους προαλείφονται  δεν είναι απολύτως σίγουρος αν θα είναι ή όχι στο ψηφοδέλτιο. Άλλωστε δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις κάποιων  που κοιμήθηκαν με την διαβεβαίωση ότι θα είναι στο ψηφοδέλτιο και άλλα άκουσαν όταν ξύπνησαν…

Δια ταύτα: Μηδένα προ του τέλους μακάριζε!

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το στοίχημα της κυβέρνησης μετά την πρόταση δυσπιστίας και το όριο του 30%

Κρίσιμο πλέον για την κυβέρνηση το κοντέρ των ευρωεκλογών, το οποίο ο ίδιος ο Κυριάκος Μητ…